Το μοναδικό ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα

Με αφορμή τη χτεσινή (14/11) κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, οι "Ασπρόμαυρες Ιστορίες" θυμούνται το μοναδικό παιχνίδι που έχει δώσει ως σήμερα ο Δικέφαλος στον θεσμό, με την πελοποννησιακή ομάδα ...
Το μοναδικό ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα

Στις 2/9/1990 λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καλαμάτα, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς για δεύτερη σερί σεζόν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές πέρασε νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Κουγιό, ο οποίος θεώρησαν ότι τους αδίκησε.

Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό ο Σκαρτάδος αξιοποιώντας ιδανικά την κάθετη μπαλιά του Μπορμπόκη, ενώ στο 28' ο Μπασμπανάς ανατράπηκε στην περιοχή της Καλαμάτας, ο Κουγιός έδωσε το πέναλτι και ο Σκαρτάδος ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 32' με τον Δέδε που πλάσαρε από κοντά μετά από μπαλιά του Κοντογιώργη και στην επανάληψη ζήτησαν έντονα πέναλτι στο 65ο λεπτό, θεωρώντας πως ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Δέδε.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αντάξια του ονόματος της ομάδας μας και σίγουρα έδωσε το δικαίωμα στην Καλαμάτα να κάνει όνειρα ακόμη και για ανατροπή.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μήτογλου, Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα: Πλακουδάκης, Καλογερόπουλος, Κόντος, Μπιζίμης, Παπαθεοδώρου, Δόβας, Δέδες, Κοντογιώργος (54' Μπένος), Στρατιάς, Γκότσης, Διδασκάλου

ΠΑΟΚ: Αργυρόπουλος, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (87' Αναστασιάδης), Αντωνόπουλος, Σκαρτάδος (46' Πλίτσης), Μπασμπανάς, Λαγωνίδης Μπορμπόκης

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με τον ΟΦΗ, Μακεδονικό και την Καλαμάτα, τερμάτισε στην πρώτη θέση έχοντας 6 βαθμούς, στην 49η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποίαν μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' Εθνικής, 18 Β' Εθνικής, 36 Γ' Εθνικής).

Ο ΠΑΟΚ στον β' γύρο της διοργάνωσης απέκλεισε σε διπλά ματς τον Ολυμπιακό, καθώς αν και έχασε με 2-0 εκτός, επικράτησε με 3-0 στην Τούμπα, στον γ' γύρο απέκλεισε την Ξάνθη (ήττα με 2-1 εκτός, νίκη 2-0 στην Τούμπα), στα προημιτελικά τη Λάρισα (νίκη 3-0 στην Τούμπα, ήττα 2-0 εκτός), για να ολοκληρωθεί το ταξίδι μας στο Κύπελλο, στον διπλό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (ήττα 2-0 εκτός, νίκη 1-0 στην Τούμπα). Ένας αποκλεισμός, έργο ... Περικλή Βασιλάκη!

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991

Διαβάστε ακόμη...