(Χ)ωρίς ψυχή, πάθος και ενέργεια (vid)

Σαν σήμερα στις 8/2/2015, για την 23η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό...
(Χ)ωρίς ψυχή, πάθος και ενέργεια (vid)

Μπροστά σε 30.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Ρατς, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα στη άμυνα, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Σαλπιγγίδη στη μεσαία γραμμή και Περέιρα – Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μισό του ήταν νευρικό ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τη μεσαία του γραμμή να μην λειτουργεί σωστά στην πίεση των φιλοξενούμενων, την ώρα που βασικοί παίκτες ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένοι. Ο Ιτάνζ στο διάστημα αυτό ήταν εξαιρετικός και όσες φορές χρειάστηκε φώναξε παρών με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Μήτρογλου στο 23'.

Ο Δικέφαλος με σχεδόν μηδενικές τελικές δεν απείλησε τον Ρομπέρτο. Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισό του αγώνα, γεγονός που από μόνο του προβληματίζει.

Ούτε η ανάπτυξη της ομάδας ήταν αυτή που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα οι φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με κάποια στημένα που κέρδισε από τα πλάγια.

Ο Δικέφαλος δεν έβγαλε την ψυχή και το πάθος που περίμενε ο κόσμος, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητες και κάποιες αποφάσεις του Γιάχου που προστάτεψε τους παίκτες του Ολυμπιακού μη δείχνοντας κάρτες σε καραμπινάτες παραβάσεις (Ντομίγκεζ, Ντοσεβί).

Χωρίς αλλαγές μπήκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη που είχε μια καλή στιγμή με τον Μακ στο 54'. Οι παίκτες του Αναστασιάδη στο 2ο ημίχρονο μπαίνανε πιο δυνατά στις φάσεις δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να απειλήσει, οι αλλαγές του Αναστασιάδη έγιναν στο τέλος και φυσικά δεν βοήθησαν. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός πήρε το Χ στην Τούμπα, ο Δικέφαλος κατρακύλησε στην 3η θέση προβληματίζοντας με την εμφάνισή του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κάτσε, Νομπόα (86' Γκολάσα), Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (89' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα, Μανιάτης, Κασάμι (73' Μιλιβόγιεβιτς), Ντοσεβί (89' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Αφελάι, Μήτρογλου.

.................................................

Μια σχετική ανάκαμψη της ομάδας διέκρινε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την εμφάνιση κόντρα στον ΟΣΦΠ, λέγοντας και πάλι πως ο ίδιος ευθύνεται για την κατηφόρα...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :

Διαβάσαμε πως μετά το ματς, δηλώσατε ικανοποιημένος; «Από την προσπάθεια είμαι ικανοποιημένος»

Είναι το τελευταίο χαρτί του ΠΑΟΚ; «Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη γιατί θα μέναμε ζωντανοί στο κυνήγι. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η εικόνα του παιχνιδιού. Θα μπορούσαμε να το κλέψουμε. Ο αντίπαλος έκανε στην ουσία φάσεις από λάθη δικά μας . Στο β μέρος είχαν καλύτερη φρεσκάδα στο τέλος όταν άλλαξαν τα χαφ.

Ήταν ένα πρόβλημα που δε μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Με όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, το come back της ομάδας ήταν καλό. θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα. Σταματήσαμε τον κατήφορο. Βγήκαν προβλήματα στο δρόμο.

Ο Κλάους είχε θέμα, έσφιξε τα δόντια παρότι στο ημίχρονο πονούσε. Ο Παπαδόπουλος με το που μπήκε έπαθε ζημιά. Γίνανε πράγματα που σε αφήνουν και στεναχωρημένο αλλά και ικανοποιημένο. Παίξαμε δύο παιχνίδια με τον ολυμπιακό. Ήρθαν για το χ. Εμείς γνωρίζοντας τη δύναμή τους στον άξονα, πήγαμε να το κλέψουμε.

Ο Ρατς παρότι ήταν καλός, επιθετικά δε βγάλαμε τη σωστή πάσα. Ο Σάλπι παρά την πολλή δουλειά που κάνει, παλεύει με ένα πρόβλημα από το καλοκαίρι. Βάσει των προβλημάτων που είχαμε, είμαι ικανοποιημένος. Θα θέλαμε να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.»

Οι λεπτομέρειες που άλλαξαν το δεύτερο ημίχρονο; «Είχαμε αέρα κόντρα στο πρώτο μέρος. Θέλαμε να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα νώτα μας, για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει σουτ από δεύτερη γραμμή. Το καταφέραμε. Στο δεύτερο μέρος είπαμε να πρεσάρουμε, το κάναμε και αυτό.

