Φερέιρα: «Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν δάσκαλος για εμένα»

Απο sdna.gr: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, θεωρεί ο Άμπελ Φερέιρα πως ήταν εκείνος που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόφασή του να γίνει προπονητής.
Πηγή: sdna.gr
Φερέιρα: «Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν δάσκαλος για εμένα»

Το εγκώμιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα που στο παρελθόν είχε περάσει και από τον πάγκο του Παναθηναϊκού έπλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο πολύπειρος Πορτογάλος αποτέλεσε παράδειγμα για τον ίδιο, χαρακτηρίζοντας τον ως δάσκαλο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του A Bola ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στους προπονητές που συνεργάστηκε, σχολιάζοντας τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούσε να διορθώσει τους παίκτες κάνοντας πολλές ερωτήσεις, ο Ζόρζε Ζέσους, από την άλλη πλευρά, μπορούσε να διώξει τις αμφιβολίες των παικτών, καλώντας τους να προσπαθούν να σκέφτονται πολύ μέσα στο παιχνίδι, κάτι που έκανε και ο Πάουλο Μπέντο», τόνισε ο Φερέιρα. Ο οποίος σχολίασε παράλληλα τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ως παίκτης, όπως ο Κάρλος Καρμπαχάλ, ένας «τολμηρός στρατηγός», ο Ζοσέ Κουσέιρο «γεννημένος για επικοινωνία», ο Λουίς Κάμπος, ο Αουγκούστο Ινάσιο και ο Πάουλο Αουτουόρι, ο οποίος «έκανε πολύ τεχνική προπόνηση».

Ωστόσο ξεχώρισε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο Ζεσουάλδο είναι ο δάσκαλος, είναι ένας άνθρωπος που είχε ξεχωριστό τρόπο για να σε διδάξει, για να σε καθοδηγήσει...», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...