Στραβοπάτημα στην Κατερίνη (1985)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 5/5/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Κατερίνη τον Πιερικό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Στραβοπάτημα στην Κατερίνη (1985)

Το 26ο πρωτάθλημα από καταβολής της Α' Εθνικής και το 6ο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πλησίαζε στο τέλος του...

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ταξίδεψε (σαν σήμερα στις 5/5/1985) στην κοντινή και "ασπρόμαυρη" Κατερίνη, για να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο Πιερικό, μιας και η ιστορική ομάδα της Πιερίας είχε ήδη πάρει τον δρόμο της Β' Εθνικής.

Σε ένα γήπεδο που θύμιζε μια μικρή Τούμπα, καθώς είχε κατακλυστεί από χιλιάδες οπαδούς του Δικεφάλου (7.460 τα εισιτήρια, αλλά κοντά στις 10.000 οι θεατές!), η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλο, που για τους δικούς του λόγους πάλεψε το παιχνίδι και στο τέλος έκανε τη ζημιά!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και τελικά έφτασε στο γκολ στο 44', όταν ο Δημόπουλος απέφυγε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και από πλάγια θέση πλάσαρε τον εξαιρετικό εκείνη τη μέρα Βασιλειάδη, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κλειδώσει τη νίκη με ένα 2ο γκολ στην επανάληψη, στα τελευταία λεπτά δέχτηκε την ισοφάριση από τον Μιχαλίτσιο (83').

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς είχαμε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο από αγανακτισμένους οπαδούς του Δικεφάλου που δεν είδαν με καλό μάτι τη σθεναρή αντίδραση του βαθμολογικά αδιάφορου Πιερικού!

Από όσο θυμόμαστε -και θυμόμαστε σίγουρα πολύ καλά- χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, στο ντου, έβαλαν το χεράκι τους και 1-2 παίκτες των γηπεδούχων που αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Τσιρικίδη, προκάλεσαν με αντιδράσεις την κερκίδα!

Η ομάδα της Κατερίνης πάντως τη μεθεπόμενη αγωνιστική, πήρε ισοπαλία 2-2 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, τον κύριο συνδιεκδικητή του τίτλου εκείνη τη σεζόν!

Δείτε στο video που ακολουθεί, στιγμιότυπα από το ματς της 26ης αγωνιστικής εκείνου του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Βασιλειάδης, Μουστακίδης, Καλέσης, Δεληγιάννης, Τσόγκας, Κομιάτι (72' Τσέπτιμπης), Βαϊνάς, Σκέντος (20' Καραφουλίδης), Μιχαλίτσιος, Αμανατίδης, Μαυρομουστακίδης

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας (57' Κωστίκος), Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (65' Δαμανάκης)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...