Πάνθραξ - Π.Α.Ο.Κ. στο μικροσκόπιο του Olivares

Τα βουντού-βουντού και η καρφίτσα μαύρη πρόσφεραν δύο γκολ από λάθη αντιπάλου και άντεξαν μόνα τους όταν η ομάδα έλειπε από το γήπεδο στο τελευταίο ημίωρο .
Olivares
Πάνθραξ - Π.Α.Ο.Κ. στο μικροσκόπιο του Olivares
Τα βουντού-βουντού και η καρφίτσα μαύρη πρόσφεραν δύο γκολ από λάθη αντιπάλου και άντεξαν μόνα τους όταν η ομάδα έλειπε από το γήπεδο στο τελευταίο ημίωρο .

Τα σχόλια μου για την απόδοση των παικτών:

Κresic: Έχασε την ευκαιρία στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο πρωτάθλημα έχοντας πολύ κακή απόδοση. Άκουγε Μαρινέλα το «Κρίμα τα νιάτα, την τσαχπινιά, κρίμα το μπόι σου καλέ άντρας 2 μέτρα (1.96)» και δεν μπορούσε να κάνει μια σωστή έξοδο. Ήταν νευρικός κάτω από τα δοκάρια μεταφέροντας ανασφάλεια σε όλη την ομάδα ξεχνώντας ότι την καλή ψυχολογία ή το άγχος τα μεταφέρουν στις ομάδες πρώτοι από όλους οι τερματοφύλακες. Στο 32' έκανε κακή έξοδο μη βρίσκοντας τη μπάλα και γκρέμισε το Ντουβάρ ξεκινώντας δίλεπτη διακοπή λόγω διαμαρτυρίας Ανθρακικών εισπράττοντας τελικά κίτρινη. Στο 42' σε μια φάση που ο Cirillo είχε βγει δεξιά μπλόκαρε το απευθείας σουτ του Τουβλάρ και στο 44' καθάρισε μια σέντρα ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας και την κάρτα αποφάσισε να μη βγαίνει καθόλου και έτρεμε ωσάν φύλλο συκής υπό μελτεμίου. Ήταν κακός με τα πόδια στις επιστροφές πράγμα γνωστό από τη θητεία στον Νιόνιο και θα παραχωρήσει δίκαια τη θέση του στον Χαλκιά στα δύο επερχόμενα ντέρμπι με Ρούλα και 44.

Sznaucner: Ήταν πραγματικά αγνώριστος πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα παιγνίδια του αμυντικά με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. Έχασε στο πρώτο ημίχρονο τον Fayardo στη φάση του 46' και σώθηκε από το τετ-α-τετ γιατί σούταρε άουτ ο Πορτογάλος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο μικρός Robert (αδερφός του παλιού παίκτη της Newcastle) του πέρασε αρκετές σέντρες από την πλευρά του. Δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και να ηρεμήσει την άμυνα στην τρικυμία μετά το 0-2 και δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό στο 1/3 του πρωταθλήματος. Δεν κατέβηκε καθόλου για υπερφόρτωση και στήριξη ψηλά και τον περιμένουν δύσκολες εξετάσεις απέναντι στους Fernandes και Manduca όπου δεν θα τον σώσουν τα ξόρκια.

Lino: Πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση μετά από ένα σερί καλών αγώνων. Επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου και αμυντικά διασύρθηκε με την είσοδο του Arsenijevic στα δεξιά στο 55'. Είναι γνωστό ότι δεν είναι αριστερό μπακ και έπρεπε να τον προστατέψει ο Santos όταν είδε ότι ο βραχύσωμος σέρβος τον είχε μετατρέψει σε γιο-γιο και δεν τον υποστήριζε από την πλευρά του ο Sorlin. Το καράβι έμπαζε συνέχεια νερά και σέντρες από την πλευρά του και ο Fernando ξελαρυγγιάστηκε να τον κράζει, αλλά δεν αυτό δεν ωφελεί όταν κάποιος απλά δεν μπορεί (το παλικάρι) να αντεπεξέλθει αμυντικά. Με στεναχωρεί πολύ που εδώ και 10 χρόνια που έχω φύγει από την ομάδα δεν έχω δει αληθινό αριστερό μπακ στον Π.Α.Ο.Κ. για διάφορους λόγους.

