Αυτός είναι ο Μαρτίνες!

Από inpaok.com:Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η ΚΕΔ όρισε για το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής τον Ισπανό Σάντσες Μαρτίνες, που ανήκει στην, υψηλότερη, (Elite) κατηγορία της UEFA.
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο Μαρτίνες!

Γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1983, στην Λόρκα, ο 36χρονος Μαρτίνες είναι οικονομολόγος, εργάζεται σε τράπεζα και ξεκίνησε την διαιτητική του πορεία το 2000.

Την σεζόν 2010-11 έφτασε στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενώ το πρώτο του παιχνίδι στην «La Liga» το σφύριξε στις 29 Αυγούστου του 2015, ανάμεσα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σπόρτινγκ Χιχόν.

Σταδιακά άρχισε να ορίζεται σε πιο δύσκολα παιχνίδια, με αποκορύφωμα την ρεβάνς του ισπανικού Super Cup, το 2017 ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Την ίδια χρονιά έλαβε και το σηματάκι της FIFA, και σφύριξε για πρώτη φορά σε προκριματικά του Europa League, ενώ δεν έχει διευθύνει αγώνα παιχνίδι Champions League.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «καρτάκιας» αφού σε 200 παιχνίδια έχει δείξει 1160 την κίτρινη κάρτα, 59 την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη ή απευθείας), ενώ έχει υποδείξει και 50 πέναλτι.

Φέτος έχει σφυρίξει οκτώ παιχνίδια (επτά στην La Liga, ένα στο Europa League), με σημαντικότερο φετινό του το Μπαρτσελόνα- Βαλένθια. Στα οκτώ αυτά παιχνίδια έχει δείξει 48 κίτρινες κάρτες, μια κόκκινη και τρία πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι διεύθυνε το ισπανικό «El Classico» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει με 5-1!

Διαβάστε ακόμη...