Λείπει το σύγχρονο “10άρι” υψηλού επιπέδου που βάζει γκολ

Από sfina.gr: Φάνηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα μεγάλο κενό στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sfina.gr
Λείπει το σύγχρονο “10άρι” υψηλού επιπέδου που βάζει γκολ

Είναι προφανές, ότι η ομάδα χρειάζεται κατά κύριο λόγο έναν μεσοεπιθετικό πίσω ή δίπλα στον φορ πολύ υψηλού επιπέδου. Ένα "10άρι" μεγάλης κλάσης και γκολτζή. Το νέο σύγχρονο στυλ ποδοσφαίρου σε μία πρωταγωνίστρια ομάδα προϋποθέτει την ύπαρξη επιτελικού μέσου στην σύνθεσή της, που να τα κάνει όλα και να βάζει και γκολ.

Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ παραείναι αργός σε πολλά ματς. Ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας, οι δύο περιστρεφόμενοι άξονες γύρω από τον φορ, δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ήταν σαν να μην υπήρχαν...

Θέλει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έναν μεσοεπιθετικό που δεν θα πηγαίνει να πάρει την μπάλα από τα στόπερ, όπως έκανε ο Μπίσεσβαρ ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί... είναι τα ρηχά νερά που κολυμπάς και χωρίς μπρατσάκια. Και ο Πέλκας ήταν "λίγος" σε ένα ματς που η μπάλα "έκαιγε". Σε τέτοια ντέρμπι απαιτείς το "10άρι" σου να "ζωγραφίζει".

Ούτε τα χαφ, Μίσιτς και Μαουρίσιο, πέρασαν πάσες στους φορ, δεν βγήκε ούτε μία κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Αδικαιολόγητα και ανεξήγητα αργοί ήταν οι χαφ του ΠΑΟΚ για ένα τόσο κρίσιμο και οριακό ντέρμπι που έδινε προβάδισμα για τον τίτλο σε όποια ομάδα το κέρδιζε. Κανείς τους δεν μπόρεσε να "πάρει στις πλάτες του" την ομάδα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...