Άλμα τίτλου με τριάρα στον Ολυμπιακό (2019)

Σαν σήμερα στις 10/2/2019 για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ πάτησε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 3-1 ...
Άλμα τίτλου με τριάρα στον Ολυμπιακό (2019)

Αποδείχτηκε ότι εκείνος ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο – όταν παίζεται ποδόσφαιρο – δεν είχε αντίπαλο. Και αυτό φάνηκε στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ήρθε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, αλλά δε γλίτωσε την ήττα.

Και πριν καταλάβει τι συμβαίνει, η ομάδα του Πειραιά, ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 μετά τα γκολ των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ . Σκορ τιμητικό για εκείνον στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Σα και το δοκάρι τον γλίτωσαν από τα χειρότερα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ του σκορ.

Με σχεδόν τέλεια ανασταλτική λειτουργία που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να απειλήσει σοβαρά. Και όταν χρειάστηκε ο Τσούμπα Άκπομ έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα σε μια από τις πιο εύκολες εντός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν.

O Ολυμπιακός μείωσε με τον Ποντένσε στο 88′ και έφτασε σε σημείο να μην τηρήσει το fair play για να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά δεν είχε καμία ελπίδα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία εμφατική νίκη. Μια νίκη απόδειξη ανωτερότητας σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί. Και πλέον απέμεναν δέκα δύσκολα ματς ακόμα για να το σηκώσει

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Γιαννούλης), Σάκχοφ (53' Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (84' Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Άκπομ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46' Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46' Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76' Χασάν).

.....................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την άνετη επικράτηση επί του Ολυμπιακού...

Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέκου τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο γιατί σκοράραμε δυο γκολ και είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε και 3ο, που θα έπρεπε. Τακτικά όμως ήταν το δεύτερο ημίχρονο καλύτερο. Παίξαμε με απόλυτη θυσία, κλείσαμε τους χώρους, περιμέναμε το λάθος του Ολυμπιακού για να σκοράρουμε το τρίτο γκολ, το καταφέραμε και είχαμε επίσης και άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον κάθε παίκτη του γκρουπ μας, είναι πολύ μεγάλη η θέληση, η φιλοδοξία, η θυσία που κάνουν για το καλό του συνόλου» σημείωσε αρχικά.

Για τις πολλές φάσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ: «Δεν θα έλεγα ότι δεν είχαν οργάνωση ή κάποιο σχέδιο για το σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και μπορεί να δημιουργήσει πολύ εύκολα κίνδυνο. Όμως, σε αυτό το βράδυ δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Υπάρχει η υπομονή των παικτών, η θέληση για να τρέξουν, να καλύψουν χώρους.

Δεν νομίζω πως είναι μια νίκη η οποία προέρχεται από την επιπολαιότητα του αντιπάλου γιατί ήταν μια ομάδα η οποία είπε θα έρθει να παίξει για να κερδίσει και ήρθε με αυτή την αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, είχαν ένα οργανωμένο πλάνο για να μας αντιμετωπίσουν, παρόλα αυτά, αντιμετώπισαν σήμερα μια ομάδα η οποία έχει 17 νίκες και δυο ισοπαλίες και πραγματικά δείξαμε στο γήπεδο την δουλειά για τους πόντους, που είναι μεγαλύτερη των εννέα βαθμών, είναι έντεκα βαθμοί».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Ήταν απίστευτη! Δεν είναι μόνο κάτι που συμβαίνει σήμερα αλλά σε όλα τα παιχνίδια, ξέρουμε ότι έχουμε από πίσω μας χιλιάδες και χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι με την καρδιά τους μαζί μας».

Για το αισθάνεται άνετος με την διαφορά των εννέα βαθμών από τον Ολυμπιακό: «Πως να ηρεμήσω; Υπάρχουν ακόμα δέκα αγώνες. Οκ κερδίσαμε, είναι φυσιολογικό να χαρούμε τη νίκη, να το γιορτάσουμε και οι παίκτες, το έχουν ανάγκη πραγματικά. Είναι μια μέρα στην οποία μπορούν να το διασκεδάσουν, όμως από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Απόλλων το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε και γίνεται δυσκολότερο από ότι πριν».

Για το αν πήρε σήμερα ο ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς: «Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ είπα ότι ήταν μια μικρή νίκη όσον αφορά τον βαθμό ο οποίος ήρθε με την ομάδα να παίζει για παραπάνω από 60 λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο. Αν λάβω αυτό, σήμερα μπορώ να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη. Γιατί; Επειδή κερδίσαμε δυο φορές φέτος τον Ολυμπιακό, καταφέραμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και επίσης μας δίνει αυτοπεποίθηση για αυτό που θα ακολουθήσει».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει σχεδόν σε όλα τα ματς που γίνονται με ξένους διαιτητές: «Αυτή είναι μία ωραία ερώτηση... Πιστεύω ότι όταν σφυρίζουν ξένοι διαιτητές τα πράγματα πάνε λίγο πιο ίσια. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι ομάδες είναι πιο συγκεντρωμένες στο πλάνο τους. Δεν υπάρχει πίεση στους ξένους διαιτητές και βλέπουμε διαφορετικά παιχνίδια».

