Ο Σφιντέρσκι «χτυπά» την πόρτα της Εθνικής Πολωνίας!

Από sdna.gr: Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ φέρνουν τον Κάρολ Σφιντέρσκι στην πόρτα της Εθνικής Ανδρών. Υπό στενή παρακολούθηση ο Πολωνός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό!
Πηγή: sdna.gr
Ο Σφιντέρσκι «χτυπά» την πόρτα της Εθνικής Πολωνίας!

Τα πεπραγμένα του Κάρολ Σφιντέρσκι δεν αφήνουν ικανοποιημένους μόνο τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αλλά έχουν γίνει θέμα συζήτησης και στην Πολωνία. Ο 22χρονος επιθετικός είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Super League 1 με απολογισμό πέντε γκολ, σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι που απολαμβάνει φανέλα βασικού.

Τα νούμερα του Πολωνού είναι άκρως εντυπωσιακά βάσει τελικών προσπαθειών και χρόνου συμμετοχής, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο ρόλος του κυρίως κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν είναι άκρως καταλυτικός για την ομάδα του Δικεφάλου. Ο Πολωνός δημοσιογράφος, Bartosz Rzemiński, μίλησε στο SDNA και αποκάλυψε πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στα υπόψιν του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας δεδομένου πως τον παρακολουθεί στενά, όντας απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του μέχρι στιγμής...

«Στην Πολωνία γνωρίζουμε πως ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο, το ξεκίνημά του φέτος είναι εντυπωσιακό. Αν συνεχίσει έτσι, θεωρείται βέβαιο πως θα κληθεί στην Εθνική Ανδρών καθώς ήδη υπάρχουν διάφορες... φωνές. Μεταξύ των επιθετικών που υπάρχουν, ο Λεβαντόφσκι είναι ασταμάτητος αλλά οι Πιόντεκ και Μίλικ ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους. Αν ο Κάρολ διατηρήσει τη φόρμα του στην Ελλάδα, πιθανότατα θα πάρει την ευκαιρία του από τον ομοσπονδιακό τεχνικό...

Θα πρέπει να σας πως εδώ πως την Δευτέρα ρώτησα τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας για το αν τσεκάρει τον Σφιντέρσκι και μου είπε πως είναι υπό στενή παρακολούθηση».

«Φιλόδοξος ποδοσφαιριστής, ενθουσιασμένος με τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ»

 

Όντας ένας ιδιαίτερα χαμηλών τόνων ποδοσφαιριστής, ο Κάρολ Σφιντέρσκι δεν «κουβαλά» ιστορίες για πρωτοσέλιδα και συζήτηση. Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο, έχοντας στόχο να «χτίσει» πολύ προσεκτικά την καριέρα του. 

«Ο Κάρολ είναι πολύ ήρεμος σαν άνθρωπος, δεν του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, σπάνια εμφανίζεται στα ΜΜΕ, οπότε είναι δύσκολο να μοιραστείς κάτι ιδιαίτερο που να τον αφορά. Είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος παίκτης. Πριν την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, είχε μια προσφορά από τη Τζένοα και όλοι έλεγαν πως θα μπορούσε να γίνει ο νέος Πιόντεκ. Εκείνος, όμως, σκέφτηκε ότι δεν θα ήθελε να γίνει ο δεύτερος Πιόντεκ αλλά να είναι ο Σφιντέρσκι. Και αυτό δείχνει πως ο Κάρολ δεν είναι μόνο φιλόδοξος αλλά και ένας πολύ προσγειωμένος ποδοσφαιριστής που θέλει βήμα βήμα να χτίσει την σταδιοδρομία του. Γνωρίζει τις ικανότητές του και φυσικά τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση».

Στην παρούσα φάση, διάγει την καλύτερη περίοδο όχι μόνο στην καριέρα του αλλά και στην προσωπική του ζωή καθώς σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς, με τον Bartosz Rzemiński να αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ έχει βρει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του:

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα, ένιωσε ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης και τον ΠΑΟΚ. Αφομοίωσε πολύ καλά τη φιλοσοφία της ομάδας ενώ πριν προχωρήσει τη μεταγραφή του, φρόντισε να συλλέξει πληροφορίες για το επίπεδο του πρωταθλήματος από Πολωνούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα...

Η μεταγραφή στην Ελλάδα αναμφίβολα ήταν μια σωστή απόφαση. Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο Κάρολ είχε μια πρόταση από τη Τζένοα αλλά σκεφτόταν πως δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί όπως θα ήθελε στην αρχή λόγω του αμυντικού στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κυριαρχεί, ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και έχει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Του δίνεται αυτή η ευκαιρία... Και σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια εξαιρετική επιλογή γι΄αυτόν. Αν παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση, δεν σας κρύβω πως παρουσιάζει ενδιαφέρον για πόσο θα μπορέσει να τον κρατήσει ο σύλλογος...».

Όσο για την Γιαγκελόνια που αναγκάστηκε να τον αφήσει να φύγει με... μισή καρδιά: «Από τη μία πλευρά, σίγουρα η Γιαγκελόνια μπορεί να αισθάνεται δυσαρεστημένη αλλά από την άλλη τα δύο εκατ. ευρώ που έλαβε είναι πολλά για ομάδα της Πολωνίας, όπως και για τις περισσότερες που ενδιαφέρονται για κέρδη. Φυσικά, αν έμενε ο Κάρολ και στη συνέχεια έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών, η Γιαγκελόνια θα μπορούσε να κερδίσει πολλά περισσότερα από εκείνον».

 

 

Διαβάστε ακόμη...