Μαλεζάς: Έκανε και αυτός το χειρότερο φετινό του παιγνίδι καθώς εμφανίστηκε κουρασμένος και έχασε την παρθενιά στην άμυνα στο έβδομο παιγνίδι του ως βασικός. Είχε περισσότερες ευθύνες και λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του Μπιζέρα και τελικά κατέρρευσε από δυνάμεις σε αυτό το παιγνίδι δείχνοντας πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για 25 καλά παιγνίδια ως βασικός. Στο 27' έβαλε σωστά το σώμα του διώχνοντας σε πλάγιο και στο 34' κόντραρε σωστά με το κεφάλι ένα μίτο του Μίτου αλλά στο δεύτερο έμεινε στα αποδυτήρια. Έχασε τον Τουβλάρ στο 61' που έκανε μόνος του κεφαλιά άουτ και αμέσως το ξαναδιέπραξε έχοντας κακή κόντρα στην μπάλα από την οποία βγήκε μόνος του ο Γάλλος και ευτυχώς ξαναπέταξε τούβλο άουτ. Στο 63' τον έχασε και πάλι σε στημένη φάση και τα βουντού έστειλαν την κεφαλιά του Τουβλάρ άουτ. Πρέπει να καταλάβει ότι οι απαιτήσεις από αυτόν είναι πολύ μεγαλύτερες πια και δεν του επιτρέπουν ολιγωρίες. Ο Contreras θα πάει στη Γερμανία για το φιλικό με τα πάντσερ την Κυριακή και θα χάσει και άλλες προπονήσεις, αλλά όταν επιστρέψει θα ξεκινήσει δίκαια βασικός με τη Ρούλα την οποία ασπάστηκε πέρσι.

Cirillo: Ήταν αναλογικά ο καλύτερος όλων ενώ πιστώθηκε και την ασσίστ στον Vierinha στο 26' όταν μετά από διπλό χτύπημα Βουντού ο Κλεμέντιος γλίστρησε δις και ο Ναπολιτάνος έβγαλε ξυραφιά από αυτές που κάνουν στο λιμάνι οι πατριώτες του. Προώθησε τη μπάλα σωστά στην επίθεση στο 5' όπου έβγαλε ωραία λόμπα για τον Zlatan που κόπηκε τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Στο 50' επενέβη δραστικά κόβοντας την αντεπίθεση σε πλάγιο αλλά στο 59' έχασε τον Βουβάλ στο σπριντ ο οποίος σούταρε άουτ στην αρχή ενός εφιαλτικού αμυντικού πενταλέπτου. Ο παλιός παίκτης της Inter είχε την ευθύνη να ηρεμήσει τους υπόλοιπους από τη ναυτία στην άμυνα όντας ο εμπειρότερος αλλά δεν την ανέλαβε.

Garcia: Σκόραρε επιτέλους το γκολ που δικαιούταν βάσει της εικόνας του το τελευταίο δίμηνο. Είδε τον Παρμεζάνα έξω από την εστία του και εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ κρεμώντας τον με τη λόμπα στο 56'. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιμετώπισε προβλήματα και δοκίμασε και πάλι να βγάλει ασσίστ με ωραία τριαντάρα μπαλιά στο 23' την οποία μπλόκαρε ο λαχανικός. Στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στη γενικότερη πίεση και έδειχνε φανερά κουρασμένος μην μπορώντας να ξεθυμάνει τον Ανθρακικό. Δεν κατάφερε να μοιράσει τη μπάλα στην επίθεση για να αποφορτιστεί η άμυνα και τελικά μου αρέσει καλύτερα όταν δεν πολυμιλάει στα ραδιόφωνα και αφήνεται να εκφραστεί στο γήπεδο.

Sorlin: Οι δύο μηχανικοί έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για αυτόν. Ο δικός μας εδώ στο site δεν αντέχει να τον βλέπει να περιφέρεται με το ράθυμο στυλάκι του ενώ ο Fernando δεν αντέχει να μην τον βλέπει στην ομάδα για αυτό και δεν τον βγάζει ποτέ. Στο 15' από πλεονεκτική θέση καθυστέρησε και η σέντρα του κοντραρίστηκε ενώ στο 24΄ δοκίμασε για πρώτη φορά μετά από καιρό κατά μέτωπο μπάσιμο περνώντας δύο παίκτες και παίζοντας επιτέλους για μια φορά το 1-2 με το Βιτόλο αλλά κόπηκε στο τέλος. Από εκεί και πέρα είχε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και ήταν ανύπαρκτος ανασταλτικά στα αριστερά συντελώντας στα όργια του Arsenijevic. Η γενικότερη μετριότητα του μέχρι στιγμής οδηγεί την ομάδα σε σκέψεις απόκτησης χαφ το Γενάρη με ικανότητα να αγωνίζεται στα αριστερά και στον άξονα.

