”Ο Γιαννούλης διαθέτει όλο το πακέτο”

Απο arenafm.gr: Ο Σάκης Παπαβασιλείου, προπονητής του Δημήτρη Γιαννούλη στον Βατανιακό ,όταν ο νεάρος αμυντικός ξεκινούσε την καριέρα του, μίλησε στον ARENA 89.4 για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή που σήμερα έχει τα γενέθλιά του.
Πηγή: arenafm.gr
”Ο Γιαννούλης διαθέτει όλο το πακέτο”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πίστευε ότι ο Γιαννούλης θα φτάσει κάποια μέρα και στην Εθνική: "Υπάρχουν πολλά δεδομένα για να μπορείς να αξιολογήσεις έναν ποδοσφαιριστή από μικρή ηλικία. Αυτό που εντόπισα στον Βατανιακό και του έδωσα πολλά παιχνίδια στην Β' Εθνική, είναι ότι είχε ένα ποδοσφαιρικό θράσος από την μικρή του ηλικία το οποίο τον έκανε να ξεχωρίσει ακόμη και από τους μεγαλύτερους του. Την εξέλιξη του όμως μετά δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε εμείς καθώς εξαρτάται από την ομάδα που θα πάει,από τα παιχνίδια που θα πάρει. Υπάρχουν πολλά δεδομένα."

Για το αν το ποδοσφαιρικό θράσος είναι ένα βασικό προσόν για την πρόοδο του Γιαννούλη: "Πολλά παιδιά διαθέτουν το ταλέντο αλλά δεν έχουν το θράσος και τον ψυχισμό για να τους κάνει να ξεχωρίζουν ανεξαρτήτως της ομάδας που παίζουν. Υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο, ωστόσο δεν έχουν το λεγόμενο ποδοσφαιρικό "τσαγανό" και χάνονται από το προσκήνιο."

Για την ισορροπία μεταξύ θάρρους και ατομισμού: "Ο Δημήτρης διέθετε πάντα την ανάλογη ταπεινότητα ώστε να μένει αφοσιωμένος στην δουλειά του. Αυτό τον βοηθούσε να καταλάβει τα λάθη του και να τα βελτιώσει, έτσι ώστε να κοιτάξει σωστά το μέλλον του."

Για την θέση του στον Βατανιακό: "Η θέση του Δημήτρη ήταν στα εξτρέμ και σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούσε την ομάδα και ως αριστερός μπακ. Η σωματοδομή του εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να τον βοηθήσει ως αμυντικό για αυτό και στην πορεία γυμνάστηκε, έγινε πιο δυνατός και τώρα είναι ένα φουλ-μπακ το οποίο πραγματικά καμαρώνω."

Για τα σωματικά του χαρακτηριστικά: "Η σωματική του κατάσταση η αλήθεια είναι πως μας απασχολούσε αρκετά για αυτό και συνηθίζαμε να τον έχουμε ως αριστερό εξτρέμ. Στην άμυνα ήθελε δύναμη την οποία εκείνη την στιγμή δεν την είχε ο Γιαννούλης."

Για την αμυντική του βελτίωση: "Νομίζω πως αυτή την στιγμή διαθέτει όλο το πακέτο για αυτό και έχει βελτιωθεί στις αμυντικές του υποχρεώσεις. Το είχα πει και πέρσι πως όταν θα δοθούν οι ευκαιρίες στον Δημήτρη θα δικαιώσει τις προσδοκίες, πράγμα που μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά."

Για το μέλλον του : "Ασφαλώς και εμείς θέλουμε τον δούμε ψηλά και να τον καμαρώνουμε ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το μέλλον ενός ποδοσφαιριστή, όπως η τύχη και οι τραυματισμοί. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Αλλά αυτή την στιγμή δείχνει να έχει όλο το μέλλον μπροστά του."

Για το κύριο προσόν του και το βασικό του μειονέκτημα: "Ως κύριο προσόν του βλέπω πως δεν φοβάται να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, να δημιουργεί και να παίρνει πρωτοβουλίες. Το μειονέκτημα του εντοπίζεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι το οποίο έχει ήδη βελτιώσει, και αν το ολοκληρώσει τότε μπορεί να κοιτάζει να σπουδαιότερα ευρωπαϊκά σαλόνια."

Για το δίλημμα Βιειρίνια ή Γιαννούλης: "Ο Βιερίνια είναι ένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής ο οποιός στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Ο Γιαννούλης αυτή την στιγμή είναι το παρών του "δικεφάλου". Θεωρώ πάντως πως μπορούμε να δούμε και τους δυο στην ίδια πλευρά, με τον Βιερίνια πιο προωθημένο."

Διαβάστε ακόμη...