Τα "αίματα" άναψαν για τα καλά στο 89' ...

Από aspromavresistories.blogspot.com: Για την 30ή και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην γεμάτη Τούμπα την ήδη πρωταθλήτρια αελ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τα "αίματα" άναψαν για τα καλά στο 89' ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, πριν το παιχνίδι είχε 38 βαθμούς, όσους και η αεκ, ενώ η αελ με 42 ήταν ήδη πρωταθλήτρια, ξεπερνώντας την εκκρεμότητα που υπήρχε με τα ούρα του Τσίγκοφ, καθώς πρωτόδικα της είχαν αφαιρεθεί 4 βαθμοί!

H θεσσαλική ομάδα ήρθε στην Τούμπα χωρίς τον Γκμοχ που εκείνη τη μέρα βρισκόταν στο ΟΑΚΑ και έδινε τα χέρια με τον ... Κοσκωτά για να αναλάβει τον θρήνο, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στη Νέα Φιλαδέλφεια στο παιχνίδι της αεκ με τον Πανσερραϊκό, διαδραματιζόταν σκηνές απείρου κάλλους με τα ΜΑΤ να συμπλέκονται με οπαδούς των γηπεδούχων!

Κοντά στις 28.000 θεατές βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα, καθώς κόπηκαν 25.659 εισιτήρια και είδαν έναν ΠΑΟΚ, παρά τη μέτρια σε γενικές γραμμές απόδοσή του, να χάνει πολλές ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη. Κάτι που τελικά δεν έγινε, οι ομάδες έμειναν στο 0-0, ενώ στο 89ο λεπτό, έγινε μια φάση που λίγο έλειψε να τινάξει την αναμέτρηση στον αέρα!

Στο λεπτό αυτό ο επόπτης υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Μπορμπόκη, ο οποίος μπήκε μόνος στην περιοχή και ανατράπηκε από πίσω από αμυντικό! Οι παίκτες μας και η κερκίδα ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής Ρηνιούς υπέδειξε το οφ σάιντ! Λίγο αργότερα άρχισε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ, η κερκίδα εν χορώ φώναζε τους παίκτες πουλημένους, θεωρώντας πως υπήρχαν "σκιές" στο παιχνίδι, την ώρα που ο Μπέλλης ορκιζόταν πως ο αγώνας ήταν πεντακάθαρος!

Η αελ (με απουσίες στη σύνθεσή της) στο γήπεδο δεν υπήρχε, ο Γκιτσιούδης ήταν για 90 λεπτά θεατής, την ώρα που οι συμπαίκτες του παρά τη μέτρια απόδοσή τους, είχαν 3-4 πάρα πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν τη νίκη! Αλεξανδρίδης στο 15' και στο 24', Καρασαββίδης στο 22', Μαυρομάτης δοκάρι στο 43', Σκαρτάδος στο 70' και στο 87', Μπορμπόκης στο 84' και φυσικά η φάση του 89' για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα, ήταν οι καλύτερες στιγμές της ομάδας μας να φτάσει σε ένα γκολ και να τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα!    

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Μαλιούφας, τον οποίον ακολούθησαν σε απόδοση οι Σκαρτάδος, Μαυρέας, Καρασαββίδης 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μαλιούφας, Μήτογλου (50' Παπαϊωάννου), Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρταδος, Καρασαββίδης, Μαυρομάτης (27' Σερέτης), Αλεξανδρίδης  

αελ: Κυριακούλης, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Αλεξούλης, Κυρολλίδης, Βουτυρίτσας, Νασιάκος, Τσιλιάκος, Ζιώγας (67' Τσαβαλιάς), Καραπιάλης (46' Αθανασίου), Βαλαώρας  

 * Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον γάβρο του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...