Απόφαση-ορόσημο της ΕΟΚ για διακοπή των πρωταθλημάτων

Από acpaok.gr: Την διακοπή των πρωταθλημάτων της αποφάσισε η ΕΟΚ με την ανακοίνωση της στις 4 Μαΐου 2020 που αφορά την απόφαση του Δ.Σ της.
Πηγή: acpaok.gr
Απόφαση-ορόσημο της ΕΟΚ για διακοπή των πρωταθλημάτων

Η ΕΟΚ αφουγκραζόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες βιώνει η ελληνική κοινωνία γενικότερα και ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός ειδικότερα, έπραξε αυτό το οποίο ήταν το απολύτως λογικό, αποδεικνύοντας την προνοητικότητα και το αίσθημα ευθύνης, τα οποία την διακρίνουν.

Με μελλοντική της δε απόφαση θα καθορίσει την βαθμολογική τύχη των πρωταθλημάτων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση προς τις Αθλητικές Ενώσεις, Τακτικές Επιτροπές και τις ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. δεν θα συνεχισθεί η διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του covid-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα Α.Ε.Ι.

Το Δ.Σ. θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων».

Διαβάστε ακόμη...