«Σπουδαίος αντίπαλος και φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Από paok24.com : Ο πρόεδρος της Ολιμπίκ Ντόνετσκ αποκλειστικά στο PAOK24 - Τι λέει για τον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Λ.Μίχελ και τους... Ουκρανούς Σάκχοφ - Μάτος
Πηγή: paok24.com
«Σπουδαίος αντίπαλος και φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Βλάντισλαβ Χέλζιν, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο PAOK24 μιλάει για τη... σταχτοπούτα του Europa League με φόντο τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της ουκρανικής ομάδας παρουσιάζει την Ολιμπίκ στους Έλληνες, αποθεώνει τους Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ και δηλώνει πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του ζευγαριού, αν και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για εκείνον λόγω του... χαρακτήρα που θα δείξει η ομάδα του ακόμη και μέσα στην "καυτή" Τούμπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βλάντισλαβ Χέλζιν στο PAOK24:

Κ. Χέλζιν πώς θα περιγράφατε την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στους Έλληνες;

«Η Ολιμπίκ είναι μια νέα ομάδα, αλλά ήδη με την δική της μικρή ιστορία. Ξεκινήσαμε την πορεία μας με την δημιουργία μιας παιδικής ακαδημίας στο Ντόνετσκ, η οποία λειτούργησε εποικοδομητικά για το ουκρανικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας αρκετούς ταλαντούχους παίκτες.

Στην συνέχεια φτιάξαμε και την ανδρική ομάδα, που αρχικά έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενώ στην συνέχεια ανεβήκαμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το 2014 κερδίσαμε το πρωτάθλημα στην Β' κατηγορία και πήραμε το εισιτήριο ανόδου για την ουκρανική Premier League, στην οποία και παραμένουμε από τότε.

Την προηγούμενη σεζόν είχαμε μια σπουδαία επιτυχία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία μας καταφέραμε να βγούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι η ομάδα μας σημειώνει επιτυχίες μακριά από το σπίτι της. Εξαιτίας του πολέμου στον Ντόνμπας, η Ολιμπίκ έπρεπε να μετακινηθεί στο Κίεβο, στο οποίο μένουμε και προπονούμαστε. Παίζουμε τα εντός έδρας ματς μας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Αλλά πέρα από αυτό, έχουμε επιτυχίες και δείχνουμε τον χαρακτήρα του Ντόνετσκ».

Τι γνωρίζετε για τον ΠΑΟΚ και ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη μετά την κλήρωση; H Oλιμπίκ είναι η 6η ομάδα από την Ουκρανία που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, είχατε παρακολουθήσει κάποια από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στην Ουκρανία ενδεχομένως;

«Ναι, θυμάμαι καλά ότι ο ΠΑΟΚ έχει παίξει ξανά με ουκρανικές ομάδες. Είχε έρθει και στο Ντόνετσκ το 2005, όταν είχε αντιμετωπίσει πρώτα την Μέταλουργκ και στη συνέχεια την Σαχτάρ.

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ελληνικές και ουκρανικές ομάδες είναι πάντα έντονες. Είμαι σίγουρος, ότι τα επερχόμενα ματς μεταξύ μας θα είναι πολύ ενδιαφέροντα».

Βλέπουμε ότι στο ρόστερ σας υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, θα επηρεάσει αυτό την Ολιμπίκ στα ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Εμείς φυσικά και υπολογίζουμε στους νεαρούς μας παίκτες. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, που σίγουρα θέλουν να αποδείξουν πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να δείξουν τις ικανότητες τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Το προπονητικό τιμ εμπιστεύεται τους νεαρούς παίκτες και αυτοί ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη, με καλά ματς. Στο εναρκτήριο ματς του ουκρανικού πρωταθλήματος, απέναντι στην Ολεξάντρια για παράδειγμα, το πρώτο γκολ το σημείωσε ο Βλάντισλαβ Κομούτοφ που είναι μόλις 19 ετών».

