Ο ημιτελικός Κυπέλλου του 1974

Ο ΠΑΟΚ παίρνει για 5η διαδοχική χρονιά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από τη νίκη στον ημιτελικό με τον Πιερικό και βαδίζει προς τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του.
Ο ημιτελικός Κυπέλλου του 1974

Στις 8 Μαΐου 1974 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενος στο Καυτανζόγλειο στάδιο, με τυπικά γηπεδούχο τον Πιερικό που τότε έπαιζε στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο Δικέφαλος που είχε εύκολη αποστολή θέλησε να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί στο 1′ με σουτ του Αχιλλέα Ασλανίδη που χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και η αναμέτρηση κύλησε με λίγες φάσεις και τον τυπικά γηπεδούχο Πιερικό να προσέχει κυρίως την άμυνα του και να κάνει δύο επικίνδυνες φάσεις με τον Καλαμπάκα (24′) και τον Αδαμόπουλο (26′).

Ο Κούλης Αποστολίδης στο 58′ έχασε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία όταν την κεφαλιά του έδιωξε ο τερματοφύλακας του Πιερικού και το παιχνίδι τελείωσε στο 88′ με κεφαλιά του Σταύρου Σαράφη έπειτα από σέντρα του Ασλανίδη. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 3.000 φίλαλθοι.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Στέφας, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλιος, Τερζανίδης, Παρίδης (61′ Κερμανίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Διαβάστε ακόμη...