«Εκεί υπερτερεί ο ΠΑΟΚ του Ολυμπιακού»

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και δη πως οι επιθετικοί του είναι ανώτεροι από αυτούς των Πειραιωτών, εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Πηγή: paok24.com
«Εκεί υπερτερεί ο ΠΑΟΚ του Ολυμπιακού»

Ο βετεράνος διεθνής επιθετικός του Δικεφάλου, ειπε

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ: «Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας ώστε να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα. Όταν υπάρχουν συναισθήματα για κάτι, θέλεις να έχεις επιτυχία αλλά μέσα στη ζωή είναι και η αποτυχία. Ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός και αήττητος. Όσο δυνατή και να είναι μια ομάδα κάποια στιγμή το κάστρο θα πέσει. Ήταν δεδομένο ότι θα έρθει μια κακή περίοδο και θα το πληρώσει η ομάδα. Βέβαια, υπήρξε και άλλη κακή περίοδο αλλά κατάφερνε έστω να πάρει την ισοπαλία.

Το πρόβλημα το έφεραν όσοι ήταν γύρω και όχι μέσα στην ομάδα. Όσοι βρίσκονται στην ομάδα ήξεραν ότι μπορούσε να γυρίσει. Είδαμε ότι η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια έδειξε καλή παρουσία. Ειδικά χθες, ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός κατά τη διάρκεια του αγώνα, έκανε και συντήρηση δυνάμεων και πέρασε ένα θεωρητικά εύκολο απόγευμα. Το σημαντικό για μένα ήταν η εικόνα της ομάδας. Η ομάδα έκανε καλή εμφάνιση».

Για τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ: «Είναι εξαιρετικοί και πολύ καλοί και οι δύο. Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Είναι θέμα του προπονητή να δει ποιος εξυπηρετεί τις ανάγκες του».

Για τους Έλληνες του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ ωραία η εικόνα. Είναι ωραίο να παίζουν Έλληνες στον ΠΑΟΚ και τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά και έχουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Ο Λημνιός δείχνει όλα τα στοιχεία του στα παιχνίδια αλλά του έλειπε η ουσία. Βλέπω ότι είναι βελτιωμένος και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είναι γρήγορος, πολύ καλός και δεν δίνει εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο».

Για τις ευθύνες που έπεσαν στον προπονητή: «Δεν παρακολουθώ τι γίνεται επιφανειακά. Κατάλαβα ότι ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης καταλογίστηκε στον προπονητή. Δεν είναι καλό οι παίκτες να δέχονται τα μπράβο στα καλά αποτελέσματα ενώ όταν δεν πάει καλά κάτι να φταίει ο προπονητής. Όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι πληρώνουν οι παίκτες το μάρμαρο. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορεί να βγάζουν μάτια στο μυαλό του κόσμου έχουν όμως μια εξήγηση στο μυαλό του προπονητή. Εάν απαντούσε στον καθένα θα έβλεπες ότι θα μπορούσες να κατανοήσεις τη σκέψη σου και να πεις οτι απλά δεν βγήκε. Έχει βάθος ο ΠΑΟΚ και διαθέτει παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός διεκδικητής. Έχουμε ένα προβάδισμα καθώς ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους επιθετικούς και πιο ουσιαστικούς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε έναν που θα ζήλευε η δική μας ομάδα, αντίθετα θα ήθελαν και τους δύο δικούς μας. Ο αέρας των προηγούμενων ετών παίζει και αυτός το δικό του ρόλο. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό περνά και στον ποδοσφαιριστή υποσυνείδητα».

Για το τι πρέπει να προσέξει στα επόμενα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω τι θα πρέπει να προσέξει. Θα πρέπει να κοιτάξει ότι δέχεται πιο εύκολα γκολ και αυτό μπορεί να στοιχίσει στα play off. Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη...