Τι θα γίνει με τη δίκη της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου

Από inpaok.gr: Τα δικαστήρια όλης της χώρας είναι κλειστά μέχρι τις 27 Απριλίου προς αποφυγή συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες υπό το φόβο του κορονοϊού.
Πηγή: inpaok.gr
Τι θα γίνει με τη δίκη της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα dikastiko.gr, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο το επόμενο βήμα θα είναι από τη συγκεκριμένη ημερομηνία η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, από τις 15 Μαϊου η επαναλειτουργία των ασφαλιστικών μέτρων ενώ η πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων, τοποθετείται σύμφωνα με το δημοσίευμα, την 1η Ιουνίου, εφόσον φυσικά ανάψει το πράσινο φως, το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, το δικαστικό έτος θα παραταθεί για έναν μήνα. Συγκεκριμένα οι δικαστικές διακοπές διαρκούν από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου, φέτος όμως, η πρόταση που προκρίνεται είναι η παράταση της πλήρους λειτουργίας έως τις 15 Ιουλίου και η επαναλειτουργία τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η δίκη της «Συμμορίας»

Το λουκέτο όμως, στα δικαστήρια επηρεάζει και την δίκη της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και άλλους 26 πρώην παράγοντες ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, διαιτητές, ποδοσφαιριστές.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά, είχε δηλώσει στις 12/3 που διέκοψε τη δίκη επ’ αόριστον… «λέμε ότι η διακοπή είναι για 15 ημέρες αλλά όλοι καταλαβαίνετε ότι μάλλον δεν θα είναι» και πέφτει μέσα στις (δυσοίωνες) προβλέψεις της. Εκτός από τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τις 19/3, έχουν χαθεί ακόμη οι συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 26/3, 31/3, 3/4, 7/4, 9/4.

Αν επαληθευτεί το σενάριο για επαναλειτουργία την 1η Ιουνίου θα χαθούν άλλες πέντε συνεδριάσεις. Στις 30/4, στις 7, 14, 21 Και 28/5.

Το… καλεντάρι στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει προγραμματισμένες ακόμη τέσσερις συνεδριάσεις για τον Ιούνιο (4, 11, 18, 25/6) ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη...