«Ένιωσα συναισθήματα για τον ΠΑΟΚ, το ζήλεψα το πρωτάθλημα»

Από paok24.com: Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα χρόνια της παρουσίας του στον Δικέφαλο.
Πηγή: paok24.com
«Ένιωσα συναισθήματα για τον ΠΑΟΚ, το ζήλεψα το πρωτάθλημα»
Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη από την Τουρκία που βρίσκεται παραχώρησε στο sdna.gr ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο «ασπρόμαυρο» παρελθόν του, αποκαλύπτοντας αρκετά περιστατικά από την παρουσία του στον Δικέφαλο.

Για τις αποδοκιμασίες που δεχόταν στα εκτός έδρας παιχνίδια όταν ήταν στον ΠΑΟΚ:

«Εχω κάτι πολύ αρνητικό, σίγουρα έχω ανθρώπους που με αγαπάνε αλλά και δεν θέλουν να με βλέπουν. Για παράδειγμα υπάρχει κόσμος που μου λέει ήθελα να σε… σκοτώσω πριν σε γνωρίσω. Ξεχνάω όμως πολύ εύκολα, είναι κακό αυτό, και μου περνάει ότι και να γίνει. Δεν κρατάω κακία, δεν θα είμαι τέσσερα χρόνια να βρίζω κάποιον. Έχω μάθει να παίζω έτσι από μικρός, μου βγάζει επιπλέον κίνητρο. Είτε παίζω με 3000 κόσμο είτε με 60000, είναι το καλύτερο μου. Νομίζω είναι λογικό και για τον θεατή, να λέει ότι δεν τον γουστάρω αυτόν και για παράδειγμα να τον βρίσω».

Για τις σχέσεις που είχε με τον Τούντορ:

 «Ηταν η αγάπη μου, η λατρεία μου. Ο Στέφενς με έβαλε στο ματς με τον Άρη στη θέση των στόπερ. Να αγωνίζεσαι με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη και να σου λέει θα παίξεις στόπερ, καταλαβαίνεις ότι κοιμήθηκα 4 ώρες. Μετά την Στέφενς εποχή, ο Τούντορ κάτι είδε σε εμένα και με έβαλε κάτω με έμαθε την θέση. Είχαμε απίστευτες φασαρίες, απίστευτα meeting στο γραφείο του. Απίστευτα πράγματα… Με πίστευε και ήθελε αυτό που γνώριζε γιατί έπαιζε στη ίδια θέση, ήθελε να μου τα περάσει. Με δούλεψε πολύ στην τακτική, όπου κάποια στιγμή στο ματς του κυπέλλου με τον Πλατανιά, με φώναξε και είπε σήμερα θα είναι αρχηγός ο Τζαβέλλας. Σήκωσα το χέρι και του είπα δεν το δέχομαι, εδώ έχει παιδιά που είναι από παλιά, όπως ο Μαλεζάς. Του είπα δεν το δέχομαι, σταματάει με κοιτάει και μου λέει: «δεν σε ρώτησε κανένας». Οπότε καταλαβαίνεται είχαμε μια σχέση αγάπης, και στεναχωρήθηκα αρκετά όταν έφυγε».

Για τον Ίβιτς και την δήλωση του: 

