Τα καλύτερα είναι μπροστά του

Από paok24.com : 94 χρόνια ένδοξης ιστορίας με τα τμήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να έχουν προσφέρει μεγάλες στιγμές χαράς στους φίλους του Δικεφάλου και να ετοιμάζονται για ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον.
Πηγή: paok24.com
Τα καλύτερα είναι μπροστά του

Πρωταγωνιστής στους αγωνιστικούς χώρους, νικητής πάντα εντός γηπέδων, σταθερός «αιμοδότης» των εθνικών ομάδων.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και τα τμήματα του γιγαντώνονται και ατενίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον με στόχο να διατηρήσουν ψηλά τον Δικέφαλο Αετό για πολλά ακόμη χρόνια.

Ο στυλοβάτης και το ερωτηματικό για την επόμενη μέρα

94 χρόνια ΠΑΟΚ, 23 χρόνια Θανάσης Κατσαρής ως πρόεδρος. Εάν ένα πρόσωπο θα έπρεπε να ταυτιστεί με τη σύγχρονη πορεία του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη, τότε αναμφισβήτητα θα ήταν ο νυν πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ. Θεματοφύλακας των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει ο σύλλογος, είναι ο άνθρωπος που στα δύσκολα βγαίνει πάντα μπροστά και κρατάει στις «πλάτες» το βαρύ φορτίο που ανέλαβε ως πρόεδρος το 1997. Από το 1963 ο κ. Κατσαρής είναι επίσημο μέλος της «ασπρόμαυρης οικογένειας» αφού εκείνη τη χρονιά εξέδωσε το δελτίο του ως πυγμάχος του συλλόγου. Δέκα χρόνια αργότερα εγγράφεται ως μέλος στον Ερασιτέχνη. Λίγο πριν την είσοδο του 21ου αιώνα, ο Δικέφαλος μετράει οχτώ τμήματα. Εν έτει 2020 ο Ερασιτέχνης γιγαντώθηκε και πλέον τα εν λειτουργία τμήματα είναι παραπάνω από 20, με χιλιάδες αθλητές να δοξάζουν το όνομα του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τις ακαδημίες του συλλόγου να «γεννούν» κάθε χρόνο νέα «αετόπουλα».

Στα τέλη Μαΐου του 2018 ο Θανάσης Κατσαρής -χωρίς αντίπαλο- ανανέωσε για μία ακόμη φορά την θητεία του στον προεδρικό θώκο του ΑΣ ΠΑΟΚ. Η θητεία του, λήγει το 2021 και τη δεδομένη στιγμή το μέλλον μοιάζει άγνωστο. Ίσως, γιατί ακόμη κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον «ασπρόμαυρο» Ερασιτέχνη χωρίς τον ίδιο μπροστάρη. Ο ίδιος πάντα σκέφτεται όχι μόνο το αύριο, αλλά και το... μεθαύριο του συλλόγου, γι' αυτό το λόγο όσο και αν το μυαλό του λέει ότι πρέπει κάποια στιγμή να παραδώσει τα ηνία, η καρδιά του θα δώσει το τελικό «ΟΚ» για τη συγκεκριμένη απόφαση, μόνο όταν είναι 1000% σίγουρος για τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Ισχυρός πόλος

Σε μία περίοδο που το ποδοσφαιρικό τμήμα αναμορφωνόταν και ο κόσμος του ΠΑΟΚ «διψούσε» για επιτυχίες, το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Δικεφάλου χάρισε φοβερές στιγμές στον «ασπρόμαυρο» λαό. Μάλιστα, οι άνθρωποι του τμήματος, προεξέχοντος του Α. Τσαλόπουλου, φροντίζουν να αποδεικνύουν κάθε σεζόν, πως το νταμπλ του 2015 δεν ήταν μία επιτυχία «πυροτέχνημα», αφού ακολούθησαν άλλα δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, που καθιστούν τον ΠΑΟΚ μεγάλο πρωταγωνιστή στο χώρο.

Επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα και «κατάπιε» τις κατηγορίες για να βρεθεί εκεί όπου ανήκει. Στην πρώτη της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία ο Δικέφαλος κατάφερε να εξασφαλίσει την παρθενική του παρουσία στο Final-4 κυπέλλου, ενώ μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος «πάλευε» για την είσοδο στην πρώτη τετράδα. Με την παρουσία - εγγύηση του Κ. Αμοιρίδη, η ομάδα μόνο ψηλότερα μπορεί να στοχεύει!

Η χαμένη αίγλη και η νέα αυτοκρατορία

Ένα τμήμα που έχει καταφέρει επίσης να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και να αποκτήσει στο πέρασμα των χρόνων ένα ξεχωριστό δέσιμο με τον κόσμο, είναι αυτό του ανδρικού χάντμπολ. Με τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα στο παλμαρέ της, η ομάδα ψάχνει να βρει τα πατήματα της και το δρόμο προς τις νέες επιτυχίες που έχει να γευτεί από το 2017.

Το... κενό των επιτυχιών του ανδρικού τμήματος έρχεται πάντως να καλύψει επάξια την τελευταία διετία το γυναικείο χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Από το πρώτο πρωτάθλημα του 2013 και τα δύο κύπελλα του 2014 και 2016, οι «ασπρόμαυρες» την τελευταία διετία είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες «σαρώνοντας» τους τίτλους και αποδεικνύοντας την μεγάλη διαφορά που έχουν αποκτήσει από τις αντιπάλους τους. Με την επιστροφή του τμήματος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Δικέφαλος στέλνει «μήνυμα» πως το «ταβάνι» του μεγαλώνει και άλλο!