Φωτάκης: Τελείωσε το 1/3 του πρωταθλήματος και αν εξαιρέσουμε ένα καλό ματς και ένα γκολ στην Τρίπολη η απόδοση του είναι τόσο φτωχή που δικαιώνει όσους λένε ότι είναι καλός παίκτης για τα τυριά και τα Αιγάλεα αλλά όχι για τον Π.Α.Ο.Κ. Υποτίθεται στο 4-5-1 του Santos ότι παίζει πίσω από το φορ αλλά βρίσκεται πάντοτε εκτός θέσης χωρίς να μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία Έκανε τα περισσότερα λάθη από όλους (5) με κακές μεταβιβάσεις ενώ υπέπεσε και στα περισσότερα φάουλ έχοντας κακό timing στις αντιδράσεις. Η επιστροφή του Ivic θα τον στείλει δίκαια στον πάγκο καθώς προδίδει την εμπιστοσύνη και του Santos και του Βρύζα των οποίων ήταν προσωπική επιλογή.

Vitolo: Η εμφάνιση του στο παιγνίδι θύμισε Στέλιο Ηλιάδη. Έτρεξε πολύ ανασταλτικά κερδίζοντας μπάλες αλλά είχε και αρκετά άτσαλα μαρκαρίσματα για τα οποία τσίμπησε και μια κάρτα στο 41' ενώ δεν μπορούσε να περάσει μια μπαλιά της προκοπής και να βοηθήσει επιθετικά. Έπαιξε για δεύτερη φορά μετά το ματς με την Herenveen μαζί με το Garcia φανερώνοντας και πάλι ότι δεν κολλάει παρέα με τον Canario στον άξονα. Περιμέναμε καιρό και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τον χαφ από τα Κανάρια νησιά, τα οποία θεωρούνται από αρκετούς ιστορικούς μέρος της χαμένης Ατλαντίδας, αλλά δεν αποδείχτηκε κυματοθραύστης στον καταποντισμό της ομάδας στο τελευταίο ημίωρο. Έπαιξε μια φορά σωστά το 1-2 με τον Vierinha στο 13' αλλά ο Πορτογάλος έκανε κακό γύρισμα και άλλη μία με τον Sorlin στο 24΄ και από εκεί και πέρα είχε ή λανθασμένες πάσες ή καθόλου πάσες. Δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι αγωνίζεται πια σε μεγάλη ομάδα για αυτό θα δει το ματς με τα τζιτζίκια που μας ζαλίζουν το καλοκαίρι αλλά το βουλώνουν το χειμώνα από τον πάγκο.

Vierinha: Πέτυχε με το γόνατο το 4ο γκολ του σε 10 αγώνες έχοντας ποσοστά σέντερ φορ αφού είναι μια ομάδα μόνος του στην επίθεση. Ξεκίνησε δεξιά στο 4-5-1 αλλά πατούσε συχνά περιοχή μετατρεπόμενος σε δεύτερο επιθετικό. Κατά τα υπόλοιπα έπαιξε από μια φορά το 1-2 με τον Sorlin, τον Vitolo και τον Zlatan αλλά τη μια φορά κόπηκε ο Γάλλος, την άλλη ο ίδιος ενώ έμπαινε στην περιοχή στο 41' και στη φάση με τον Τενεριφιώτη έκανε κακό γύρισμα. Δεν τροφοδοτήθηκε ούτε άλλη μία φορά και απέμενε να βολοδέρνει έξω από την περιοχή ώσπου αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Κουτσιανικούλη. Έβγαλε εξαιρετική σέντρα ασσίστ στο δοκάρι του Muslimovic στο 66' αλλά χρειάζεται επειγόντως στηρίγματα και από την αντίθετη πλευρά αλλά και από τον άξονα γιατί αλλιώς μοιάζει μεγάλο ψάρι σε μικρή γυάλα.