Είχαμε μια φάση που δύο μόνοι μας δε μπορέσαμε να σκοράρουμε. Σε τέτοια ματς δεν έχεις πολλές φάσεις. Κι όταν μια ομάδα έρχεται να πάρει βολικό αποτέλεσμα όπως έκανε και ο ολυμπιακός, είναι ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σήμερα το πρόβλημά του. Χάσαμε εκεί που δεν έπρεπε.»

Πριν τέσσερις μέρες παραιτήθηκες. Έχουν εκλείψει οι λόγοι; «Δεν ξέρω πως το καταλάβατε εσείς, την παραίτησή μου. Εγώ μίλησα και με το μεγαλομέτοχο και του είπα ότι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει θέμα, είμαι εγώ. Έθεσα την παραίτηση στη διάθεσή του για να του λύσω τα χέρια. Δεν έχω πρόβλημα. Αυτό το λόγο είχε η παραίτηση, κανέναν άλλο. Δεν παράτησα ποτέ ομάδα, ούτε βέβαια τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει, θα είμαι εδώ. Μεγαλοποιείτε πράγματα που δεν ισχύουν. Η παραίτηση λοιπόν είχε μόνο αυτό το λόγο.»

Είπατε στο σκεπτικό σας για την παραίτηση. προφανώς περιμένουμε κι απ' το μεγαλομέτοχο μια απόφαση. Σας στηρίζει; «Κανείς δε στηρίζει κανέναν. Με κάλεσε το καλοκαίρι να αναλάβω την ομάδα. Μέχρι τώρα η συνεργασία είναι άψογη. Και για να τελειώσω ένα θέμα. Δε θέλω να χαϊδεύω αυτιά. Θα πω την αλήθεια. Από 15 χρονών είμαι σε αυτή την ομάδα. 45 χρόνια. ΠΟΤΕ η ομάδα δεν είχε αυτά τα εχέγγυα για να προχωρήσει.

Έχει ότι μπορεί να ζητήσει μια ομάδα. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, εδώ είμαστε και τα συζητάμε. Το ποιος θα ακολουθήσει ή όχι, είναι δικό του θέμα. πρέπει να πούμε μια αλήθεια όμως. Αυτήν.

Έκανα και με προέδρους «η Παναγιά να φυλάει». Να μη ξέρουμε τι μας ξημερώνει. και τώρα έχουμε όλα αυτά τα πράγματα και ο Αναστασιάδης να δημιουργεί θέμα. Και να μη βρεθεί κανείς να πει ότι χαϊδεύω αυτιά.

Τώρα γιατί μερικοί βρίζουν μεγαλομέτοχο, διοίκηση, προπονητή ή παίκτες, είναι δικό του θέμα. Εγώ στήριξα ανθρώπους που δε το άξιζαν, το έκανα για τον ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον λοιπόν σήμερα. Αυτή την έννοια λοιπόν έχει η παραίτησή μου.»

Δηλαδή η παραίτηση είχε απλά το νόημα της αποζημίωσης; Δεν σε οδήγησε κάτι άλλο εκεί; Καλοπροαίρετα! «Θα πω κάτι για να το καταλάβετε. Κάνετε τη δουλειά σας. Ο κόσμος θα κρίνει. Όταν μια ομάδα έχει δυο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Και μετά το ματς στον Πειραιά η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα. Δεν είμαστε οι ίδιοι. Δε θα πω δικαιολογίες. Πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη, το ξαναείπα. Εγώ φταίω. Εγώ βλέποντας ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που ήταν, προφανώς φταίω. Εγώ φταίω. Ποιος πρέπει λοιπόν να παραιτηθεί; Αυτός που φταίει. Τι δεν καταλαβαίνετε;»

Για να σταματήσει η παραφιλολογία κύριε Αναστασιάδη, είπατε με το μεγαλομέτοχο είναι άψογη συνεργασία. Ισχύει και με όλη τη διοίκηση; «Σε ένα σπίτι δυο παιδιά έχουνε θέματα. Προβλήματα υπάρχουν, Σε μια ομάδα είμαστε 40 άνθρωποι, κάπου θα διαφωνούμε. Είναι φυσιολογικό. ΤΟ πρόβλημα του ΠΑΟΚ σας το είπα από το 97.

Δεν είναι ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟ το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Χρόνια τώρα, αυτό είναι η αλήθεια. Ποτέ δε μαζευτήκαμε όλοι μαζί. Φταίω και εγώ που δε το μάζεψα φέτος. η στεναχώρια μου είναι διπλή.