Σχετικά με το αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα, να έχεις νοοτροπία και ένα πλάνο στο οποίο δουλεύεις. Είναι θέμα πίστης σε αυτό που κάνουμε. Θέμα της καθημερινής τριβής και των ωρών που περνάμε μαζί, σεβόμενοι τη δουλειά μας, με έναν συγκεκριμένο στόχο. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για τα 20 παιχνίδια της φετινής σεζόν, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και σε αυτά της περσινής, που συνέβαινε το ίδιο.

Από την άλλη, προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι, έχοντας ως γνώμονα ότι θα πρέπει να μπούμε σαν να είναι τελικός. Κερδίσαμε παιχνίδια, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε παιχνίδια, παίζοντας καλή άμυνα. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε τη συγκέντρωση και ξέραμε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Έτσι θα συνεχίσουμε και το μήνυμα στους παίκτες είναι να μην χαλαρώσουν καθόλου και να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος».

...................................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την νίκη επί του Ολυμπιακού. τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε επιπλέον κίνητρο στο ματς και για όσα έγιναν πέρυσι...


Αναλυτικά ανέφερε:

Για το ματς: «Ένα βήμα πιο κοντά είμαστε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλαμε να κερδίσουμε όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τα όσα έγιναν πέρσι. Φέτος δεν αφήσαμε περιθώριο στον Ολυμπιακό».

Για τα ρεκόρ που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ: «Έχουμε εννιά τελικούς. Δεν κοιτάμε τα ρεκόρ, κοιτάμε παιχνίδι προς παιχνίδι. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος πρώτοι».

Για το γκολ που σημείωσε: «Έτσι θέλαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι έπρεπε να έχουμε το προβάδισμα γρήγορα. Ευτυχώς με λίγη τύχη σκοράραμε και το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Το σημαντικό για εμένα είναι να βοηθάω την ομάδα».

Για την σημασία της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας τελικός, έχουμε ακόμη εννιά μπροστά μας, αν δεν κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια, δεν κάνουμε δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στο στόχο του πρωταθλήματος: «Μέχρι να έχω μαθηματικά το πρωτάθλημα στο χέρι μου, δεν θέλω να μιλάω. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά, έτσι θέλω να σκέφτομαι μέχρι το τέλος».

Για τα όσα ειπώθηκαν πριν το ντέρμπι: «Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι. Δεν με πειράζει αν λένε ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, μας νοιάζει το τι κάνουμε εμείς».

Για την ένταση που δημιουργήθηκε στο τέλος του αγώνα: «Προσπαθώ όπως και άλλοι συμπαίκτες μου να ηρεμήσουμε τα πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε να χάσουμε κάτι για ανοησίες».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους του ΠΑΟΚ: «Ήταν αυτό που με έκανε να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Η αγάπη του κόσμου, είναι το πιο μεγάλο κίνητρο. Θέλω να βλέπω αυτή την ατμόσφαιρα μέχρι το τέλος της σεζόν».

.............................................

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για το μεγάλο κίνητρο που είχαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, εξαιτίας των περσινών γεγονότων...


Αναλυτικά τόνισε:

Για το κλειδί της σημερινής νίκης: «Κλειδί... για την νίκη ήταν ότι δεν ξεχάσαμε τι έγινε πέρυσι. Αυτό ήταν το μεγάλο κίνητρο για εμάς. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι, δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο μας γιατί όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι. Κάναμε την δουλειά μας σήμερα., παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, ότι αξίζαμε την νίκη».

Για το πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το +9 στην βαθμολογία: «Θα το διαχειριστούμε κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Αυτή θα είναι η απάντηση μας, για το πώς θα κρατήσουμε το +9. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλους δύσκολους αντιπάλους, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν.Δεν τελείωσε ακόμα τίποτα για το πρωτάθλημα, ήταν μία σημαντική νίκη για την ψυχολογία μας και για την βαθμολογία αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Είναι στο χέρι μας».

Για το πάθος που έδειξαν αυτός και οι συμπαίκτες του: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι για κάθε παίκτη. Ο καθένας μας πανηγύριζε την κάθε του προσπάθεια, κάθε ενέργεια. Ειδικά εμείς στην άμυνα, κάθε τάκλιν, κάθε σωστή απόκρουση θα μας βοηθούσε να πλησιάσουμε στον στόχο μας που ήταν η νίκη. Αυτό ήταν το... κλειδί, η προσπάθεια μας σε κάθε φάση, το πάθος μας».

................................................

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί τοποθετήθηκε για την εύκολη νίκη του Δικεφάλου απέναντι στον Ολυμπιακό...


Αναλυτικά:

Για το ματς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και σκοράραμε δυο γκολ σε 20 λεπτά. Μετά ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά πήραμε και πάλι τον έλεγχο. Πετύχαμε στο τέλος το 3-0 και το μόνο αρνητικό είναι το γκολ που δεχτήκαμε. Όπως είπε και ο προπονητής μας δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Για την ευκαιρία που είχε: «Ήταν πολύ ωραία πάσα από τον Λέο. Ήθελα να προλάβω πριν σκάσει αλλά δεν το κατάφερα. Έτσι η μπάλα πήγε ψηλά και απλά σκεφτόμουν την επόμενη φορά να σκοράρω».

