Εκκωφαντικό +38 επί της Scavolini (vid-pics)

Σαν σήμερα στις 2/2/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το «Παλέ ντε Σπορ» την ιταλική Scavolini Pesaro, σε επαναληπτικό παιχνίδι, της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κόρατς της περιόδου 1993-1994...
Εκκωφαντικό +38 επί της Scavolini (vid-pics)

Ο Δικέφαλος με τον Σούλη Μαρκόπουλο πλέον στον πάγκο του μετά τη φυγή του Ίβκοβιτς λίγες βδομάδες νωρίτερα μπροστά σε 6.000 θεατές (δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα!), διέλυσε την Scavolini με το εκκωφαντικό 96-58.

Έτσι ο ΠΑΟΚ υπερκάλυψε την ήττα –μια εβδομάδα νωρίτερα- με 82-66 στην Ιταλία, παίρνοντας την πρόκριση για τους «4», στέλνοντας τη Scavolini στο σπίτι της!

Η νίκη με 96-58 (38 πόντους διαφορά!) προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην μπασκετική Ευρώπη, που πήρε ξεκάθαρο μήνυμα από τον μεγάλο ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου. Ομάδα και λαός, σε μια ανεπανάληπτη παράσταση στο παλιό μας «σπίτι», κυριολεκτικά ... σόκαραν τους πάντες!

Με τον Μπάνε να σκοράρει 23 πόντους και τον Σάβιτς να μαζεύει 12 ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τη Scavolini, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά ως το +43!

Μεγάλες και ανεπανάληπτες στιγμές που εκείνη η καταπληκτική ομάδα μάς χάρισε πολλές την εποχή που μεσουρανούσε στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...