Αλλαγές για το χέρι στο VAR

Από Inpaok.com: Το Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) ανακοίνωσε αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι παίκτη, αλλάζοντας επίσης το πρωτόκολλο VAR. Δόθηκε υπόσχεση για την αναθεώρηση και του κανόνα του οφσάιντ.
Πηγή: inpaok.com
Αλλαγές για το χέρι στο VAR

«Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα γκολ που δεν μέτρησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν θα ισχύουν για την επόμενη περίοδο, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι αλλαγές.

Η IFAB κάνει σαφείς συστάσεις στους διαιτητές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Πρόκειται για μια ακόμη προειδοποίηση προς την Premier League, η οποία είχε απλώς δώσει όλη τη δύναμη της απόφασης για αναθεώρηση συμβάντων στον υπεύθυνο του VAR.

«Επιπλέον συμφωνήθηκε ότι δε θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή» επισημαίνεται.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι η θεμελιώδης φιλοσοφία του οφσάιντ είναι προς εξέταση προκειμένου να ενθαρρυνθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο και η επίτευξη των γκολ. «Συνεπώς συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι ο κανονισμός για το οφσάιντ θα πρέπει να αναλυθεί και να αναθεωρηθεί με σκοπό να προταθούν δυνητικά αλλαγές που να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...