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά...»

H Ολιμπίκ θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Τι περιμένετε και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Τα πάντα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι καινούργια για εμάς. Αρχικά καταφέραμε να παίξουμε στο Europa League, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε πλούσιες εμπειρίες.

Προσωπικά, περιμένω η Ολιμπίκ να δείξει καλό πρόσωπο στα ματς με έναν σπουδαίο αντίπαλο, όπως ο ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τις ικανότητες και τον χαρακτήρα μας».

Στο πρώτο ματς στο Κίεβο, θα δούμε οπαδούς του ΠΑΟΚ στην κερκίδα, και αν ναι, πόσα εισιτήρια θα πάρουν;

«Οι Έλληνες οπαδοί μπορούν να πάρουν εισιτήρια, βάση των κανονισμών της UEFA. Τις επόμενες ημέρες θα το διευθετήσουμε αυτό το θέμα».

«Καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, αντέχουμε την πίεση»

Ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα γνωστός για την "καυτή" του έδρα, έχετε ακούσει σχετικά μ΄αυτήν;

«Φυσικά και έχω ακούσει για την τρελή υποστήριξη που έχει ο ΠΑΟΚ στο σπίτι του από τους οπαδούς του, γνωρίζω πως μπορούν να δημιουργήσουν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αλλά η Ολιμπίκ δεν... ξαφνιάζεται, έχουμε παίξει για τρία χρόνια σε καυτές έδρες και έχουμε συνηθίσει την πίεση. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχω πει πολλάκις πως η ομάδα μου μπορεί να αγωνιστεί υπό την πίεση της εξέδρας».

«Βοήθησε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, εξαιρετικός επαγγελματίας ο Μίχελ»

Τι γνωρίζετε για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και τον αθλητικό διευθυντή, Λούμπος Μίχελ;

«Γνωρίζω ότι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηροποιείται στη Ρωσία και βοήθησε τον σύλλογο σε μια δύσκολη περίοδο στην ιστορία του. Προφανώς, ο Ιβάν αγαπά το ποδόσφαιρο και απολαμβάνει τα παιχνίδια της ομάδας του, για την τύχη των οποίων είναι πολύ ανήσυχος.

Όσο για τον Λούμπος Μίχελ, μου είναι γνώριμος, όχι μόνο επειδή είναι γνωστός ως ένας σπουδαίος διαιτητής στο παρελθόν, αλλά επίσης και γιατί κατείχε πόστο στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Λούμπος είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας στον τομέα του».

Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του, τον Εβγέν Σάκχοφ και τον Λέο Μάτος, που έχουν αγωνιστεί στην Ουκρανία, τους γνωρίζετε; Θεωρείτε ότι επειδή γνωρίζουν την ομάδα σας θα είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ;

«Τους γνωρίζουμε και τους δύο πολύ καλά, επειδή η ομάδα μας έχει αντιμετωπίσει τον Εβγέν και τον Λέο στα ουκρανικά γήπεδα.

Είναι εξαιρετικοί παίκτες, ο Σάκχοφ είναι παίκτης της Εθνικής Ουκρανίας. Τώρα αν θα είναι αβαντάζ το ότι ξέρουν την Ολιμπίκ, δεν το νομίζω. Το καλοκαίρι η ομάδα μας άλλαξε πολύ, θα παρουσιάσουμε... εκπλήξεις απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στην εποχή που ζούμε και με την εξέλιξη της τεχνολογία, είναι δύσκολο να κρύψεις κάτι από τον αντίπαλο, όλοι οι προπονητές μελετούν προσεκτικά τον αντίπαλο και προετοιμάζονται για το ματς.

Οι συμβουλές από τον Σάκχοφ και τον Μάτος δύσκολα θα είναι «κλειδί» για τα επερχόμενα ματς του ΠΑΟΚ με την Ολιμπίκ».

Διαβάστε ακόμη...