Δικαιολογίες και προβλήματα, όσα θέλετε. Εγώ όμως δεν είπα ότι έπρεπε να κερδίζουμε. Όταν όμως με ρωτάτε για την όλη εικόνα του αγώνα, σας λέω ότι είμαι ικανοποιημένος. Αν έλεγα για τη νίκη, θα έλεγα ψέματα.

Και αν έλεγα να χάσουμε, πάλι ψέματα θα έλεγα. Το ματς ήταν Χ. Γιατί να λέμε ψέματα; Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί να έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή όταν τα έχει όλα; Κάποια κομμάτια μας λείπουν για να κάνουμε το κλικ και να ανέβουμε.»

Είπατε για ψυχολογικό ντεζαβαντάζ. Τι πρέπει να γίνει για την ψυχολογία; «Εγώ πιστεύω ότι σήμερα άλλαξε προς το θετικό η ψυχολογία. Αν παίζαμε όπως με ΟΦΗ, σήμερα θα τρώγαμε πέντε γκολ. Εκτός αν είδατε άλλο ματς. Ξέρετε σήμερα, το είπα και στα αποδυτήρια.

Αυτά τα ματς είναι πολύ εύκολο για τον κόσμο, αλλά εμείς είχαμε ένα πολύ μεγάλο ντεζαβαντάζ. Έπρεπε να κερδίσουμε τον κόσμο. Και ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι δύσκολος να τον κερδίσεις. Ρωτήστε με κι εμένα που έπαιξα τόσα χρόνια και είμαι προπονητής. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Μετά λοιπόν τα προηγούμενα αποτελέσματα, υπήρχε φόβος. Ούτε να κοιμηθείς δε μπορείς όταν φοβάσαι. Επόμενο είναι λοιπόν να λες ότι σταματήσαμε τον κατήφορο. Θα φανεί στο δρόμο. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αλλά δεν είναι αρνητικό αυτό σήμερα. Όλοι θέλαμε να κερδίσουμε, για να είμαστε εδώ. Αλλά το ότι δε χάσαμε, θα βοηθήσει να ηρεμήσουμε. Δεν αλλάζει απ' τη μια μέρα στην άλλη η εικόνα. Τα παιδιά προσπάθησαν.»

Μετά το πρώτο ματς με ΟΣΦΠ κάπου χάθηκε η ομάδα. Σήμερα η ομάδα ήταν λίγο βελτιωμένη σε κάποιους τομείς. Την κίνηση μέσα στο γήπεδο πως την είδατε; Την πίεση;
«Ρε παιδιά, γράφετε και λέτε άσχετα πράγματα. Καμία σχέση. Σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, άλλα είναι τα μπερδέματα. Σε όλα τα ματς ο ΠΑΟΚ έχει τρέξει πιο πολύ απ' όλους. Θα σας πω μόνο τα δυο παιχνίδια που χάσαμε.

Με Φιορεντίνα τρέξαμε 7,5 χιλιόμετρα παραπάνω και 10,5 παραπάνω από Παναθηναϊκό. Και χάσαμε. Αυτή είναι η δουλειά μας, είναι γραμμένα. Ζήτησα από Νικοπολίδη να μου στείλει πόσο έτρεξαν αυτοί και πόσο εμείς. Είναι εύκολα τα συμπεράσματα για τις ομάδες του Αναστασιάδη. Πολύ εύκολα. Κι από τον ΟΦΗ πιο πολύ τρέξαμε. Το θέμα είναι να είναι στοχευμένη η κίνησή μας.»

..............................................

«Τελικό» χαρακτήρισε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν ο Κριστιάν Νομπόα, ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του στην Τούμπα.

«Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και τα ντέρμπι είναι παιχνίδια που δίνουν τρεις βαθμούς, δε δίνουν κάτι παραπάνω. Και ήταν ακόμη ένας τελικός, όπως ήταν και τα δύο παιχνίδια πριν που παίξαμε, τα τρία, όπως θα είναι και τα επόμενα. Κάθε ματς είναι τελικός.

Σίγουρα για τον κόσμο είναι σημαντικό και θέλαμε να τους δώσουμε την ικανοποίηση μίας νίκης, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από τρεις βαθμοί» δήλωσε ο χαφ από το Εκουαδόρ στην κάμερα της Nova, προσθέτοντας:

«Σίγουρα ήταν εντυπωσιακή η εξέδρα σήμερα, θέλαμε πάρα πολύ να τους δώσουμε μία χαρά παίρνοντας τους τρεις βαθμούς, δυστυχώς δεν μπορέσαμε, αλλά η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν εκπληκτική και ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή τη στήριξη».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...