«Αρκεί η πιθανολόγηση για να τιμωρηθεί ο ΟΣΦΠ!»

Από paok24.com: Όσα είπε ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, για την υπόθεση που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Πηγή: paok24.com
«Αρκεί η πιθανολόγηση για να τιμωρηθεί ο ΟΣΦΠ!»

Για την παραπομπή του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση της «συμμορίας» τοποθετήθηκε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως αρκεί η απλή πιθανολόγηση της ενοχής των «ερυθρολεύκων» για να επιβληθούν ποινές. Υπενθυμίζεται πως μετά την παραπομπή ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέχρι και με ισόβια απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να επιβάλλει ποινή χωρίς να χρειάζεται η απόλυτη απόδειξη μιας ενοχής. Μπορεί να επιβληθούν ποινές με απλή πιθανολόγηση ενοχής. Το δεύτερο βασικό ζήτημα, είναι το πειθαρχικό δίκαιο δίνει τη δυνατότητα σε μια επιτροπή, εν προκειμένω στην Επιτροπή Δεοντολογίας, χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρωθεί κάποια ποινική διαδικασία. Προφανώς επειδή προέκυψαν στοιχεία στο ερευνητικό στάδιο, υπάρχει τουλάχιστον η απλή πιθανολόγηση, για να μην πω απόδειξη. Εναπόκειται, πλέον, στην κρίση της Επιτροπής να πάρει την απόφασή της και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες ποινές στον κώδικα δεοντολογίας

Διαβάστε ακόμη...