Ένα παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ! (1970)

Σαν σήμερα στις 15/3/1970, ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει στην Πάτρα την Παναχαϊκή, ένα παιχνίδι όμως που δεν έγινε ποτέ και ο Δικέφαλος το πήρε στα χαρτιά (0-2 α.α)... Τι είχε συμβεί:
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένα παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ! (1970)

Η ΕΠΟ που εξέτασε την καταγγελία του Τάκη Λουκανίδη με όλα τα στοιχεία, απεφάνθη ότι ήταν βάσιμη και έστειλε την υπόθεση στην αθλητική δικαιοσύνη. Την απόφαση για τον μηδενισμό της, ανακοίνωσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κωνσταντίνος Ασλανίδης υπουργός αθλητισμού επί Χούντας, στις 5 Μαρτίου του 1970.

Η Παναχαϊκή μηδενίστηκε στον αγώνα με τον Άρη (είχε λήξει 0-0 το παιχνίδι) και στα υπόλοιπα 12 παιχνίδια ως τη λήξη της σεζόν τα οποία και θα έχανε με 2-0 α.α., ενώ για κάθε παιχνίδι που μηδενιζόταν, της αφαιρούσαν και έναν βαθμό. Αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταία με 36 βαθμούς σε 34 παιχνίδια.

Τότε όμως υπήρχε νόμος ότι σε περίπτωση υποβιβασμού μιας ομάδας λόγω δωροδοκίας, οι παίκτες της παραμένουν όλοι ελεύθεροι, καθώς εκείνη την εποχή απαγορεύονταν οι μεταγραφές και μόνο αν πούλαγε παίκτη κάποια ομάδα γινόταν μεταγραφή.

Ο Ασλανίδης για να «χρυσώσει» το χάπι του σίγουρου πλέον υποβιβασμού απλά έκανε τη χάρη στην Παναχαϊκή να μην ισχύσει αυτός ο νόμος, πράγμα που βοήθησε τουλάχιστον τους Πατρινούς να κρατήσουν την εξαιρετική ομάδα που είχαν και να ανέβουν άμεσα και πάλι στη μεγάλη κατηγορία όπου μεγαλούργησαν παράλληλα με την πορεία στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1973.

Και φυσικά εδώ γεννιέται το ερώτημα: Μήπως εκείνο το περιβόητο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 3-5 τη σεζόν 1972-73 που στοίχισε στον Δικέφαλο ένα ολόκληρο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, είχε καμία σχέση με τα όσα είχαν συμβεί τη σεζόν 1969-70 σε βάρος των Πατρινών και ήρθε η ώρα της ... ανταπόδοσης, ανεξάρτητα από τη γνωστή υπόθεση Ρήγα;;;

* Στην αρχική photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...