ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Οι... καμπάνες για το αύριο

Απο basketplus.gr: Ήδη ακούγονται οι καμπάνες για το αύριο του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Η πανδημία, η καραντίνα, τα μέτρα αποτέλεσαν μια δικαιολογημένη προκάλυψη για να μην προχωρήσει τίποτε στην ομάδα αυτό το διάστημα.
Πηγή: basketplus.gr
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Οι... καμπάνες για το αύριο

Παράλογο δεν είναι, αφού ακόμα στο σύλλογο δεν γνωρίζουν επίσημα αν θα συνεχιστεί η σεζόν με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο από την τελευταία θέση, ή αν όλα τελείωσαν και ο Δικέφαλος θα είναι στην εκκίνηση και της επόμενης Λίγκας.

Ωστόσο μέσα στον Μάιο ο Ερασιτέχνης είναι υποχρεωμένος να μπει σε διαδικασία και να πάρει πρωτοβουλίες. Σύγκληση γενικής συνέλευσης για το μπάσκετ (με τα γνωστά μέτρα προφύλαξης, αν και σε αυτή την διαδικασία η αίθουσα είναι πάντα μισοάδεια); Απλό κάλεσμα; Αδιάφορο... Στον οργανισμό θα πρέπει συνολικά να αποφασίσουν τι σόι ΠΑΟΚ θέλουν πλέον στα παρκέ και εκτός αυτού. Ο ΑΣ, με παράγοντες, φίλους της ομάδας, χορηγούς (γνωστό σε ποιούς θα αποταθεί ο Κατσαρής) και οργανωμένους... Μέσα στο Μάιο απόφαση συνολική για την ΚΑΕ που ο οργανισμός θέλει, αλλά και συμφωνία για τον τρόπο που θα πετύχουν αυτό που θα βάλουν ως βασικό στόχο. Αν περάσει ο καιρός, η ομάδα θα βρεθεί σε μεγάλους μπελάδες και θα κινδυνεύσει να μην κατεβεί στο επόμενο πρωτάθλημα.

Εδώ και καιρό ο Νίκος Κωσνταντινίδης (το επιβεβαιώνει ο ίδιος) παρέδωσε προσωπικά στον Γιώργο Σαββίδη ένα 5ετές πλάνο επιβίωσης της ομάδας. Πλάνο που διαχωρίζει 100% (πέρα από το νομικό κομμάτι του 10% των μετοχών) τον ΑΣ, πλάνο που θεωρεί καταστροφική μια νέα διοίκηση πρωτοδικείου και ορίζει κλήση των μετόχων (Γαλατσόπουλος, Βιολίδης, Αμοιρίδης και μια 10άδα φυσικών προσώπων των οποίων το ποσοστό έπεσε πολύ) να δημιουργήσουν αιρετή διοίκηση. Πλάνο που ορίζει πόσα χρήματα θα πρέπει να βάλει κάποιος ή κάποιοι στην επόμενη διετία ώστε με τα βασικά έσοδα και την συμμετοχή του κόσμου (έστω και από μακριά λόγω πανδημίας) ο ΠΑΟΚ να είναι καθαρός μέσα σε 5 χρόνια και παράλληλα σε αυτό το διάστημα να μην κινδυνεύσει, επενδύοντας και στην υποδομή του.

Απάντηση ακόμα δεν υπάρχει, άλλωστε στην ΠΑΕ έχουν πολλά σημαντικά πράγματα να κοιτάξουν αυτό το διάστημα. Και ακόμα... Ενθαρρυντική αλλά ανεπίσημη η πληροφορία οτι η οικογένεια Σαββίδη δεν θα αφήσει αυτό το δάνειο των 2-2.5 εκ. ευρώ να καταστρέψει την όποια προσπάθεια επιβίωσης του κλαμπ.

Άπαντες πρέπει άμεσα να αρχίσουν να οργανώνονται. Το παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις δεν προσφέρει αισιοδοξία, είτε αφορά τον ΑΣ είτε τις παρεμβάσεις των οργανωμένων. Αυτή την φορά κάθε ολιγωρία θα είναι καταδικαστική, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ βιώσει και τη μέγγενη των ban από ένα ποσό περίπου 470 χιλιάδων δολαρίων, χρήματα που όφειλε σε παίκτες κατά τον Οκτώβριο του 2019 (και ελάχιστα μειώθηκε μέχρι σήμερα) πλην του Κρουμπάλι που πληρώθηκε αργότερα. Έξτρα οφειλές (τότε) σε Παπαθεοδώρου, Ζουρνατσίδη, ατζέντηδες με το μπιλιετάκι να ξεπερνά τις 720 χιλ. δολάρια.

Είναι πάλι μεγάλο το χρέος, συν αυτό το (μικρό πάντως) που έβγαλε η φετινή σεζόν. Tι έχει τώρα η ομάδα; Διοίκηση πρωτοδικείου... δυόμισι μελών με την θητεία της να τελειώνει τον Ιούνιο, άδειο ταμείο, δύο συμβόλαια νεαρών (άπειρων και «άπαικτων») και άλλους 2-3 κάτω των 18, κανένα τηλεοπτικό (μόνο ευχολόγια για το PAOK TV και μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης της ΕΡΤ), βάρος περίπου τριών εκατομμυρίων (εκτός του δανείου Σαββίδη), εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσό δημιουργεί κινδύνους για ban και μια συμφωνία με τράπεζα για ένα αρκετά "γερό" δάνειο με καλές προϋποθέσεις αποπληρωμής. Για να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί το κλαμπ σε αυτή τη νέα πρόκληση... Αν μπορεί.

Πάντως στην άκρη του τούνελ υπάρχει και ένα θετικό σενάριο για την σεζόν 2021-22, την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και την οικογένεια Σαββίδη. Βάση; Ένα μπαμ που ετοιμάζει η FIBA (με τεράστιες χορηγικές συμφωνίες) και το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, κουνώντας λευκό μαντήλι στον mister χωρίστρα (είναι η ίδια 25 χρόνια... ) και στην διοργάνωση του. Λέγεται ότι με την συμφωνία που επίκειται, Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ και σία θα περάσουν σε χρόνο dt στην FIBA στηρίζοντας την αναβίωση του ιστορικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σε αυτό που θέλει και μπορεί να βρει θέση ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη με μπροστινούς 2-3 αγαπημένα παιδιά της οικογένειας. Ήδη μια προκαταρκτική κουβέντα έχει γίνει...

*Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Basketplus. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ συμπεριέλαβε στα 82000 δολάρια που απαίτησε και του επιδικάστηκαν και 20 χιλ. δολάρια από την σεζόν 2019-20. Η διαφορά του συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 στον ΠΑΟΚ από αυτό που του έδωσε το Περιστέρι.

Διαβάστε ακόμη...