Αυγενάκης: «Θέλουμε να συνεχιστεί το πρώταθλημα, αλλά υπάρχει πλάνο και για διακοπή»

Απο thessports.gr: Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος της Super League, τονίζοντας πως υπάρχει πλάνο ακόμη και για οριστική διακοπή.
Πηγή: thessports.gr
Αυγενάκης: «Θέλουμε να συνεχιστεί το πρώταθλημα, αλλά υπάρχει πλάνο και για διακοπή»

O Αυγενάκης αρχικά αναφέρθηκε στο πλάνο της UEFA:

«Κι εκείνοι κάνουν διάφορους σχεδιασμούς, διότι εκτιμούν ότι κάπου στον Μάιο μπορεί σιγά-σιγά να υπάρξει η επανεκκίνηση της αγοράς, άρα και του αθλητισμού. Εμείς επειδή βρισκόμαστε σε μία καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες, το βλέπουμε πιθανό αυτό. Δηλαδή στα μέσα του Μάη να αρχίσει να επανέρχεται στην κανονικότητα η χώρα μας και πιθανότατα να αρχίσουν σιγά-σιγά και οι προπονήσεις. Χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για να επανέλθουν οι ομάδες. Πάντα σε συνεννόηση με UEFA, Λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, αλλά σεβόμενοι και τις συμβουλές των ειδικών, θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής».

Για το αν θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα: «Πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς δεν έχουμε λόγο να είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Κι εφόσον αυτό αποτελέσει και απόφαση των εμπλεκομένων, εμείς από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτή την απόφαση. Δεν θα πάρουμε καμία απόφαση εν αγνοία των εμπλεκομένων. Θα ήταν τραγικό λάθος».

Για το αν αφορά αυτό και τις μικρότερες κατηγορίες: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τις μικρές κατηγορίες με την ίδια σιγουριά που συζητάμε αυτή τη στιγμή με UEFA, Λίγκα κλπ. Παρ' όλα αυτά είμαστε σε επαφή, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα η υγεία των αθλητών. Οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στην τελική απόφαση».

Για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο στο τι θα γίνει σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη: «Έχουμε πλάνο, αλλά αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με την πορεία της χώρας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, είναι πράγματα που έχουν υπογράψει, τα συμβόλαια με τους παίκτες, είναι μία σειρά ζητημάτων που εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι, δεν είναι απλή υπόθεση. Εδώ αντιμετωπίζεται το σύμπλεγμα που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα; Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων σαφώς τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγαλύτερα, οι δαπάνες, τα συμβόλαια κι όμως κι εκεί πρώτα απ' όλα η υγεία των αθλητών κι ορθώς το αποφάσισαν, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η θέση μας και του πρωθυπουργού είναι ότι πάνω απ' όλα προέχει η υγεία των αθλητών».

Διαβάστε ακόμη...