Ήττα με το μυαλό στον τελικό! (1974)

Ανατρέχοντας το αρχείο των "ασπρόμαυρων ιστοριών" είδαμε ότι η σημερινή ημερομηνία -με εξαίρεση τον βαθμό χρυσάφι στη Νέα Σμύρνη το 1985- δεν είναι από τις καλύτερες του ΠΑΟΚ από το 1959 και μετά!
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα με το μυαλό στον τελικό! (1974)

Εκτός από την ήττα από το Πιερικό το 1963 και την απώλεια του Κυπέλλου το 1971, σαν σήμερα στις 9/6 του 1974 ήρθε και μια ήττα από την Καβάλα, για την 33η (προτελευταία) αγωνιστική της σεζόν 1973-1974. 

Σε ένα νευρικό παιχνίδι για το οποίο οι γηπεδούχοι καιγόταν για τη νίκη ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ο ψιλοαδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ είχε την προσοχή του στραμμένη στον τελικό Κυπέλλου που ακολουθούσε σε μια εβδομάδα, με αντίπαλο τον γάβρο στη Νέα Φιλαδέλφεια (το σηκώσαμε στα πέναλτι!) και οι παίκτες του Σάνον περισσότερο νοιαζόταν να μην έχουν κάποιον τραυματισμό, παρά να πάρουν κάτι βαθμολογικά από το παιχνίδι!

Στην αρχική πίεση της Καβάλας, ο ΠΑΟΚ με τον Στέφα σε πολύ καλή μέρα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως το 22' όταν ο Μαχαιρίδης σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή στην αναμέτρηση! Η αντίδραση του Δικεφάλου ήταν υποτονική και ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος δεν είχε τη διάθεση να πιέσει και να απειλήσει, παίζοντας πολύ προσεκτικά, για τον λόγο που αναφέραμε πιο πάνω!

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Στέφας, Κούδας, Γούναρης και  Ιωσηφίδης ...

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Αβραμίδης, Ρήγας, Καπετανίδης (80' Παπαδόπουλος), Διαμαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπουγατσάς, Πάτσας, Ζεϊτίδης (66' Καραμήτσος), Χρυσαφίδης, Μαχαιρίδης

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης (66' Τσακιρόπουλος), Αναστασιάδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης (80' Παναγής), Παρίδης

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1973-74 τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 43 βαθμών, έχοντας σε 34 ματς, 16 νίκες - 11 ισοπαλίες - 7 ήττες και τέρματα 62-32. Πήρε το ευρωπαϊκό ειστήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων, σαν κάτοχος του τροπαίου!

* Στην αρχική photo, φάση από το παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα την περασμένη σεζόν (1972-1973) και στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε 0-2, με τον εικονιζόμενο Στέφα να αποκρούει το πέναλτι του Κοψαχείλη στο 65'...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...