Το προφίλ του Λαυρίου

Στο Λαύριο δοκιμάζεται σήμερα ο ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της EKO Basket League, ψάχνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (17:45, ERTSPORTS).
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ του Λαυρίου

Το Λαύριο βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και φέτος είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-5, έχοντας δύο νίκες και δύο ήττες στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος έχει ριζώσει στον πάγκο του Λαυρίου, καθώς έκατσε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στο τέλος της σεζόν 2004-2005, όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ΄Εθνική και είναι ο μακροβιότερος τεχνικός του πρωταθλήματος.

Το Λαύριο έχει την 4η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 72.8 πόντους ανά αγώνα, ενώ είναι η 4η καλύτερη ομάδα στον τομέα των ριμπάουντ με 33.6 σε κάθε ματς.

Το Λαύριο στηρίζεται επιθετικά στους ξένους παίκτες του, καθώς ο Quenton DeCosey είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ο Glynn Watson Junior έχει 10.8 πόντους και 1.6 ασίστ σε κάθε παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...