Παπακώστας: «Οι ομάδες θα τεστάρουν την φυσική κατάσταση, είχε επιπλοκή ο Ζαμπά»

Από sdna.gr:Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας και μίλησε για τον κίνδυνο των τραυματισμών των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά και τον τραυματισμό του Λέο Ζαμπά.
Πηγή: sdna.gr
Παπακώστας: «Οι ομάδες θα τεστάρουν την φυσική κατάσταση, είχε επιπλοκή ο Ζαμπά»

O πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, μετά την συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Λεό Ζαμπά, μιλώντας για την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στο Κατάρ: «Είναι καλή η κατάσταση, υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα εδώ αλλά υπάρχουν ελάχιστοι νεκροί. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση εδώ στο Κατάρ, ακολουθούνται τα μέτρα και όχι τόσο αυστηρά με τον περιορισμό για να βγει ο κόσμος έξω. Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και μαθαίνω τι γίνεται. Ακολουθήθηκαν πολύ σοβαρά δείγματα και ήταν πολύ σωστή η προσέγγιση για όλη την κοινωνία στην Ελλάδα.

Εχουν γίνει πολύ σωστά βήματα από το Υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες λένε πως με τον ιδρώτα δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός όπως με τα σταγονίδια στον αέρα. Αυτό που επηρεάζει την επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα είναι οι ομαδικές προπονήσεις που δεν κάνουν μέχρι στιγμής οι ομάδες στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν υπάρξει ένα θετικό δείγμα. Ο χρόνος είναι σύμμαχος αλλά πιέζει και για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για τον κίνδυνο των τραυματισμών: «Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Οσο καλή προετοιμασία και να κάνει κανείς σπίτι του, δεν είναι το ίδιο με το να ασκείται έξω. Οι ομάδες θα τεστάρουν την φυσική κατάσταση για να δουν πως θα πορευτούν. Οι τραυματισμοί έρχονται και από την υποπροπόνηση αλλά και από τους συνεχόμενους αγώνες. Ο αθλητισμός δεν είναι το μεγαλύτερο αγαθό στην ζωή, αυτό είναι η υγεία».

Για τον τραυματισμό του Ζαμπά και τις δηλώσεις που έκανε: «Είχε μια επιπλοκή στην φάση της αποκατάστασης ο Ζαμπά, ήταν δύο μήνες μετά την εγχείρηση. Οι λοιμώξεις είναι στις μετεγχειριτικές καταστάσεις. Το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σωστά την περίπτωση του Βραζιλιάνου, αλλά για τον ποδοσφαιριστή που είναι νέος και έχει την καριέρα μπροστά του είναι πιο δύσκολα από αυτό που συμβαίνει».

Διαβάστε ακόμη...