Στο Τορόντο οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ- Συγκινημένοι από την υποδοχή τους στο Μόντρεαλ

Από greekpost.ca: Περισσότεροι από 2.500 θεατές είχαν την ευκαιρία το απόγευμα της Τρίτης να δουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αγωνίζονται στο γήπεδο Ντι Τρεμπλέ, στην νότια πλευρά του Λαβάλ.
Πηγή: greekpost.ca
Στο Τορόντο οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ- Συγκινημένοι από την υποδοχή τους στο Μόντρεαλ

Οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ κέρδισαν 2-0 μια μεικτή ομάδα Ελλήνων παλαίμαχων από το Μόντρεαλ, σ' ένα ματς που, έστω και αμυδρώς, είχε χρώμα... θεσσαλονικιώτικου ντέρμπι.

Και αυτό γιατί από την μία πλευρά αγωνίζονταν παίκτες που χάρισαν τίτλους (κύπελλα και πρωταθλήματα) στον Δικέφαλο του Βορρά και απ' την άλλη, στην ομάδα του Μόντρεαλ, έπαιζε ο Τζων Λημνιάτης, παίκτης που μεσουράνησε στον Άρη Θεσσαλονίκης την τετραετία 1988-1992 και μετέπειτα έγινε ένας από τους σπουδαιότερους προπονητής ποδοσφαίρου στον Καναδά.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας που βρισκόμαστε σήμερα κοντά στους ομογενείς του Καναδά. Η υποδοχή και η φιλοξενία τους μας έχουν καταπλήξει», είπε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου των παλαίμαχων του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος.

Ενώ ο αντιπρόεδρος Χρήστος Τερζανίδης, που μαζί με τον Δημήτρη Μήτογλου (φωτογραφία), κάθονταν στον πάγκο της ομάδας έχοντας την τεχνική καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών, πρόσθεσε ότι «ο φιλόξενος χαρακτήρας των Ελλήνων του Μόντρεαλ και η αγάπη που εισπράττουμε είναι κάτι που δύσκολα συναντούμε».

Αν και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν τελικώς παρών στο Μόντρεαλ, οι περισσότεροι εκ των βετεράνων του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν με επαινετικά λόγια στην διοικητική και οικονομική του μέριμνα προς τον Σύλλογο των παλαίμαχων και, εν γένει, στην προσφορά του στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Σαββίδης στέκεται διαρκώς δίπλα στους βετεράνους και τους στηρίζει. Μας βοηθάει ώστε να κάνουμε όλα αυτά τα ταξίδια και να βρεθούμε δίπλα στην ομογένεια. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ που οικοδομεί θα διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα», μας είπε ο Χρήστος Τερζανίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις και άλλων βετεράνων της ομάδας, όπως των Γιώργου Τουρσουνίδη, Στέφανου Μπορμπόκη, Αντώνη Μαυρέα και Διονύση Χασιώτη.

Πριν το ματς η αποστολή των βετεράνων του ΠΑΟΚ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής του Λαβάλ Μαρκ Ντεμέρ ενώ, αμέσως μετά, παρατέθηκε προς τιμήν τους δεξίωση στον πολυχώρο «Palace».

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, στην σέντρα του γηπέδου, τις δυο ομάδες υποδέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σόμεντι (Λαβάλ) Αγλαΐα Ρεβελάκη και Βασίλης Καρυδόγιαννης ενώ στο τέλος εκατοντάδες ομογενείς περίμεναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Συγκινητική στιγμή στο ημίχρονο του ματς όταν μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ «Ο Εύξεινος Πόντος» χόρεψαν φορώντας παραδοσιακές στολές και υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο τον ιστορικό δεσμό ανάμεσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Για την ιστορία τα γκολ των βετεράνων του ΠΑΟΚ πέτυχαν στο 29΄ ο Μιχάλης Ιορδανίδης με κοντινό πλασέ και στο 38' ο Γιώργος Κούτσης με μακρινό σουτ.

Με την ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι Γκιτσιούδης, Αργυρίου, Αργυρόπουλος, Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Χασιώτης, Κούτσης, Ιορδανίδης, Αλεξανδρίδης, Παπαχριστούδης, Καπουσούζης, Τσορακλίδης, Θέμελης, Βουτσιάς, Μαυρέας και Λαγωνίδης. Στον πάγκο ήταν οι Χρήστος Τερζανίδης και Δημήτρης Μήτογλου και συνοδοί οι Φιλώτας Πέλλιος, Σάκης Παντελίδης και Μπλάντεν Φορτούλα.

Με την ομάδα των παλαίμαχων του Μόντρεαλ έπαιξαν οι Καλαμπόκας, Μέλο, Λάμπος, Ουσταμπασίδης, Φωστήνης, Σιβαρίδης, Φράγκος, Χασουράκης, Λεμπέσης, Σταθόπουλος, Κερκέζος, Καρκατσούλης, Τηνιακός, Μπάμπαλης, Ζουγάκος, Ζερβογιάννης, Κυριακίδης, Κυριακόπουλος, Νικηφόρος, Λαϊνης, Παπαμακάριος, Λημνιάτης, Γιαννιάς, Κορύτης, Τυροβολάς, Νίκας, Μοσχονάς, Στεφανόπουλος και Κουζούκας.

Η ομάδα των βετεράνων του ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο θα αντιμετωπίσει ομάδα παλαίμαχων ομογενών στο Τορόντο και θ' αναχωρήσει για την Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ"

 

Διαβάστε ακόμη...