Τον κέρασε πικρό ... Καφέ στο 94'! (vid)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Έναν ακριβώς χρόνο πριν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στις 4/9/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη γριά σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τον κέρασε πικρό ... Καφέ στο 94'! (vid)

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του έφτασε σε μια πολύ δύσκολη νίκη με λυτρωτή τον Παντελή Καφέ στο 94'! Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε χωρίς τους τραυματίες Νάγκμπε, Κατσιαμπή, Βελή, ενώ ο Αναστασιάδης παίρνοντας το ρίσκο άφησε στον πάγκο τους Ολιβάρες, Βρύζα και Μιχόπουλο!

Αντίθετα έδωσε φανέλα βασικού στον Σαμαρά σε μια από τις ελάχιστες συμμετοχές που κατέγραψε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, παίρνοντας θέση στην άμυνα. Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν απολύτως τίποτε και στο 22' το σκορ άνοιξε. Ο Κωνσταντινίδης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φρατζέσκος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καρκαμάνη γράφοντας το 1-0!

Το έργο των παικτών φάνηκε να γίνεται πιο εύκολο στο 66' όταν είδε την 2η κίτρινη κάρτα ο Κυριαζής και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, όμως στο 85' ο Τουρσουνίδης ανέτρεψε τον Βελέντζα πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Ψυχομάνης έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα και ο Στολτίδης ισοφάρισε, την ώρα που μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από την Τούμπα!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ! Ο Ολιβάρες έβγαλε τη σέντρα, ο Φρατζέσκος πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον 20χρονο τότε Παντελή Καφέ που από κοντά με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το τελικό 2-1, ανακουφίζοντας τους 14.000 θεατές (11.542 τα εισιτήρια) που βρέθηκαν εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Καπετανόπουλος, Μαχαιρίδης (69' Μπέρτχολντ), Κολομπούρδας, Σαμαράς, Καφές, Ζαφειρίου (46' Ολιβάρες), Τουρσουνίδης, Κωνσταντινίδης, Φρατζέσκος, Κομίνχες (61' Βρύζας)

γριά: Καρκαμάνης, Κυριαζής, Καρατζόφ (46' Βελέντζας), Στολτίδης, Χριστοδούλου (61' Γιοβάνοβιτς), Κιντόντα, Κωνσταντινίδης (76' Σαπάνης), Κωφίδης, Κωνσταντίνου, Χάγκαν Μοκόγκο

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Για εξήντα λεπτά ήμασταν πολύ καλοί. Θυμίσαμε παλιές καλές εποχές. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Αυτό δε μας άφησε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα. Το πέναλτι που κάναμε ήταν απαράδεκτο, αφού από εκείνο το σημείο ο παίκτης του ηρακλή δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Μετά την ισοφάριση φοβήθηκα ότι μπορούμε ακόμη και να χάσουμε και ξέρω τι θα γινόταν αν δεν κερδίζαμε! Χρειαζόμαστε κι άλλο χρόνο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε! Ο ηρακλής έχει καλό προπονητή, καλούς παίκτες και ήταν πιο φρέσκος από εμάς!"

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης -παίκτης της Λέστερ τότε-  εκμεταλλεύτηκε το ότι η ομάδα του έπαιξε Σάββατο και βρέθηκε στην Τούμπα. "Μου λείπει ο ΠΑΟΚ, η ομάδα έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός αλλά σημασία έχει ότι πήρε τη νίκη. Χρειάζεται χρόνος και ηρεμία και πρέπει να αφήσουν τα παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους"

Παντελής Καφές: "Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που κερδίσαμε, ιδιαίτερα ικανοποιημένος όμως είμαι που αυτή η νίκη ήρθε από δικό μου γκολ. Σίγουρα δεν πήγαμε καλά στην επανάληψη και αυτό έχει να κάνει με το άγχος της ομάδας! Θέλαμε τη νίκη και δεν δικαιολογούμαστε που γυρίσαμε πίσω για να κρατήσουμε το σκορ. Μόνο σε αυτό μπορώ να εντοπίσω την πτώση της ομάδας μετά το 60'. Με τη νίκη αυτή θα βρούμε το ηθικό που χρειαζόμαστε και την καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, στην οποία ελπίζω πολλά όπως άλλωστε και οι οπαδοί μας"

Νίκος Κολομπούρδας (επέστρεψε μετά από πολύμηνο τραυματισμό): "Ήταν για μένα δύσκολο αλλά τώρα που πήρα το "βάφτισμα" νομίζω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη", είπε ο Κολομπούρδας που ήλπιζε να κάνει ένα πρωτάθλημα αντάξιο του πρώτου που έπαιξε όταν ήρθε στην Ελλάδα...

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το καθαρίσουμε από πολύ νωρίς, όμως χάσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Το σημαντικό για μένα είναι ότι ξεπέρασα οριστικά τον πρόβλημα του τραυματισμού μου. Θα αρχίσω πλέον να βρίσκω τον εαυτό μου και το ίδιο πιστεύω πως θα γίνει και με την ομάδα"

* Στην θύρα 8 της Τούμπας βρέθηκαν 1.500 γριές που αφού είδαν το κλαρίνο της ομάδας τους στη συνέχεια τα έβαλαν ... με τα καθίσματα, καταστρέφοντας 100 από αυτά. Φυσικά πληρώθηκαν μέχρι ενός!   

 * Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

* Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ...

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...