Muslimovic: Ολόκλήρωσε το 1/3 του πρωταθλήματος με 0 γκολ, και 2 δοκάρια σε 5 αγώνες. Δεν πρόλαβε για λίγο τη λόμπα του Garcia ενώ συνεργάστηκε καλά στη φάση του 1-2 με τον Vierinha. Είχε διάθεση και πίεσε επιθετικά αλλά δεν τροφοδοτήθηκε επίσης για να βρεθεί μέσα στις φάσεις και να ξεμπουκώσει. Στο 66' και ενώ ο Santos ούρλιαζε να κάνουμε fair play έστειλε τα βουντού-βουντού πάνω του και η εξαιρετική του κεφαλιά βρήκε το δοκάρι όπως και το πλασέ με το Λεβαδειακό. Ήθελε να ξεμπουκώσει για να μπει σε ένα μήνα το Νοέμβριο όπου παίζονται πολλά με τα μπαράζ, τη Ρούλα και το 44 αλλά δεν άνοιξε ακόμα λογαριασμό.

Παπάζογλου: Μπήκε για ένα εικοσάλεπτο αντί του αρνητικού Φωτάκη και βοήθησε κυρίως ανασταλτικά. Για 10 λεπτά με την παρουσία του η ομάδα γύρισε σε 4-4-2 αλλά φάνηκε και πάλι γιατί ο Santos έχει δίκιο όταν λέει ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει αυτό το σύστημα. Στο τελευταίο 10λεπτο πέρασε αριστερά με τον Κουτσιανικούλη δεξιά για να δώσει βοήθειες στον περιορισμό του Arsenijevic που έκανε πάρτι με καλεσμένους τον Lino και τον Sorlin στα αριστερά. Η επιστροφή του Filomeno θα του αφαιρέσει και άλλο χρόνο συμμετοχής τον οποίο είναι άγνωστο πότε θα ξαναβρεί στη σεζόν.

Κουτσιανικούλης: Μπήκε για το τελευταίο δεκάλεπτο για να απειλήσει από τα δεξιά και να κρατήσει αντιπάλους στην άμυνα αλλά δεν είχε ούτε χώρο, ούτε χρόνο για να διακριθεί.

Santos: Αποτελεί στόχο του να έχει η ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος την καλύτερη άμυνα για αυτό και φρικάρει όταν βλέπει παρατεταμένες αμυντικές ολιγωρίες όπως στο πρώτο ημίχρονο στην Κρήτη και στο δεύτερο στην Κομοτηνή. Δεν έκανε την τρίτη αλλαγή φοβούμενος πιθανό τραυματισμό παίκτη του αλλά και γιατί δεν εμπιστευόταν τον πάγκο του που αποτελούταν από Moon, Savini, Abubakari, Κουτζαβασίλη και Αραμπατζή. Θεωρεί τελειωμένο τον Veron καθώς τον αφήνει εκτός 18αδας ακόμα και όταν του λείπουν αλλά κεντρικά χαφ. Παρακολουθούσε τον Lino να εκτίθεται από τον Arsenijevic αλλά δεν αποφάσισε να τον αλλάξει με τον Savini που δήλωσε πρόσφατα σε μέσο της πατρίδας του ότι προτιμά να παίζει σέντερ μπακ. Ξεκίνησε με δύο αταίριαστα αμυντικά χαφ και δεν άλλαξε άποψη παρότι η ομάδα είχε εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Δεν φταίει ο ίδιος για την κακή ανασταλτική εικόνα της ομάδας, αλλά χρεώνεται το ότι δεν μπόρεσε να διορθώσει τις ανορθογραφίες. Το γύρισε σε 4-4-2 για να πιέσει πιο ψηλά με τον Παπάζογλου αλλά επέστρεψε στα σίγουρα όταν είδε και πάλι ότι δεν του βγαίνει το συγκεκριμένο σύστημα. Τα πήρε τόσο στο κρανίο που είναι απορίας άξιο πως δεν έπιασε κάποιους από το λαιμό αφού δοκίμαζε αποτυχημένα να τους ξυπνήσει με τις φωνές.

Χαραλαμπίδης: Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος πετυχαίνοντας το στόχο που έχουν τα πολύχρωμα κοράκια.

Λαός: Κατέλαβε όλο το πέταλο και πρόσφερε στεντόρεια φωνή και ας βασανιζόταν με αυτά που έβλεπε από την ομάδα στο τεραίν. Στο ερώτημα «τι προτιμάς να κερδίζουμε παίζοντας χάλια ή να χάνουμε παίζοντας καλά» οι περισσότεροι μπερδεύονται και βουβαίνονται ψάχνοντας για επιλογές που δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση.

Διαβάστε ακόμη...