Σνάουτσνερ: "Πολλές ομάδες ρωτούν για τον Γκαρσία"

Από paok24.com: Ο Πολωνός μίλησε για την συνύπαρξη του με τον Πάμπλο Γκαρσία στην Κ19 και το κοινό τους μέλλον, ενώ έδωσε και το στίγμα του για τον Κάρολ Σφιντέρσκι.
Πηγή: paok24.com
Σνάουτσνερ: "Πολλές ομάδες ρωτούν για τον Γκαρσία"

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον Πάμπλο Γκαρσία, είναι αναμφίβολα ο Μίροσλαβ Σνάουτσνέρ. Οι δυο τους ακολουθούν κοινή πορεία στην Κ19 τα τελευταία χρόνια και μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του, ο Σνάουτσνερ αποθέωσε τον Ουρουγουανό.

"Με τον Πάμπλο, με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάμε. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες και συχνά στα παιχνίδια χρειάζεται να τον ηρεμήσω εγώ. Τα λέει πολλές φορές με τους αντίπαλους προπονητές και παίκτες και χρειάζεται να επέμβω εγώ. Η Κ19 του ΠΑΟΚ είναι ένα σκαλί πριν την πρώτη ομάδα και μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και περιμένουμε την διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει.

Ο Πάμπλο πρέπει να αποκτήσει όλα τα διπλώματα προπονητικής. Πολλοί σύλλογοι ρωτούν για αυτόν, συμπεριλαμβανομένων και ομάδων από την Κύπρο, αλλά δεν υπάρχει κάτι για την ώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι στο σωστό χρόνο, ο Γκαρσία θα γίνει προπονητής πρώτης ομάδας και ίσως με πάρει μαζί του. Για την ώρα, ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τόσο μακριά γιατί με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσει ο κόσμος", ανέφερε αρχικά, για να συνεχίσει:

"Τόσο τα πρωταθλήματα των ακαδημιών όσο και της Super League είναι αδύνατον να ξεκινήσουν τώρα. Όλοι περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης. Οι περισσότεροι σύλλογοι θέλουν να παίξουν γιατί στη μέση υπάρχουν και τα χρήματα αλλά και οι θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

Τέλος, μιλώντας για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά, σημείωσε:

"Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Έχει κερδίσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και σκοράρει πολλά γκολ. Στον ΠΑΟΚ είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον Κάρολ και ξέρουν ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης. Έχει όλο το πακέτο για μια πολύ ακριβή μεταγραφή στο μέλλον.

Όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη, ο Κάρολ δεν γνώριζε ελληνικά και είχε και κάποια θέματα με τα αγγλικά του. Η υποστήριξή μου ήταν να τον βοηθάω ως μεταφραστής και διάφορα άλλα. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για έναν ξένο να βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του γιατί το ίδιο πέρασα και εγώ. Είμαι χαρούμενος που ο Κάορλ κατάφερε να εγκλιματιστεί τόσο γρήγορα, έχει βελτιώσει τα αγγλικά και πλέον καταλαβαίνει και ελληνικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει την κλάση του μέσα στο γήπεδο".

Διαβάστε ακόμη...