Στους "32" με διπλό στην Αστάνα! (2013)

Σαν σήμερα στις 28/11/2013, στην πρωτεύουσα του μακρινού Καζακστάν, την Αστάνα, ο ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League κέρδισε με 0-2 την Shakhter Karagandy...
Στους "32" με διπλό στην Αστάνα! (2013)

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Κατσουράνη, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη, στον άξονα, Στοχ, Νίνη, Λούκας στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή του παιχνιδιού να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου, να ελέγξει το ρυθμό, έχοντας την κατοχή της μπάλας και να εκμεταλλευτεί πιθανές ευκαιρίες που θα έβγαζαν οι παίκτες του ...

Όλα αυτά τα είδαμε στο πρώτο μισό του αγώνα, σε ένα διάστημα που η ομάδα δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Μόκιν παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, εκεί όπου οι Λούκας και Στοχ με βοήθειες από τους Κίτσιου και Λίνο αντίστοιχα ήταν απειλητικοί για την άμυνα των γηπεδούχων.

Η καλύτερη στιγμή του Δικεφάλου στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήρθε στο 37' όταν Λούκας – Στοχ έπαιξαν έξυπνα το 1-2, ο Σλοβάκος βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Μόκιν.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο πιο αποφασισμένες να φτάσουν στο γκολ και ήδη στο πρώτο 5λεπτο είχαν βγει οι πρώτες φάσεις με τον Φινοτσένκο στο 49' από καλή θέση να πλασάρει άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν φανερό πως θα φόρτωναν την αριστερή πλευρά της άμυνάς μας ποντάροντας στην κούραση του Λίνο...

Στο 54ο λεπτό όμως ο Λούκας τους έκοψε την όρεξη όταν με σέντρα σουτ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ έστω και με δόση τύχης!

Στη συνέχεια η ομάδα οπισθοχώρησε, έδωσε αναίτια γήπεδο στην Shakhter, ο Στέφενς δεν βοήθησε σε εκείνο το χρονικό σημείο φρεσκάροντας την ομάδα και οι παίκτες των γηπεδούχων απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις, στις οποίες πάντως ο Γλύκος φώναξε παρών.

Ο χρόνος κυλούσε, η πίεση της Shakhter σταδιακά εκφυλίστηκε και στις καθυστερήσεις ο Κίτσιου βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει και να κλειδώσει το διπλό του ΠΑΟΚ. Ένα διπλό που έφερε την ομάδα και πάλι στους 32 του θεσμού, για 3η φορά τα τελευταία χρόνια...

Το τελευταίο ματς του ομίλου με την AZ Alkmaar, απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και θα ήταν μια ευκαιρία να γιορτάσει η ομάδα και ο κόσμος την πρόκριση!

Οι συνθέσεις:

Shakhter: Μόκιν, Μάλι, Ντίντιτς, Ταράσοφ, Ποριβάεφ (82' Μπαϊζάνοφ), Σίμσεβιτς, Βίσιους, Κάνιας, Φινοτσένκο, Γκαζαριάν (66' Λούνιν), Κιζνιτσένκο (76' Ζένκοβιτς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Στοχ (79' Βούκιτς), Λούκας (93' Νέτσιντ), Αθανασιάδης.

...................................................

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών του τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην Αστάνα.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός:

"Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή και δυνατή στα στημένα. Βάλαμε τα γκολ σε κατάλληλες στιγμές. Είχαμε μία εικόνα που μας επέτρεψε να κερδίσουμε και είμαι χαρούμενος για αυτό. Μου άρεσε που ήμασταν ομάδα και ελπίζω να είμαστε έτσι όπως και σήμερα και στα επόμενα παιχνίδια. Τη Δευτέρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να προετοιμαστούμε για αυτόν".

Για το αν η νίκη-πρόκριση ήταν το δώρο γενεθλίων του: "Ελπίζω να μου το δώσουν την Δευτέρα το δώρο μου, καθώς σήμερα δεν είναι τα γενέθλια μου, είναι αύριο. Για αυτό το λόγο ελπίζω έστω και τρεις ημέρες μετά να μου το δώσουν".

Για την παρουσία του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας και το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη συγκεκριμένη θέση: "Όταν έχεις πρόβλημα σε μία θέση πρέπει να βρίσκεις τις απαντήσεις. Αυτό κάναμε κι εμείς με τον Τζαβέλλα, που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν απ' αυτόν στο παιχνίδι.

Δεν θα ήθελα όμως να αναφερθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι υπερήφανος από όλη την ομάδα. Είχαμε το κατάλληλο πνεύμα όλη την ημέρα για αυτό το ματς".

Για το γεγονός ότι μετά το 0-1, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση και κινδύνεψε: "Δεν είσαι ποτέ χαρούμενος όταν χάνεις τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αυτό συμβαίνει κι εξαιτίας του αντιπάλου. Όταν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι στην περιοχή και προσπαθούν να πιέσουν πολύ τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε σωστά".

Για τον προπονητή της Αλκμάαρ, Ντικ Άντβοκατ και το πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα: "Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό το ποιος είναι ο προπονητής. Εγώ είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την σημερινή απόδοση των παικτών μου και ελπίζω να την ξαναδώ".

Για τους οπαδούς που ταξίδεψαν στην Αστάνα: "Εμείς πρέπει να δίνουμε χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους ευχαριστούμε με την απόδοση μας στο γήπεδο. Είμαι περήφανος να τους βλέπω δίπλα στην ομάδα μου".

........................................................

Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με την Shakhter, έκανε ο Στέλιος Κίτσιου, ο οποίος αφιέρωσε την πρόκριση της ομάδας στον Χουμπ Στέφενς.

Αρχικά, είπε: "Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε την πρόκριση, τα καταφέραμε και είναι πολύ σημαντικό που πήραμε την πρόκριση. Είναι μεγάλες οι διαφορές με το πλαστικό γήπεδο, ωστόσο εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την νίκη και το καταφέραμε".

Για την φάση του τέρματος που σημείωσε: "Έτυχε να είμαι εγώ στην συγκεκριμένη φάση και ευτύχισα να σκοράρω. Εμένα με νοιάζει να βοηθάω την ομάδα. Αφιερώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές την πρόκριση στον προπονητή".

........................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του αγώνα στην Αστάνα, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο αρχικός ευρωπαϊκός στόχος επιτεύχθηκε και η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ:

Αρχικά είπε για το παιχνίδι: "Νομίζω ότι μέχρι στιγμής ο στόχος επιτεύχθηκε, αλλά έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, θέλουμε να κλείσουμε όμορφα τα ματς του ομίλου μας και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε μπροστά. Να δούμε την κλήρωση και ποια ομάδα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη φάση των 32"...

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το ότι έφτασε σε συμμετοχές στο σε Κύπελλο UEFA και Europa League τον Έντσο Σίφο, απάντησε: "Για το ρεκόρ το δικό μου δεν το ήξερα, είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό για μένα, σίγουρα είναι κάτι το ιδιαίτερο".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...