Για την πρόταση που είχε από την Ιταλία: «Όπως γνωρίζετε κάθε έξι μήνες υπάρχουν μεταγραφές. Ήταν καλή η πρόταση στην Ιταλία, μιας και ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή και τελικά έμεινα. Εάν δεν αισθανόμουν καλά δεν γινόταν να μείνω. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε την σωστή δουλειά τότε θα πανηγυρίσουμε και πάλι με τον κόσμο στο τέλος της σεζόν».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Παίζουμε για τον κόσμο και αυτό θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Πλέον αυτό που περιμένουμε είναι να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς και να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον».

.................................................

O Αλέξανδρος Πασχαλάκης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του έδωσε απαντήσεις σε πολλούς...


Αναλυτικά ανέφερε:

Για το ματς: «Ήταν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, όμως και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς. Ήταν σπουδαία η εμφάνιση της ομάδας. Όσοι κακοπροαίρετοι έλεγαν ότι δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, πήραν την απάντηση τους, αν και δε χρειαζόταν να δώσουμε σε κανέναν κάποια απάντηση».

Για το ατού του ΠΑΟΚ έναντι του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι: «Είχαμε σωστή τακτική προσέγγιση, στην αρχή του παιχνιδιού παίξαμε με την κατοχή, θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και από τον άξονα και από τις πλευρές. Κυριαρχία και μόνο κυριαρχία για να αποδείξουμε σε εμάς, στον κόσμο μας και στο φίλαθλο κοινό ότι ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός, είναι καλύτερος και το δείχνει στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι περήφανος για τον οργανισμό ΠΑΟΚ και όλο το τιμ της ομάδας. Νιώθω δικαιωμένος που τους έχω όλους δίπλα μου».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Σε κάθε παιχνίδι έρχεται και μας παροτρύνει και είναι δίπλα μας. Δίνει την αύρα του και τη θετική του ενέργεια. Θέλει να ενώσει την ομάδα, να είναι συμπαγής και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό».

Για τη σημασία της νίκης: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Υπάρχει μία βαθμολογική διαφορά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Είναι ένα καλό "μαξιλαράκι" για να δώσουμε κάτι παραπάνω και στο κύπελλο. Θέλω σαν τερματοφύλακας, αλλά και όλη η ομάδα να κρατάμε το μηδέν πίσω. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν μία άτυχη στιγμή. Σήμερα ήταν μία δύσκολη φάση, πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του Βαρέλα, προσπάθησα να τη βγάλω με το αριστερό χέρι, αλλά ήρθε ο Ποντένσε».

Για την παρουσία ξένων διαιτητών: «Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τους διαιτητές. Δεν είναι κάτι ευχάριστο να είναι τέταρτος ο Έλληνας διαιτητής και οι πρώτοι να είναι ξένοι. Θα έπρεπε να υπάρχει βοήθεια και από το VAR. Οι ξένοι διαιτητές ως τώρα δεν κάνουν λάθη και αυτό είναι σημαντικό για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο».

..........................................................

Ο Τσούμπα Άκπομ, σκόρερ του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ μίλησε μετά την λήξη του παιχνιδιού...


Θυμηθείτε τα όσα είπε:

Για το πως περίμενε αυτό το παιχνίδι: "Όλοι μου έλεγαν για την ιστορία αυτού του ματς, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ, έβλεπα στον ύπνο μου πως σκοράρω σε αυτό το ματς, ήξερα τι ακριβώς να περιμένω!"

Για την τακτική του ΠΑΟΚ: "Θέλαμε να έχουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Πάντα αυτό που πρέπει να κάνεις σε μια αναμέτρηση είναι να έχεις PLAN B και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Νομίζω το κάναμε πολύ καλά αυτό! Είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι."

Για το γκολ που πέτυχε: "Όταν πήγαινα με την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα σκεφτόμουν πως πρέπει να σκοράρω. Είναι ό,τι πιο όμορφο όταν πετυχαίνεις το γκολ. Θέλω να πετύχω και ένα γκολ από πέναλτι, για να αποδείξω πως μπορώ και από εκεί να σκοράρω. Δεν είναι όλα γύρω από εμένα, το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Όλοι είναι χαρούμενοι σήμερα."

Για το αν θα κοιμηθεί εκείνο το βράδυ: "Δεν θα κοιμηθώ απόψε, θα το απολαύσω με την οικογένεια μου. Πρέπει να ξεκουραστούμε εν όψει της συνέχειας."

Για το αν θα ξεχάσουν τον Πρίγιοβιτς οι φίλοι του ΠΑΟΚ: "Πρέπει να σεβαστώ όσα έκανε ο Πρίγιοβιτς για αυτό το σύλλογο. Είναι ένας διαφορετικός παίκτης από εμένα. Θέλω να είμαι δυνατός, γρήγορος και να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα με κάθε τρόπο. Ήταν μια πηγή έμπνευσης για εμένα ο Πρίγιοβιτς."

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...