Με το σπαθί του συνέχισε στους "32" (pics-vid)

Σαν σήμερα στις 8/12/2016, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη Σλόβαν Λίμπερετς με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Κάραμπαγκ πέρασε στους "32"...
Με το σπαθί του συνέχισε στους "32" (pics-vid)

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκα στη μεσαία γραμμή και Κάμπος, Αθανασιάδη, Ροντρίγκες στην επίθεση...

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τη συμπαράσταση 13.000 οπαδών του, μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' έχασε απίθανη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βαρέλα σε κενή εστία, έπιασε την κεφαλιά από ένα μέτρο άουτ! Προηγήθηκε φάουλ του Πέλκα από τα δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Κρέσπο και 2η του Βαρέλα!

Ο Δικέφαλος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κλείσθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν η ομάδα που απειλούσε παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες, με τον Ροντρίγκες να έχει κέφια και να περνάει σαν σταματημένο το δεξί μπακ των Τσέχων, όσες φορές έφτανε η μπάλα σε αυτόν...

Αντίστοιχη εικόνα και στην άλλη πλευρά κυρίως από τον Μάτος στα ανεβάσματά του!

Η ομάδα μας ελέγχοντας τη μεσαία γραμμή με τους Τσίμιροτ – Κάνιας, πήρε προβάδισμα στο 29ο λεπτό, με τον Ροντρίγκες, μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Μάτος από τα δεξιά, τον Κλάους να αφήνει έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Ροντρίγκες δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Dubravka.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 42ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Πέλκα (από καλή θέση δεν σούταρε) και Αθανασιάδη, το τακουνάκι του οποίου κόντραρε και εξουδετερώθηκε από τον Dubravka.

Η τελευταία καλή φάση του 45λεπτου ανήκει και αυτή στον ΠΑΟΚ, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Μάτος, το σουτ του Βραζιλιάνου το απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Dubravka...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος δεν απειλήθηκε από τους Τσέχους, αντίθετα αυτός ήταν η ομάδα που δημιουργούσε καταστάσεις και στο 67ο λεπτό, ο Πέλκας μετά από σέντρα του Λέοβατς, κλείδωσε τη νίκη.

Η Λίμπερετς έκανε αισθητή την παρουσία της στο 68ο λεπτό, όταν χρειάστηκεη φοβερή απόκρουση του Γλύκου με τα πόδια, σε κεφαλιά του Komlichenko.

Τα αυτιά όλων μας ήταν κολλημένα στο ματς της Κάραμπαγκ με την Φιορεντίνα, τα γκολ της οποίας πανηγυρίστηκαν στην Τούμπα, καθώς βοήθησαν στην πρόκριση της ομάδας μας στους 32 του Europa League...

''Μετά από αρκετό καιρό ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο ικανοποιημένος, τόσο από την εμφάνιση όσο και από την πρόκριση του Δικεφάλου, για μια ακόμη φορά στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (82' Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (79' Σάκχοφ), Κάμπος, Αθανασιάδης (71' Κουλούρης), Ροντρίγκες.

Σλόβαν Λίμπερετς (Trpisovsky): Dubravka, Breite, Karafiat, Coufal, Folprecht (79' Kubyshkin), Komlichenko, Sevcik, Vuch, Bartosak, Ekpai (65' Sykora), Pokorny.

......................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σημασία της νίκης-πρόκρισης...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς επισήμανε:

Για την πρόκριση στους 32 του Europa League: «Η νίκη και η πρόκριση σημαίνει πολλά για μας. Πετύχαμε τον έναν στόχο μας, να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν ήταν εύκολο, γιατί κάποια στιγμή μείναμε μακριά από την πρόκριση. Ευτυχώς διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε κόντρα στην Καραμπάγκ και προκριθήκαμε».

Για την εν γένει απόδοση του Δικεφάλου: «Η απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια ήταν καλή. Τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν παίξαμε καλά. Επιθετικά. Σε όλα τα προηγούμενα έχουμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, ανεξάρτητα από το αν η μπάλα πήγαινε δοκάρι και έξω.

Προσπαθούμε από εδώ και πέρα να παίζουμε ποδόσφαιρο για τα αποτελέσματα κι αυτό είναι το σημαντικό. Μπορεί να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αν δεν παίρνεις τις νίκες αυτό είναι κάτι που μας πληγώνει όλους».

Για την κακή -ως τότε- πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Είναι ντροπή για όλους μας η θέση μας στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψή μας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα μας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες καταλαβαίνουν που είναι και προσπαθούν.

Δώσανε το 100%, μπορεί να υπήρχαν κάποια λάθη στο τακτικό κομμάτι. Υπήρχε και άγχος. Αλλά αντιδράσανε, πήγανε καλά κι εύχομαι και στο πρωτάθλημα να αντιδράσουν έτσι και να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια: «Τα αποδυτήρια τώρα είναι πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες μεταξύ τους είναι πολύ καλά. Ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια. Όλα είναι καλά».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Η θέση μας δεν είναι φυσιολογική. Και με αυτά που έχουμε δείξει δεν αξίζουμε να είμαστε εκεί. Έπρεπε να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Από δω και πέρα μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να παίζουμε για τα αποτελέσματα για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αυτή η πρόκριση θα μας δώσει ηρεμία».

