Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ στο Μπορίσοφ (2018)

Σαν σήμερα στις 4/10/2018, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euroopa League, o ΠΑΟΚ διέλυσε εκτός έδρας την Μπάτε Μπορίσοφ, με 1-4 ...
Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ στο Μπορίσοφ (2018)

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο 20λεπτό και στο 17ο λεπτό προηγούνταν ήδη με 0-3, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή τους, αλλά και με την αποτελεσματικότητά τους!

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Ζαμπά από τα αριστερά σέντραρε και ο Πρίγιοβιτς με έξυπνη κεφαλιά εκτέλεσε τον Σχερμπίτσκι, ανοίγοντας το σκορ, με ένα καθαρά σεντερφορίσιο γκολ!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα της Μπάτε για δεύτερη φορά, νωρίς νωρίς.

Και πριν προλάβουν να καταλάβουν οι Λευκορώσοι τι τους "χτύπησε", ήρθε στο 17' ο Ζαμπά και πάλι, να μεταφράσει σε ασίστ την μπαλιά του Μαουρίσιο, γράφοντας το 0-3, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το ματς είχε κριθεί από πολύ νωρίς!

Από εκείνο το σημείο και μετά, κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ μύριζε γκολ, χωρίς όμως οι παίκτες μας να καταφέρουν να νικήσουν και πάλι τον Σχερμπίτσκι, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Στο 62ο λεπτό, έγνε το 1-3 από τον Σκάβις με κεφαλιά με τη βοήθεια του ώμου του Κρέσπου, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν προσωρινά, όμως ο Πέλκας στο 74', μετά από ανάπτυξη για σεμινάριο σημείωσε το τελικό 1-4.

Στο 90ό λεπτό, είχε φοβερό σουτ στο δοκάρι ο Μπίσεσβαρ, με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό "Γ" του Σχερμπίτσκι.

Οι συνθέσεις:

Μπάτε Μπορίσοφ: Σχερμπίτσκι, Γιαμπλόνσκι, Ντραγκούν (71' Χλεμπ), Ίβανιτς, Ρίος, Φιλιπένκο, Στάσεβιτς (76' Γκορντέιτσουκ), Τουόμινεν (59' Σκάβις), Μπάγκα, Πολιάκοφ, Βολόντκο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (70' Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (85' Βιεϊρίνια), Πρίγιοβιτς (76' Άκπομ).

.............................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το εύκολο διπλό στο Μπορίσοφ και τις επιλογές του στην ενδεκάδα...


Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να έχουμε, θα ήθελα να κάνω μια ανάλυση μετά το παιχνίδι με τον Απόλλων, σε δυο μέρες έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι, το κάθε ματς είναι σημαντικό, σήμερα ήταν για την Ευρώπη, σε δυο μέρες για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να κρατήσουμε αυτή τη νοοτροπία, τη θέληση για να παλέψουμε, για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε παιχνίδια. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κάθε παίκτη έτοιμο, να βοηθήσει την ομάδα είτε χρησιμοποιηθεί για πέντε λεπτά, είτε περισσότερο, είτε να μην παίξει αλλά να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει, γιατί μόνο σαν γκρουπ μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα» σημείωσε αρχικά.

Για τον όμιλο: «Δεν θα συγκρίνω καταστάσεις γιατί και οι τέσσερις ομάδες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική κατάσταση, σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο και ήμασταν αποφασισμένοι για να κερδίσουμε και εμείς το ματς. Η Μπάτε είναι μια ομάδα με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια οργανωμένη ομάδα, την αναλύσαμε και την ίδια ώρα ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη, απλά σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος.

Για την απόφαση του να βάλει βασικό τον Ζαμπά: «Αυτή είναι η δουλειά μας, να αναλύσουμε τις καταστάσεις και να τις αξιολογήσουμε σωστά ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και όπως σας είπα, την ίδια στιγμή να βλέπουμε την πιο ευρεία εικόνα, εγώ σαν προπονητής, θα πρέπει να έχω πλήρη εικόνα.

Να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν και την πνευματική φρεσκάδα, την οποία χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να μας δίνουν τη νίκη. Ο συνδυασμός του Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια μας έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης και ειλικρινά σήμερα όλη η ομάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο, το απολαύσαμε».

Για τον Τόσκα: «Ο κάθε παίκτης δίνει υποστήριξη στην δουλειά της ομάδας. Δεν είναι θέμα, το να παίζει για πιο πολύ κάποιος, αλλά να είναι έτοιμος όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Έχουμε μία αμυντική γραμμή που αναπτύσσεται και αμύνεται πολύ καλά, από πέρυσι.

Με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, πρέπει να εξασφαλίσουμε την ισορροπία της ομάδας και να δίνουμε φρεσκάδα στην ομάδα, προχωρώντας σε μερικές αλλαγές. Το ίδιο έγινε με τον Μάτος, σήμερα ήταν η σειρά του Αντρέ. Το σημαντικό είναι όποιος παίζει, να μας δίνει την πιθανότητα για τη νίκη.

Ο Βιεϊρίνια ήταν μέχρι στιγμής ο αριστερός μας μπακ, έχει παίξει από την αρχή της σεζόν σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι η θέση του. Ο Ζαμπά είχε ένα θέμα και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε αυτή τη θέση. Για αυτό τον χρησιμοποίησα εκεί».

Για το εκπληκτικό πρώτο εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου και να δεις τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο γήπεδο. Πραγματικά η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το παιχνίδι» .

..................................................

Σαφώς ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ, αλλά και την εικόνα του ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.


Αναλυτικά τα όσα είπε ...

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Είχαμε την τύχη να σκοράρουμε στις τρεις πρώτες μας ευκαιρίες και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Είχαμε συνολικά καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο δεν ήμασταν το ίδιο καλοί. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές που πανικοβληθήκαμε κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε στα αποδυτήρια.

Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το παιχνίδι που θέλουμε, ενώ στο δεύτερο δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας απειλήσει, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει».

Για την βαθμολογία στον όμιλο δήλωσε: «Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε θα θέλαμε να είχαμε έξι βαθμούς. Πάντα θέλουμε τη νίκη και είμαστε ικανοποιημένοι από το σημερινό αποτέλεσμα».

......................................................

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τη νίκη στο Μπορίσοφ την οποία αφιέρωσε στους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη...


Αναλυτικά τόνισε:

«Ήταν μια πολύ όμορφη φάση, έκανε ωραία ενέργεια ο Ζαμπά, είχα ζυγίζει το πλασέ και μπήκε το γκολ. Θέλω να το αφιερώσω στα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, εύχομαι να μην ξανασυμβεί. Ποτέ δεν τους ξεχνάμε. Την Κυριακή έχουμε το μνημόσυνο.

Κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι. Παίξαμε καλά σήμερα, δεν απειληθήκαμε, εκτός από ένα δεκάλεπτο στο β΄ημίχρονο, είμαστε ικανοποιημένοι, συνεχίζουμε.

Σε κάθε ματς θέλουμε να κερδίζουμε. Είχαμε χάσει από την Τσέλσι, έπρεπε να κερδίσουμε σήμερα, είναι νωρίς ακόμη, έχουμε μέλλον, στους δύο μήνες θα κριθεί αλλά έπρεπε να το πάρουμε το παιχνίδι. Η πρόκριση στους «32» είναι ένας στόχος που έχουμε βάλει...»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...