Έτσι θα λειτουργεί το VAR μετά την επανέναρξη

Από sdna.gr: Ο Ιταλός αρχιδιαιτητής Νικολά Ριτσόλι μίλησε για την αλλαγή που θα γίνει στο VAR με την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, αλλά και για τις πέντε αλλαγές.
Πηγή: sdna.gr
Έτσι θα λειτουργεί το VAR μετά την επανέναρξη

Με δηλώσεις του στο «Sky Sport Italia» ο Ριτσόλι αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τις πέντε αλλαγές, που αναμένεται να επικυρωθεί από το IFAB, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο.

«Εκτιμώ πως η FIFA προτίθεται να επιτρέψει τις 5 αλλαγές. Σε αυτή τη φάση της σεζόν, με συνεχόμενα ματς, σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να βοηθήσουμε. Στην αίθουσα VAR αντί για 4 άτομα, θα βρίσκονται τρία, με απόσταση μεταξύ τους φορώντας μάσκες και γάντια» επεσήμανε ο Ιταλός αρχιδιαιτητής.

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά και όταν μιλάμε για την απόσταση, ώστε να αποφύγουμε τα ρίσκα. Επίσης, χρειαζόμαστε ένα βήμα μπροστά στην κουλτούρα μας, που θα είναι θετικό για όλους μας. Δουλεύουμε με την UEFA και τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματος, ώστε να θέσουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς» συμπλήρωσε ο Ριτσόλι, ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, και στην αλλαγή που θα υπάρξει στο δωμάτιο του VAR.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...