Από το άσπρο στο μαύρο: Τα ups & downs του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Χωρίς γκρίζες ζώνες. Όπως ακριβώς επιτάσσει το DNA του. Το ιστορικό 2019 για τον ΠΑΟΚ θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Όπως κάθε οργανισμός, όμως, είχε τα ups & downs του. Αν και στη ζυγαριά, λίγοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται όσα έριξαν... σκιά στην απόλυτη χρονιά του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Από το άσπρο στο μαύρο: Τα ups & downs του ΠΑΟΚ

Έχοντας κατακτήσει ένα ιστορικό νταμπλ, μάλλον τα... κουκιά είναι μετρημένα για «όσα δεν μας άρεσαν» μέσα στο 2019 και αφορούσαν τον ΠΑΟΚ. Όσα ήρθαν για να μείνουν, όσα έγραψαν ιστορία και όσα ανήκουν στο χρονοντούλαπο...

Το SDNA καταγράφει τα ups & downs του Δικεφάλου:

Όλα όσα μας άρεσαν:

Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό: Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο... τρελά «ασπρόμαυρα» όνειρα, έχοντας τη σφραγίδα της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα, κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Η αρχή έγινε στο πρωτάθλημα και ακολούθησε ένας ακόμη τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, με τα δύο τρόπαια να υψώνονται στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Στα αξιοσημείωτα η άκρως εντυπωσιακή φιέστα στο γήπεδο της Τούμπας.

Με τα... φρένα σπασμένα: Η ονειρική πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ συνδυάστηκε και με ρεκόρ που καλά κρατούν μέχρι και σήμερα. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα και το κοντέρ γράφει συνολικά 51 παιχνίδια χωρίς ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα, ένα σερί που τρέχει από το 2018 και την ήττα στην Τρίπολη με 3-2. Για να μην προσθέσει κανείς το ρεκόρ νικών εκτός έδρας, των σερί παιχνιδιών που σκοράρει ακατάπευστα και άλλα νούμερα...

Κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ: Μπορεί να αποκλείστηκε και να μην υλοποίησε τον πρώτο στόχο της σεζόν, ωστόσο, από τη στιγμή που η κλήρωση έφερε στο δρόμο του τον Άγιαξ, ήταν σαφές πως το έργο του θα ήταν δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τους Ολλανδούς, κατέθεσε ψυχή στο γήπεδο και... ίδρωσε μέχρι τέλους τον Αίαντα.

Γιατί υπάρχει ζωή και χωρίς εσένα: Οι ομάδες μεγαλώνουν όταν μπορούν και διαχειρίζονται «ανάμαικτα» τις κρίσεις. Ο τρόπος που λειτούργησε ο ΠΑΟΚ μέσα σε 48 ώρες μετά το «διαζύγιο» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό το παραπάνω. Αντανακλαστικά για... όσκαρ στο πιο δύσκολο μομέντουμ του ΠΑΟΚ μέσα στο 2019.

Η επανάσταση του PAOK TV: Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να διαμορφώσει το αύριο, βασιζόμενος στις δικές τους δυνάμεις. Κινήθηκε σε αχαρτογράφητα νερά, είδε προοπτική αντί για ρίσκο και όρισε το μέλλον με τους δικούς τους κανόνες. Το PAOK TV ήρθε για να μείνει και το σίγουρο είναι πως στις τάξεις του Δικεφάλου δεν το έχουν μετανιώσει...

Να συστηθούμε ξανά: Το 2019 φεύγει με όμορφες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις για τον ΠΑΟΚ. Από την εκτόξευση των Γιαννούλη και Λημνιό, στην αποκάλυψη του Μίσιτς και στον εντυπωσιακό κ.Ίνγκασον. Ο Δικέφαλος διατήρησε μέχρι τέλους την παράδοση της ανάδειξης... πρωταγωνιστών.

'Όλα όσα δεν μας άρεσαν

Οι σοβαροί τραυματισμοί: Στην παρέα του Πόντους Βέρνμπλουμ, προστέθηκαν μέσα στο 2019 και οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ζοσέ Μαουρίσιο. Οι δύο κομβικοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έζησαν τον... εφιάλτη των τραυματισμών, πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου και έδωσαν την δική τους «μάχη».

Το «διαζύγιο» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο Ρουμάνος θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Το νταμπλ του Δικεφάλου έχει την υπογραφή του. Το timing της απόφασης, όμως, του διαζυγίου θα δίνει πάντα την τέλεια αφορμή για να «φουντώνουν» οι συζητήσεις γύρω από τους λόγους που ο πιο πετυχημένος «γάμος» δεν άντεξε το καλοκαίρι...

Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί: Ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν ένα σοκ για τον ΠΑΟΚ. Μια κατάσταση που δεν... καμουφλάρεται. Η ονειρική χρονιά του Δικεφάλου «σκοντάφτει» πάνω στην αποτυχία της Ευρώπης που αποτέλεσε το πιο σκληρό «μάθημα» για τους νταμπλούχους μέσα στο 2019.

Διαβάστε ακόμη...