Εισιτήριο για τον τελικό του 1977 ...

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-0 του Φωστήρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του 1977 και προκρίθηκε για ένατη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.
Εισιτήριο για τον τελικό του 1977 ...

Μπροστά σε 15.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου νικώντας 4-0 τον «φονέα των γιγάντων» Φωστήρα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' όταν έπειτα από συνδυασμό των Τερζανίδη – Γούναρη, ο Σαράφης σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της ομάδας του Ταύρου Κεφαλλιανός έδιωξε με τα πόδια.

Ο επερχόμενος Ορφανός πήρε το... ριμπάουντ και με σουτ πέτυχε το 1-0. Ο Σαράφης έχασε στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα ευκαιρία, καθώς έπειτα από σουτ η μπάλα τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 42′ ο Ορφανός έπειτα από πάσα του Τερζανίδη διπλασίασε τα τέρματα του Δικέφαλου, αλλά και τα δικά του.

Στο β' ημίχρονο ήταν σειρά του Νέτο Γκουερίνο να «οπλίσει». Στο 57' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι καθώς η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Τασόπουλου και ο βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε το 3-0 από τα 11 βήματα.

Στο 75' απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γούναρη έστειλε τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι, ενώ στο 82' με ωραία ενέργεια ο Γκουερίνο διαμόρφωσε το τελικό 4-0 γνωρίζοντας την αποθέωση.

Χαρακτηριστικό του ήθους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός που σχολιάστηκε ανάλογα από τα μέσα ενημέρωσης της εποχής, να χειροκροτήσουν τους αντιπάλους τους όταν αυτοί αποχωρούσαν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αναγνώρισαν με αυτόν τον τρόπο την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα αλλά πάντα εντός των πλαισίων του «ευ αγωνίζεσθαι» των συναδέλφων τους του Φωστήρα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Δαμανάκης (57' Καποσούζης), Ορφανός (46' Μποδιτσόπουλος), Αποστολίδης, Γκουερίνο.

Φωστήρας: Κεφαλιανός, Λειβαδιώτης, Τασόπουλος, Καπώνης, Νάτσης, Αβαλιανέλης, Καρράς (70' Βιβλιοδέτης), Γεροθόδωρος, Κότσανος, Συνανίδης, Αλβέρτος (77' Καλπακτσίδης).

* Μέρος του κειμένου από το paokfc.gr (ενημερωμένο από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...