«Εγώ θα ξεκινήσω πιο πριν. Με την απομάκρυνση του Τούντορ, υπάρχει μια κουβέντα εσωτερικά στον ΠΑΟΚ για το ποιος θα είναι ο κόουτς μέχρι το καλοκαίρι. Τότε ο πρόεδρος είχε ζητήσει την άποψη μου και επειδή όσο καιρό έκανε προπονήσεις μόνος, ήμουν μαζί με τον Ίβιτς. Ήταν μια ασπίδα η Β' ομάδα για εμένα, όλα τα παιδιά εκεί. Πήγαμε καλά εκείνη την χρονιά στα πλέι οφ, κάναμε το χρέος μας και την ημέρα που είχε μπει ο πρόεδρος μέσα να μας πει συγχαρητήρια, του είπα μπράβο πρόεδρε ευχαριστούμε για όσα κάνεις με εμάς, αντε με το καλό να μείνει ο κόουτς και να πάμε καλά από την αρχή. Τότε ο πρόεδρος είπε θα τα δούμε αυτά και τελικά αποφάσισε να μείνει ο προπονητής όχι σαν υπηρεσιακός και να αρχίσει μια χρονιά, που είχα ανανεώσει το συμβόλαιο μου, όπου τον είχαν ρωτήσει αν πρέπει να μείνω. Αυτή η σχέση λοιπόν, δεν χάσε ποτέ, σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Δεν χάλασε ποτέ, δεν έγινε ποτέ το παραμικρό με εμένα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ήμουν καλά στα παιχνίδια μου. Απλά θεωρώ ότι από κάποια περίοδο και μετά πιέστηκε αρκετά, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ το έχει αυτό, είναι μια μεγάλη ομάδα και εκεί νομίζω έχασε την διαχείριση. Μετά το ματς με τον Ατρόμητο, μας ζήτησε ο πρόεδρος στο skype. Ετοιμαζόμασταν να πάμε πάνω με τον Γλύκο και λέγαμε μεταξύ μας, ότι δεν έχει καμιά σχέση ο προπονητής, το λέγαμε στα αποδυτήρια, εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε την ομάδα σε αυτή την κατάσταση, ότι κάναμε λάθος και θα το παίρναμε πάνω μας. Μέχρι να κάνω μπάνιο, μου στέλνει ένας φίλος μου μήνυμα και μου λέει είπε αυτά. Φωτογράφισε την μισή ομάδα... Δεν μπορείς να βγαίνεις δημόσια και να λες έτσι. Θεωρώ πως πήγε στο εύκολο θύμα, γιατί υπήρχαν τα προβλήματα με τον Αναστασιάδη».

Για το αν θεωρεί πως ο Ίβιτς έψαχνε άλλοθι:

 «Το κλίμα εκείνη την ημέρα, ήταν ότι προσπαθούν να διώξουν τον προπονητή. Υπήρχε μια αμφισβήτηση μέσα του προς την ομάδα από όσο καταλαβαίνω. Το μετά δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ, μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Ίβιτς. Εγώ σας λέω κουβέντες που έγιναν με τον πρόεδρο, με τα παιδιά, καθημερινά και μπροστά σε όλους. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, έχει τα καλά και τα κακά όπως κάθε σύλλογος. Το πρόβλημα που υπήρχε με εμένα από την εποχή Αναστασιάδη, δεν έκλεισε ποτέ στην ουσία. Με βάση ότι εγώ έπαιζα καλά και ο ΠΑΟΚ πήγαινε καλά, ας πούμε ότι το πρόβλημα με εμένα… θάφτηκε. Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί απέναντι μου από ένα μέρος ανθρώπων. Ήταν φυσιολογικό μετά από όσα έγιναν κάποιοι να μην με γουστάρουν για να το πω απλά. Οπότε λοιπόν, όταν αυτό βγήκε ξανά στην επιφάνεια, ήμουν καμένο χαρτί. Δεν είπε ποτέ το όνομα μου ο Ίβιτς, οπότε εδώ φτάνουμε σε έναν άλλο σημείο «άντε να βρεις άκρη». Αισθάνθηκα άδειος, όπως και άλλα παιδιά στην ομάδα μέσα. Στο τέλος της ημέρας γενικά, έπρεπε να μαζευτεί αυτό και να πάει κάπου που υπήρχε ανοικτή πληγή. Εκείνη την ημέρα τελείωσα από τον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος είχε κάνει πολλά για εμένα, με είχε βοηθήσει και είχα πολύ καλή σχέση. Δεν θεωρώ ότι δεν με στήριξε, δεν ήταν θέμα στήριξης. Έτσι όπως είχε γίνει η κατάσταση, θα γινόταν κακό για την ομάδα. Το πιο καλό που έπρεπε να κάνουμε και εγώ και ο πρόεδρος, γιατί είχα αδειάσει, ήταν να βρούμε μια λύση. Κάτσαμε κουβεντιάσαμε και είπαμε ως εδώ. Δεν ήμουν έτοιμος να ξαναπεράσω κάτι για να καλύψω καταστάσεις, ή να σωθούν άνθρωποι πάνω στη δική μου πλάτη. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ανάμεσα σε εμένα και τον προπονητή Ίβιτς, δεν σας το είπα αυτό πριν για παράδειγμα με τον Αναστασιάδη».

