Πρόκριση στον τελικό με Τσόλακ! (2022)

Σαν σήμερα στις 27/4/2022, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2021-2022...
Πρόκριση στον τελικό με Τσόλακ! (2022)

Στη ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για 120 λεπτά και έφυγε θριαμβευτής με το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22.

Στο Φάληρο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε. Είχε την κατοχή, είχε τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, είδε τον αντίπαλό του να προηγείται, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ.

Με υπομονή, επιμονή, πείσμα, αστείρευτο πάθος και καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να πάρει μία σπουδαία πρόκριση μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού με ένα γκολ του Τσόλακ στο 109′.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο πρώτο 10λεπτο, πήρε την κατοχή, αλλά δεν βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη βρήκε χώρους κι άρχισε να απειλεί στην κόντρα με τον Α.Ζίβκοβιτς στο 6′ να μην βρίσκει στόχο, όπως και ο Σίντκλεϊ στο 24′.

Ο Μπουχαλάκης απάντησε με ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ στο 26΄, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Καμαρά δύο λεπτά αργότερα.

Ο Ντόουγκλας είχε ένα καλό σουτ στο 35′ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βατσλίκ, με τον Πασχαλάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 41′ σε τετ α τετ με τον Μασούρα.

Στην ανάπαυλα ήρθε το πρώτο πρόβλημα για τον Δικέφαλο, με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Φελίπε Σοάρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ρυθμό να ανεβαίνει όσο περνούσε η ώρα και τις δύο ομάδες να απειλούν εκατέρωθεν.

Στο 47′ ο Άκπομ έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 66′ ο Μιτρίτσα έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 72′ ο Α.Ζίβκοβιτς έκλεψε ψηλά, πάσαρε στον Σοάρες, αλλά ο Βατσλίκ σταμάτησε την προσπάθεια του Πορτογάλου. Ένα λεπό αργότερα ο Ίνγκασον έκανε σπουδαία επέμβαση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Ροντρίγκες.

Στο 82′ ο Σοάρες πήγε να βάλει το γκολ της σεζόν, έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μεγάλη επέμβαση και παραχώρησε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βατσλίκ σταμάτησε και το σουτ του Μιτρίτσα, ο οποίος αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Τέιλορ, με τον Πασχαλάκη να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει όχι στον Λαλά, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην παράταση. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, χωρίς να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Ο Τέιλορ έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ, με τον Καμαρά να απαντάει με άστοχη προσπάθεια.

Στο 104′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Πασχαλάκη. Ο Ισπανός διαιτητής μετά από χρήση του VAR καταλόγισε την παράβαση και ο επιθετικός του Ολυμπιακού ευστόχησε για το 1-0.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε μία ακόμα αναγκαστική αλλαγή, με τον Τσόλακ να περνάει στη θέση του Σοάρες, η οποία όμως έμελλε να αποδειχθεί ... χρυσή.

Ο ΠΑΟΚ στο 109′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λύρατζης έκανε εξαιρετική κίνηση από δεξιά, έδωσε στον Σβαμπ , αυτός με μία εξαιρετική πάσα με το εξωτερικό βρήκε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα με προβολή κι ο Τσόλακ σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αξιώσεις και το τελικό σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι μέσα στο σπίτι του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο και θα αντιμετώπιζε στις 21 Μαΐου τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (111' Κουντέ), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111' Βρουσάι), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες-Τσόλακ 105+1'), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μίτριτσα-89' Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα)

............................................

Ο σκόρερ του γκολ της πρόκρισης του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ, στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα, την πίστη που είχαν άπαντες για τον αποψινό αγώνα, ενώ σε ό,τι αφορά τον τελικό με τον Παναθηναϊκό σχολίασε: «τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν τους παίζεις».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι σκέφτονταν πριν ακόμα μπει στο γήπεδο: «Από το ξεκίνημα του αγώνα σκεφτόμουν το πως θα σκοράρουμε ένα γκολ. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όλοι έδωσαν τα πάντα, όσοι έπαιξαν, τα παιδιά που ήταν στον πάγκο ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Είχαμε έντονα παιχνίδια όλη τη σεζόν, ξέραμε πως με ένα γκολ θα πάρουμε την πρόκριση και έτσι έγινε».

Για το τι του είπε ο Λουτσέσκου πριν μπει στο γήπεδο: «Ήταν πολύ ωραίο το διάστημα αυτό. Ο Νέλσον που μπήκε αλλαγή μου έκανε την ασίστ. Κρατήσαμε μπάλα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει. Σημασία έχει πως είμαστε ένα όλοι μαζί, μια μεγάλη οικογένεια».

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν τους παίζεις. Έχω παίξει και σε άλλους τελικούς. Ο ΠΑΟΚ παίζει πάντα για τη νίκη, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα τρόπαιο να διεκδικήσουμε. Έχουμε μέχρι τότε πολλά παιχνίδια στο κύπελλο και ρίχνουμε εκεί το βάρος μας».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...