Ηφαίστειο ο ΠΑΟΚ στη λασπομαχία της Τούμπας!

Σαν σήμερα στις 22/1/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978...
Ηφαίστειο ο ΠΑΟΚ στη λασπομαχία της Τούμπας!

Η 18η αγωνιστική ήταν η πρεμιέρα του β' γύρου και το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 23.000 θεατές (22.061 τα εισιτήρια). Τόσο ο κόσμος όσο και η ομάδα αναζητούσαν μέσα από αυτό το ματς, τη ρεβάνς για τα όσα έγιναν στο τέλος της σεζόν 1976-1977 (απώλεια δύο τίτλων!).

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, σε ένα βαρύ γήπεδο, επικράτησε με 3-1 και πλησίασε τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τους τρεις του τέως ΠΟΚ.

Ο αγώνας έγινε σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο λάσπη, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους παίκτες μας να πιάσουν μια εξαιρετική απόδοση και να φτάσουν σε μια άνετη νίκη...

Το τελικό 3-1 αδικεί τον ΠΑΟΚ που δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που όταν είδε πως δεν μπορεί αλλιώς, επιστράτευσε θεμιτά και αθέμιτα μέσα (κάποια στιγμή ο Λιβαθηνός πέταξε λάσπη στα μάτια του Κούδα!)...

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με 5 μέσους (!), κάτι που του έδωσε μεγάλη υπεροπλία στον χώρο του κέντρου στον οποίον κυριάρχησε απόλυτα. Είχε ένα εκπληκτικό τετράγωνο με τους Σαράφη - Κούδα - Αναστασιάδη - Γκουερίνο, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε διαρκή άμυνα!

Το σκορ άνοιξε στο 29'. Ο Αναστασιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Γκουερίνο με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Σαράφη και αυτός στα δίχτυα του Κωνσταντίνου, που ως τότε είχε σώσει την εστία σε 3-4 περιπτώσεις από παραβίαση, με εξαιρετικές επεμβάσεις!

Στο 1ο λεπτό της επανάληψης, ο Κούδας με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-0, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 60' με κεφαλιά του Γιαννακούλα σε 2-1.

Οι ελπίδες τους για να φύγουν από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα κράτησαν ένα μόλις τρίλεπτο, καθώς στο 63' ο Σαράφης σημείωσε το 3-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, αφού μεταξύ των άλλων ευκαιριών μας, στο 77' το σουτ του Γκουερίνο σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Ορφανός (88' Αλαβάντας), Σαράφης, Κωστίκος (82' Δαμανάκης), Κούδας, Γκουερίνο

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Κύζας, Γονιός, Καψής, Σταφανάκης, Γιαννακούλας, Λιβαθηνός, Βακάλης, Κατσιάκος (76' Βαλλίδης), Τερζανίδης, Αλβαρέζ

Δηλώσεις:

Λάκης Πετρόπουλος: "Σε αυτό το πολύ άσχημο γήπεδο η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και άξιζε της νίκης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί είχαν μεγάλη συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι. Σήμερα ο τρόπος που παίξαμε ήταν ουσιαστικός και οι επιθετικοί μας παίκτες ουσιαστικοί.

Το τελικό σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου δούλεψαν σωστά και στα 90 λεπτά και νίκησαν δίκαια. Δεν ανησύχησα για την έκβαση του αγώνα, ούτε μετά το 2-1.

Μας ενδιαφέρει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδια και πρέπει από εδώ και πέρα να τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Η ομάδα μου σήμερα ήταν πολύ ανεβασμένη σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ και πολύ αποτελεσματική. Το τερέν νομίζω ότι ευνοούσε τον Παναθηναϊκό για να πάρει αυτό για το οποίο ήρθε στη Θεσσαλονίκη"

Κούλης Αποστολίδης: "Η πραγματική ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που παρουσιάστηκε σήμερα. Αν η τύχη δεν μας πάει κόντρα, η διαφορά του ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες θα φανεί σύντομα"

Γιώργος Κούδας: "Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά μέσα στον βούρκο. Πετύχαμε το αποτέλεσμα που όλοι περιμέναμε και θέλαμε"

Άγγελος Αναστασιάδης: "Παίξαμε όπως έπρεπε και νικήσαμε μια ομάδα που δεν πρέπει να λέγεται "μεγάλη". Στις τρεις τελευταίες συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό τη γλίτωσαν, αλλά τώρα έσπασε το μαγικό ραβδί του Γκόρσκι"

Γιώργος Κωστίκος: "Ήμασταν πολύ καλύτεροι και νικήσαμε δίκαια. Θα έπρεπε να πετύχουμε μεγαλύτερο σκορ"

Σταύρος Σαράφης: "Παίξαμε καλά και νικήσαμε"

Φιλώτας Πέλλιος: "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο οποίο μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ"

Κώστας Ορφανός: "Δεν είναι δυνατόν να γλιτώσουν όλες οι μεγάλες ομάδες εδώ μέσα. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν πολύ ηρεμιστικό για όσους έκαναν δηλώσεις τις τελευταίες μέρες"

Κώστας Ιωσηφίδης: "Επιτέλους κερδίσαμε και σταμάτησε η γκρίνια που μας κυνηγούσε. Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι"

Νέτο Γκουερίνο: "Πήραμε μια νίκη που τη χρειαζόμασταν. Παίξαμε πολύ καλά"

Χρήστος Τερζανίδης (παίκτης του Παναθηναϊκού εκείνη τη σεζόν): "Ο ΠΑΟΚ απέδειξε σήμερα ότι παραμένει μεγάλη ομάδα. Έπαιξε πολύ καλά και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά καθώς μας επηρέασε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...