Για το αν ο κόσμος επέλεξε τον Ίβιτς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει το διαζύγιο με τον ΠΑΟΚ:

 «Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή, δεν μπορούμε να την απαντήσουμε με αυτό το συμβάν. Όπως σας είπα και πριν, είναι σημαντικό ένας οργανισμός να προστατεύεται και να προστατέψουμε έναν άνθρωπο που δίνει τα πάντα (σ.σ. Σαββίδης) στην ομάδα, βάζει τα πάντα στην ομάδα και είναι το μαγαζί του, εκεί πρέπει να προσέχουμε παραπάνω. Είχα τον τρόπο και τις στιγμές μου, όταν έφτασα να με βγάλει ο κόσμος MVP. Θα μπορούσα να βγω και εγώ να κάνω το κομμάτι μου. Ήθελα να το αποφύγω όλο αυτό, το είχα πει στον Σαββίδη τότε με τον Αναστασιάδη, άσε με να φύγω γιατί είχα πρόταση από το εξωτερικό, αλλά με ήθελε, πίστευε σε εμένα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στον ιδιοκτήτη και στο τι αρμοδιότητες έχει ο καθένας».

Για το αν θα ήταν ακόμα στον ΠΑΟΚ αν δεν γινόταν αυτό με τον Ίβιτς:

«Θα ήμουν σίγουρα στον ΠΑΟΚ, είχα αλλάξει πολύ μετά το 2015, ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ πως με τον Λουτσέσκου θα κάναμε πολλά ωραία πράγματα γιατί του έχω μεγάλη εκτίμηση. Το ζήλεψα το πρωτάθλημα, είμαστε άνθρωποι, ένιωσα συναισθήματα για τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα είχα μια πικρία για όλα όσα έγιναν στην αρχή, αλλά δεν θα κάτσω να μιλήσω άσχημα για την ομάδα, επειδή συνέβησαν κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις από το μυαλό σου τι έχει συμβεί. Το χάρηκα το ματς στο Βέλγιο και την απόδοση μου. Στο ποδόσφαιρο γνωριζόμαστε, πίσω από τις κάμερες ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Εγώ δεν είχα ποτέ κανέναν πίσω από εμένα. Οπότε, είναι σημαντικό για εμένα, που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Τζαβέλλας, είναι σημαντικό για εμένα που μετά είχα προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες. Ξέρουμε επειδή είναι μικρός ο κύκλος μας, ποιος είναι ο παίκτης, ο προπονητής, ο πρόεδρος».

Για το αν εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες έδινε την δική του απάντηση στον Ίβιτς:

 «Ήταν μια στιγμή, που κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ένιωθα καλά με την απόδοση μου και μετά από καιρό που μου ζητούσαν να βγω να μιλήσω, μετά ήταν μια καλή ευκαιρία να ηρεμήσω εσωτερικά. Όχι δεν έχουμε ξανά μιλήσει από τότε. Αν έχει κάτι να μου πει, θα το ακούσω, εγώ σίγουρα δεν έχω κάτι να του πω. Αμα έχει κάτι να μου πει, ευχαρίστως, εγώ δεν έχω….».

Για το πως είναι η κατάσταση στην Τουρκία: 

«Τα ίδια όπως και στην Ελλάδα προσπαθούμε να αντέξουμε την νέα αυτή πραγματικότητα. Η κατάσταση είναι καλύτερη στην Αλάνια, δεν είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Δεν έχω περιορισμούς όπως στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα όμως έχουν συμβεί με κλειστά σχολεία και καταστήματα».

Για τα πολλά κρούσματα του ιού στην Τουρκία: 

«Είμαστε αποκομμένοι λόγω των προπονήσεων. Εγώ παρακολουθώ περισσότερο τα της Ελλάδος. Το θέμα στην Τουρκία ξέφυγε, ελπίζω να το ελέγξουν για καλό όλων μας για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Διαβάστε ακόμη...