Βήμα πρόκρισης στην Τούμπα επί του Άρη (1984)

Σαν σήμερα στις 26/12/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1984-1985 ...
Βήμα πρόκρισης στην Τούμπα επί του Άρη (1984)

Ο Δικέφαλος με τον αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Χαριλάου στις 16/1/1985.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο ματς και άρχισε να παράγει φάσεις από την αρχή της αναμέτρησης. Στο 3' ο Κατσιαούνης μπλόκαρε το σουτ του Δημόπουλου, στο 7' ο Κατσιαούνης έπεσε στα πόδια του Καρασαββίδη σώζοντας την εστία του και στο 20' ο πορτιέρε του Άρη απέκρουσε το σουτ του Τσουρέλα.

Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Πάπριτσα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 24' το σκορ άνοιξε! Ο Σκαρτάδος σούταρε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο ο Καρασαββίδης με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-0.

Στο 28' ο Μιχαλίτσος σταμάτησε με το χέρι τη σέντρα του Μιχαλίτσου, ο διαιτητής Δημητριάδης έδωσε το πέναλτι, αλλά ο Δημόπουλος που το εκτέλεσε είδε τον Κατσιαούνη να αποκρούει!

Στο 33' ο Πάπριτσα με κεφαλιά βρήκε τον Δημόπουλο, αυτός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και πάλι!

Στο 40' ο Δημόπουλος πάσαρε στον Αλεξανδρίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, ζύγισε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τζιόλα και πέρασε κόρνερ.

Με το σκορ να είναι στο φτωχό 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Δημητριάδη, ένα σκορ που ήταν σίγουρα πολύ φτωχό για να αποδώσει την εικόνα τους ματς!

Στο 55' η άμυνά μας απέτυχε να παίξει σωστά το τεχνικό οφ σάιντ και παραλίγο να το πληρώσουμε! Ο Δρογαλάς μπήκε μόνος του στην περιοχή μας, σούταρε, ο Παντέλης απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα στρώθηκε στον Έρικσον, αλλά και πάλι ο Παντέλης με τα πόδια αποσόβησε την ισοφάριση!

Στο 54' η σέντρα σου του Καρασαββίδη έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι, για να γίνει στο 63' το 2-0. Σκόρερ ο Αλεξανδρίδης με σουτ, μετά από ασθενή απόκρουση του Κατσιαούνη.

Στο 81' οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με διπλή ευκαιρία του Ζελελίδη και αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση που καταγράφηκε στο παιχνίδι!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Μπανιώτης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87' Σπανοσωτηρόπουλος), Αλαβάντας, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (68' Λιάκος)

Άρης: Κατσιαούνης, Δρογαλάς, Τζιφόπουλος, Τζιόλας, Μιχαλίτσος, Σεμερτζίδης, Πασιαλής, Κούης, Έρικσον, Σαββίδης (66' Ζελελίδης), Σκούτας

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καρασαββίδης, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας, Γιούρισιτς και από τον Άρη οι Κατσιαούνης, Τζιφόπουλος, Μιχαλίτσιος, Σκούτας

Δηλώσεις προπονητών ...

Βάλτερ Σκότσικ: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα. Στο α' ημίχρονο έπαιξε φανταστική μπάλα με πολλή κίνηση και ταχύτητα, όπως ακριβώς τη θέλω να παίζει. Δεν είχαμε όμως το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης χάσαμε κάπως τον ρυθμό μας, αλλά στη συνέχεια ανεβήκαμε. Δίκαιη η νίκη μας και με λίγη τύχη θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είμαι ικανοποιημένος τόσο από την απόδοση της ομάδας όσο και από το αποτέλεσμα.

Τα κενά καλύφθηκαν επάξια από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Πιστεύω σύντομα να είναι καλά οι τραυματίες μας. Πιστεύω στην πρόκριση γιατί η ομάδα μπορεί να σκοράρει και εκτός έδρας αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν ...»

Τάις Λίμπρεχτς: «Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν για μας καλό, αφού ήμασταν τυχεροί και ο Κατσιαούνης έκανε καλές αποκρούσεις. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι (;), χάσαμε ευκαιρίες και παρουσιάσαμε πάλι το πρόβλημα που έχουμε στο σκοράρισμα.

Δεν μπορούμε να αποδώσουμε επιθετικά όταν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Τώρα δε μένει παρά το παιχνίδι στο Χαριλάου. Αν είχαμε ένα γκολ τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...