Ιστορική πορεία

Ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα μπορούσε να μη σταθεί στην τρομερή πορεία που έχει καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ. Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 14 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα, αριθμός που είναι δεδομένο πως θα μεγαλώσει! Η απόλυτη κυριαρχία του Δικεφάλου εντός των συνόρων αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας έχουν πάντοτε έντονο το «ασπρόμαυρο» στοιχείο. Και εκεί οι άνθρωποι του τμήματος ονειρεύονται το επόμενο βήμα στην Ευρώπη.

Πιστός στο πλάνο του

Βασικό δόγμα της οικογένειας του ΠΑΟΚ είναι τα τμήματα του Ερασιτέχνη να στηρίζονται σε παιδιά που έχουν προέλθει από τα σπλάχνα του συλλόγου. Αυτό το δόγμα πρεσβεύει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου που με υποδομές - πρότυπο αναδεικνύει συνεχώς παίκτριες και όλα αυτά τα χρόνια διατηρεί έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη κατηγορία με μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία την 2η θέση σε πρωτάθλημα και κύπελλο την περασμένη σεζόν.

Τμήμα - μοντέλο

Ο ΠΑΟΚ από τις πρώτες ημέρες τις ίδρυσης του και μέχρι σήμερα έχει μάθε να παλεύει. Το στοιχείο αυτό έχει περάσει στους αθλητές του τμήματος πάλης του Δικεφάλου που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός των συνόρων. Με το... κοντέρ σε τίτλους και μετάλλια να συνεχίζει να «γράφει», οι «ασπρόμαυροι» δεν εφησυχάζουν, αλλά συνεχίζουν να διεκδικούν, θέλοντας η αυτοκρατορία που έχουν χτίσει να στεγαστεί επιτέλους στο δικό της «σπίτι».

Μεγαλώνει διαρκώς

Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να είναι η μοναδική ομάδα της Βόρειας Ελλάδας που σταθερά βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία στο πόλο ανδρών. Οι άνθρωποι του τμήματος «ματώνουν» σε κάθε μεταγραφική περίοδο για να πείσουν αθλητές να αφήσουν δουλειές και σπίτια για να «ανηφορίσουν» στη Θεσσαλονίκη και να αγωνιστούν με το σκουφάκι του Δικεφάλου, φτιάχνοντας κάθε σεζόν ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η αναφορά στην εντυπωσιακή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής που και αυτά με τη σειρά τους πρωταγωνιστούν και ενισχύουν την πρώτη ομάδα. Σε κορίτσια από τα «σπλάχνα» του συλλόγου βασίζεται και η γυναικεία ομάδα πόλο που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Α2 κατηγορία δημιουργώντας όμως ένα σύνολο με φιλόδοξες παίκτριες που σύντομα θα πάρει θέση στα μεγάλα «σαλόνια».

Κρατούν ψηλά τη σημαία

Τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες, οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και οι επιτυχίες τους, περνάνε στα... ψιλά. Μέγα λάθος φυσικά για όλους. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες του ΠΑΟΚ σε δεκάδες ακόμη τμήματα κρατούν ψηλά τη σημαία του Δικεφάλου σε Ελλάδα και εξωτερικό και με τις προσπάθειες τους οδηγούν τους «ασπρόμαυρους» στην κορυφή. Ο στίβος των επιτυχιών, οι πανελλήνιες πρωταθλήτριες ομάδες της άρσης βαρών και του τζούντο, η κολύμβηση των μεταλλίων, το ταέκβοντο των διακρίσεων, η ποδηλασία, το σκάκι, η καλλιτεχνική κολύμβηση, πρεσβεύουν τα ιδανικά και τις αξίες των τεσσάρων ιερών γραμμάτων!

Το μεγάλο όνειρο

Σε κάθε στιγμή και ευκαιρία, ο Θανάσης Κατσαρής επισημαίνει πως η μεγάλη προίκα του ΠΑΟΚ είναι το γήπεδο της Τούμπας. Στα 94 του χρόνια, η μεγάλη ευχή για τον Δικέφαλο, είναι τα γενέθλια των επόμενων ετών να τον βρουν στο νέο του σπίτι, στην ιστορική του έδρα, στο νέο του «στολίδι». Φυσικά και είναι ένα θέμα που απασχολεί άμεσα τον Ερασιτέχνη. Δεν αποτελεί απλώς τη σηματοδότηση μίας νέας περιόδου για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και για όλο το σύλλογο. Δεν πρέπει να αγνοούμε πως στον σημερινό χώρο στεγάζονται ήδη πολλά τμήματα, όπως η πυγμαχία, τα βαρέα αθλήματα (εκτός της άρσης βαρών), η ακαδημία κολύμβησης στην πισίνα του γηπέδου της Τούμπας, αλλά και οι ακαδημίες σε μπάσκετ και βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στο χώρο. Επομένως, οποιαδήποτε απόφαση για την επόμενη ημέρα στην Τούμπα πρέπει να διασφαλίζει και το τι θα συμβεί με τη στέγη των συγκεκριμένων τμημάτων!

Διαβάστε ακόμη...