Την προσγείωσε ανώμαλα! (2006)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 9/4/2006, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Την προσγείωσε ανώμαλα! (2006)

Η μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ και τα πολλά διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα (διοίκηση γούμενου ...), έφεραν στην Τούμπα μόλις 12.000 θεατές (10.300 τα εισιτήρια), αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να πάρει τη νίκη με 2-1 επί της φιλόδοξης αθηναϊκής ομάδας, η οποία με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, έδινε μάχη για τη 2η θέση του πρωταθλήματος που οδηγούσε στο Champions League...

Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε πολύ έξυπνα και αυτό πιστώνεται στον τότε τεχνικό της ομάδας μας, Ίλιε Ντουμιτρέσκου που διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι!

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο που δεν πρόσφερε συγκινήσεις, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, έχοντας τον Σικαμπάλα σε εξαιρετική μέρα και αφού στο 49' το κοντινό πλασέ του Ηλιάδη μετά από συνεργασία με τον Σικαμπάλα πέρασε άουτ, ήρθε στο 74' το 1-0.

Ο Σικαμπάλα έβγαλε σέντρα ξυράφι στην άμυνα της ΑΕΚ και ο Αλεξόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα του Χιώτη ανοίγοντας το σκορ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη με προβολή του Σαλπιγγίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των αμυντικών της ΑΕΚ που κοιτούσαν ο ένας τον άλλον!

Το μόνο που πέτυχε η αθηναϊκή ομάδα ήταν να μειώσει στο 91' με πέναλτι - εφεύρεση του Κουκουλάκη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λυμπερόπουλος.

Ένα πέναλτι που εξόργισε όσους ήμασταν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο, ένα πέναλτι κυριολεκτικά φάντασμα, στο οποίο υποτίθεται ότι υπέπεσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Χασιώτης, Μαλαδένης (78' Χαραλάμπους), Καρυπίδης, Γιασεμάκης (87' Μίετσελ), Κωνσταντινίδης, Ηλιάδης, Ουντέζε, Ζαγοράκης (35' Μπαλάφας), Σικαμπάλα, Σαλπιγγίδης.

ΑΕΚ: Χιώτης, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Τσιρίλο, Έμερσον, Τζιορτζιόπουλος, Κατσουράνης, Ίβιτς (78' Καπετάνος), Σοάρες (77' Λάκης), Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.

Δηλώσεις προπονητών:

Ίλιε Ντουμιτρέσκου (ΠΑΟΚ): "Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η αεκ ήταν ένα κλικ καλύτερη αλλά και οι δύο ομάδες έκαναν λάθη λόγω της πίεσης του αγώνα.

Στο 2ο ημίχρονο ήμασταν καλύτερη και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Ηλιάδη. Παίξαμε πιο ψηλά στην επανάληψη και δικαιωθήκαμε. Η επιτυχία ανήκει στους παίκτες και ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν σήμερα ο δωδέκατός μας παίκτης"

Φερνάντο Σάντος (ΑΕΚ): "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, αλλά για 75 λεπτά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και έλεγχε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μια ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο!

Θέλαμε να νικήσουμε, δεν ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για την ισοπαλία. Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ. Θεωρώ ότι ο διαιτητής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, καθώς ακύρωσε κανονικό γκολ και δεν μας έδωσε πέναλτι (μάλλον άλλο ματς έβλεπες Mr)!

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην ΑΕΚ και είναι κρίμα. Στόχος μας είναι το 3Χ3 και ευχόμαστε να μην κάνει το ίδιο ο Παναθηναϊκός"

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια).

Διαβάστε ακόμη...