Για τη συνέχεια στο Europa League: «Από δω και πέρα έχουμε σοβαρή δουλειά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Μέχρι το επόμενο ματς στην Ευρώπη έχουμε χρόνο. Όποιος κι αν είναι αντίπαλος, οι παίκτες πρέπει να πιστεύουν στην πρόκριση. Δεν αφήνω κανένα να μην πιστεύει στη νίκη»

Για το αν έπαιξε ρόλο στην βελτίωση του κλίματος η πολυήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο: «Δεν έχει σχέση με τις 4-5 μέρες που ήμασταν εκεί...»

Για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εργαζόμενοι στην ομάδα και δουλειά τους είναι να βλέπουν τους παίκτες μας που παίζουν σε άλλες ομάδες. Έχω πληροφορίες και θα δούμε τι θα κάνουμε. Κάποιοι μπορεί να γυρίσουν πίσω, κάποιοι θα συνεχίσουν αλλού, μπορεί να αγοράσουμε κάποιους παίκτες».

Για τους Κάτσε-Χατζηϊσαϊα: «Γνωρίζω για όλους τους παίκτες που ανήκουν σε μας τι αποδόσεις έχουν. Όταν σταματήσει το πρωτάθλημα θα κάνουμε σχεδιασμό για το μέλλον».

.....................................................

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Δικεφάλου στην αναμέτρηση Δημήτρης Πέλκας τόνισε:

«Εγώ προσπαθώ να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί. Προσπαθώ σε κάνε αγώνα να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Σε πολλά παιχνίδια μας έλειψε η τύχη. Ήταν πολύ σημαντικό και για εμάς αλλά και για την ομάδα».

...................................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα απέναντι στην Λίμπερετς...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν άλλαξε κάτι στην ομάδα αυτές τις μέρες: «Σίγουρα δεθήκαμε περισσότερο αυτές τις μέρες που ήμασταν στο ξενοδοχείο. Από την ομάδα έλειπε η ενότητα.»

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Μπορεί ο κόσμος να μας αποδοκίμασε στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε. Ο κόσμος έχει δείξει ότι στηρίζει την ομάδα. Σίγουρα με την αντίδρασή του σήμερα δείχνει ότι πιστεύει σε αυτή την ομάδα. Αυτό εξηγήσαμε και στα παιδιά σήμερα και το κατάλαβαν όλοι»

Για την εικόνα του ματς: «Σίγουρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά. Βρήκαμε χώρους και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ για να φτάσουμε τελικά στη νίκη»

Για την συνέχεια στο Europa League: «Θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τον αντίπαλο. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω».

..........................................................

O Φερνάντο Βαρέλα τόνισε μετά τη λήξη του ματς:

Για το κλίμα στην ομάδα και τη σημερινή πρόκριση: «Μπορώ να πω ότι το κλίμα είναι καλύτερο τώρα στην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση, όμως τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν βοήθησε η παραμονή της ομάδας στο ξενοδοχείο τις προηγούμενες μέρες: «Ήταν καλό αυτό που έγινε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε χρόνο μεταξύ μας. Άδειασε το κεφάλι μας από κάποια πράγματα. Στην Ρουμανία δεν το έχω συναντήσει αυτό».

Για τη συνάντηση των ποδοσφαιριστών με τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο ιδιοκτήτης ήρθε κοντά μας, μας στήριξε και μας έδωσε κουράγιο. Δεν μπορώ να σας πω τι μας είπε. Εντάξει είπε καλά πράγματα γιατί πήραμε και την πρόκριση. Είναι σημαντικό ότι είναι κοντά μας και μας στηρίζει».

..........................................................

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Δικεφάλου, Γκάρι Ροντρίγκες, που άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση στους 32 του Europa League δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης...

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν δύο πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, για το σύλλογο και είμαι πολύ χαρούμενος. Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα, είχαμε άσχημα αποτελέσματα. Σήμερα όμως παίζαμε στην έδρα μας και ήταν το δικό μας παιχνίδι. Είχαμε τη σωστή νοοτροπία και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Δεν έχω κάποια προτίμηση. Να δούμε πρώτα ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε, να δούμε ποιος θα έρθει και έπειτα θα το συζητήσουμε» .

.........................................................

Mε τη νίκη του απέναντι στην Σλόβαν Λίμπερετς και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας επικράτηση της Φιορεντίνα στο Αζερμπαιτζάν, ο Δικέφαλος εξασφάλισε την πρόκριση του στους 32 του Europa League...

H τελική βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

1 Φιορεντίνα 13
2 ΠΑΟΚ 10
3 Καραμπάχ 7
4 Σλόβαν 4

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...