Η πρόταση Πανόπουλου για δύο play offs και play out!

Από sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει τους τρεις άξονες της πρότασης του Χρήστου Πανόπουλου μετά το αίτημα της NOVA για πρωτάθλημα με συμμετοχή 14 ή 12 ομάδων! Δύο «πακέτα» play offs για πρωταθλητή και ευρωπαϊκά «εισιτήρια» και play out για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται! Όλες οι λεπτομέρειες!
Πηγή: sdna.gr
Η πρόταση Πανόπουλου για δύο play offs και play out!

Από το SDNA ενημερωθήκατε για το «ραντεβού» ανάμεσα στους εκπροσώπους του συνδρομητικού καναλιού και τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τους «μικρούς», τους οποίους εκπροσώπησε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος.

Το SDNA δίνει συνέχεια στο ρεπορτάζ και αποκαλύπτει την πρόταση του Πανόπουλου, η οποία προβλέπει τρεις διαφορετικούς αγώνες κατάταξης, που αφορούν τόσο στην μάχη για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όσο και στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Πανόπουλος, με αφορμή το αίτημα της Nova για πρωτάθλημα με 14 ή 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2017/18), προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία των δύο πλευρών, πρότεινε την διεξαγωγή play offs ανάμεσα στις ομάδες που τερματίζουν από την πρώτη έως την τέταρτη θέση.

Από τα play offs των ομάδων της τετράδας θα προκύπτει τόσο ο πρωταθλητής Ελλάδας όσο και η τελική κατάταξη των ομάδων για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η πρόταση του μεγαλομετόχου της Ξάνθης περιλαμβάνει και... δεύτερο σετ play offs, στα οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες που τερματίζουν από τις θέσεις πέντε έως οκτώ και η νικήτρια θα κατακτά το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, δηλαδή αυτό που φέτος πήρε ο Πανιώνιος.

Βέβαια, αυτή η πρόταση δεν προβλέπει τι θα γίνει σε περίπτωση που το Κύπελλο Ελλάδας πάρει μια ομάδα εκτός της πρώτης τετράδας, η οποία θα δικαιούται το «καλό» εισιτήριο του Europa League. Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν έχει ακόμα «λύση».

Τέλος, η πρόταση Πανόπουλου προβλέπει (και) play-out, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο των αδιάφορων ομάδων και να παραμένει «ζωντανό» το ενδιαφέρον ως το φινάλε του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταθέσει ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης και εκπρόσωπος των «μικρών» η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας θα υποβιβάζεται απευθείας στη Football League και απευθείας θα ανεβαίνει η ομάδα που θα τερματίζει στην πρώτη θέση της Football League.

Τα play out θα αφορούν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό, εντούτοις υπάρχουν δύο σενάρια που προωθούνται και ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση. Στο πρώτο σενάριο θα συμμετέχουν οι δύο ομάδες που θα τερματίζουν στην προτελευταία και τρίτη από το τέλος θέση του πρωταθλήματος της Super League και οι ομάδες που θα τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση της Football League. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σενάριο προβλέπει αγώνα μπαράζ μεταξύ της προτελευταίας ομάδας της Super League, με την ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στη Football League.

Διαβάστε ακόμη...