Κάι Φαν Ντάικ: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ήρθε για να πάρει τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του και ήδη τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Ο λόγος για τον Ολλανδό διαγώνιο, ύψους 2.15, Κάι Φαν Ντάικ, ο οποίος μιλάει αποκλειστικά στο SDNA για τις πρώτες εντυπώσεις του στον Δικέφαλο.
Πηγή: sdna.gr
Κάι Φαν Ντάικ: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» του ΠΑΟΚ

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», Κάι Φαν Ντάικ, ήταν η απάντηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μετά την απομάκρυνση του Κουβανού διαγώνιου Άλμπο, ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο Ολλανδός διαγώνιος, βρίσκεται εδώ και ένα μικρό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέγραψε ήδη μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα, στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φοίνικα, αλλά και στο Λιγκ Καπ με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ο Δικέφαλος λίγο έλειψε να πάρει την πρόκριση.

Το SDNA βρέθηκε στην χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στο «PAOK Sports Arena», όπου μίλησε με τον Φαν Ντάικ, για τα όσα ζει αυτές τις πρώτες ημέρες στην οικογένεια του Δικεφάλου.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα! Ο κόουτς με κάλεσε στο τηλέφωνο και με ρώτησε εάν θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ, του απάντησα θετικά και όλα κύλησαν μέσα σε δυο μέρες! Όλα είναι τέλεια αυτή την ώρα» μας εξηγεί ο Ολλανδός για το πως έφτασε να έχει πρόταση από τον Δικέφαλο και συμπλήρωσε:

«Ήξερα ήδη για τον ΠΑΟΚ, δεν χρειάστηκε καν να μπω στην διαδικασία για να ψάξω. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους γνωστούς συλλόγους στο βόλεϊ. Έχουν παίξει παίκτες από την Ολλανδία στην ομάδα και έχω μιλήσει μαζί τους κατά το παρελθόν, ήξερα τα πάντα».

Κατά την διάρκεια μάλιστα της κουβέντας, αναφέρθηκε στο ιστορικό sold out του ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας: «Μάλιστα πριν μερικά χρόνια, είχα δει και εγώ στα βίντεο την παρουσία 10000 οπαδών της ομάδας στους τελικούς των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Προχθές το έζησα και εγώ, μπορεί να μην είχε 10000 κόσμο, αλλά είχαν το ίδιο πάθος! Είναι ωραίο να έχεις τέτοιο κόσμο στο πλευρό σου! Αυτή η σύνδεση με τους φιλάθλους θα μας βοηθήσει πολύ. Είμαι και εγώ έτοιμος να ζήσω τις μεγάλες στιγμές των αγώνων, ωστόσο θα πρέπει να πω, είμαι ένα μικρό χρονικό διάστημα εδώ, πρέπει να δουλέψω αρκετά».

Η ενσωμάτωση με το υπόλοιπο γκρουπ της ομάδας πως είναι;

«Οι παίκτες, η διοίκηση, όλοι στον ΠΑΟΚ με υποδέχθηκαν με πολύ ωραίο τρόπο. Μάλιστα οι παίκτες με δέχθηκαν με την μία, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο να ξέρετε, συνήθως χρειάζονται κάποιες μέρες για να σε αποδεχθεί ένα σύνολο, σε όποια ομάδα και αν είσαι. Συνήθως περιμένουν να δουν πως είσαι πριν σε βάλουν στο γκρουπ, ωστόσο τα παιδιά εδώ με αποδέχθηκαν κατευθείαν και τους ευχαριστώ, νιώθω ότι είμαι στην ομάδα μήνες και όχι μέρες. Είναι όλα τέλεια για μένα στον ΠΑΟΚ».

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δείξατε μια μεγάλη αντίδραση και λίγο έλλειψε να πάρετε την πρόκριση...

«Δυστυχώς με τον Ολυμπιακό δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στο χρυσό σετ και να πάρουμε τη πρόκριση, όμως η ομάδα έδειξε την αντίδραση της. Ήρθε κάπως νωρίς αυτό το παιχνίδι για να είμαι ειλικρινείς, χρειαζόμαστε να δουλέψουμε το σύστημα μας, η αρχή ήταν καλή πάντως. Ξεκινήσαμε καλά το κάθε σετ, μπήκαμε δυνατά, πήραμε τρία σετ και θεωρώ πως αυτός ήταν ο τρόπος, να μπούμε δυνατά από την αρχή. Στο 4ο σετ μείναμε κάπως από δυνάμεις, το σετ ήταν μικρό, αλλά θα δουλέψουμε παραπάνω. Είναι νωρίς να πούμε μεγάλες κουβέντες, κάναμε μια καλή αρχή, δείξαμε αντίδραση και θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Τι προσδοκάς στη νέα σελίδα της καριέρας σου;

«Θέλω να παίξω καλό βόλεϊ στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσω τον σύλλογο. Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές με άλλα πρωταθλήματα σε σχέση με της Ελλάδας, υπάρχει το πάθος από τον κόσμο, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, ο κόσμος σε σπρώχνει να παίξεις τοπ βόλεϊ. Οι εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ είναι απλά εξαιρετικές, είναι αυτό που χρειάζεται ένας αθλητής. Όλα είναι σε ένα μέρος, έχουμε το μικρό γυμναστήριο, το μεγάλο, οι φυσιοθεραπευτές είναι πάντα εδώ, υπάρχει το βοηθητικό γήπεδο, είναι ιδανικά όλα αυτά για έναν αθλητή ώστε να γίνει καλύτερος. Περιμένω τον κόσμο μας στο ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την Κυριακή πλέον, θα παίξουμε με το ίδιο πάθος για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

Έχεις προλάβει να δεις την Θεσσαλονίκη;

«Μπορεί να είμαι από την Ολλανδία αλλά ζω στην Σλοβενία γιατί από εκεί είναι η σύζυγος μου, για μένα τώρα αυτή η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη είναι απλά τέλεια! Δεν έχω προλάβει να δω πολλά στη πόλη γιατί είμαι λίγο διάστημα εδώ και είχαμε γεμάτο πρόγραμμα, ωστόσο οι πρώτες μου εικόνες είναι πολύ θετικές».

Διαβάστε ακόμη...