Βαρέλα: «Δεν ήμουν καλός, θα μπορούσα να είχα φύγει από τον ΠΑΟΚ την πρώτη χρονιά»

Αποκαλυπτικός Φερνάντο Βαρέλα σε ΜΜΕ της Ρουμανίας. Η πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ και η απογοήτευση που τον έφεραν σχεδόν στην πόρτα της εξόδου. Τι είπε για το πρωτάθλημα του 2018 και τον Ραζβάν Λουτσέσκου...
Πηγή: sdna.gr
Βαρέλα: «Δεν ήμουν καλός, θα μπορούσα να είχα φύγει από τον ΠΑΟΚ την πρώτη χρονιά»


Σε μέσο της Ρουμανίας φιλοξενήθηκε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος μίλησε για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, σε σχέση με αυτά που έχει ζήσει στη πρώην ομάδα του: «Στη Ρουμανία, το ντέρμπι Στεάουα-Ντιναμό, ολοκληρώνεται. Εδώ, δε γίνεται πάντα αυτό. Υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα και το παιχνίδι τελειώνει μόνο αν ήταν κακό και για τις δύο ομάδες ή κερδίζει κάποια από αυτές με 3-0 ή 4-0. Στη Ρουμανία δεν υπάρχουν προβλήματα, με οπαδούς στον αγωνιστικό χώρο, στην Ελλάδα είναι πιο περίπλοκο. Είναι μια μεγάλη αντιπαλότητα του Βορρά με το Νότο».

Μιλώντας για την πορεία του στον ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα εμφανίστηκε αποκαλυπτικός, σημειώνοντας ότι χωρίς τη συμβολή του Λουτσέσκου, ενδεχομένως και να έφευγε μετά την πρώτη του σεζόν: «Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα φύγει από τον ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη μου σεζόν. Η ομάδα πλήρωσε για να με αποκτήσει και δεν ήταν μία καλή σεζόν για μένα. Αν δεν ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου που ήρθε, ίσως να έφευγα. Ήξερε όμως τι είδους παίκτης είμαι, από τη Ρουμανία, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και επέστρεψα στα γνωστά μου επίπεδα».

Παράλληλα, ο Βαρέλα παραδέχθηκε πως ακόμη διατηρεί μια άψογη σχέση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά το γεγονός πως οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει. Μάλιστα, όπως σημείωσε: «Έκανα τα πάντα για εκείνον προκειμένου να μείνει, ανανέωσα το συμβόλαιό μου και ένα μήνα αργότερα αποχώρησε. Ξέρω γιατί έφυγε και ξέρω ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι είναι για καλό για εκείνον. Υπήρχαν κάποια προβλήματα, δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω γι' αυτά και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ...».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα του 2018 και στο περιβόητο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Πιστεύω ήταν μία δύσκολη στιγμή. Ήμασταν πολύ κοντά στον πρώτο μας τίτλο και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, μετά από πέντε λεπτά. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν (σ.σ. τον Σαββίδη), είχε μια σκληρή αντίδραση, αλλά πιστεύω ότι όλοι, τη σεβάστηκαν μετά. Ήταν σκληρό να βλέπεις ότι ήμασταν εκεί, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και ο διαιτητής, να μας κλέβει. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα άλλαξαν, μετά από αυτό το επεισόδιο».

Διαβάστε ακόμη...