"Σφράγισε" το εισιτήριο για τους ομίλους! (2015)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 27/8/2015, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των play offs του Europa League, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος (1-1) στην Κοπεγχάγη με την Μπρόντμπι και έτσι "σφράγισε" το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης...
"Σφράγισε" το εισιτήριο για τους ομίλους! (2015)

Μπροστά σε περίπου 500 οπαδούς του Δικεφάλου που ταξίδεψαν στη μακρινή Κοπεγχάγη, ο Τούντορ παράταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ – Κόστα – Τζαβέλλα στην άμυνα, Κωνσταντινίδη – Κίτσιου – Κάτσε – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή, Μυστακίδη – Ροντρίγκες επιθετικά χαφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ευθύμη Κουλούρη.

Οι γηπεδούχοι με το 5-0 της Τούμπας σε βάρος τους, δεν είχαν και πολλά περιθώρια επιλογών και στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσαν τον ΠΑΟΚ χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γλύκου.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Δικέφαλος ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή του (χωρίς πάντως να δείξει κάτι εξαιρετικό) και στο 22ο λεπτό ο Ρικάρντο Κόστα με κεφαλιά στην απέναντι γωνία του Ρένοβ έκανε το 0-1, μέσα σε πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας!

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 27', τραγικό λάθος του Γλύκου και 1-1 με τον Ρασάνι, παρά την προσπάθεια του Κάτσε να την διώξει πάνω στη γραμμή!

Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, είδαμε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό, με λάθη στη μεσαία γραμμή από τους παίκτες μας, αλλά και τους Δανούς να παίζουν αρκετά σκληρά μπαίνοντας δυνατά στις φάσεις, εισπράττοντας κίτρινες από τον Ιταλό ρέφερι!

Στην επανάληψη είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν θέαμα και οι ευκαιρίες να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Ο Τούντορ πέρασε στην επανάληψη στο ματς τους Μακ - Σαββίδη - Δεληγιαννίδη, όμως η μέτρια εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού ρέφερι βρήκε τις ομάδες ισόπαλες και τον ΠΑΟΚ στους ομίλους για 6η φορά στην ιστορία του!

Οι συνθέσεις:

Μπρόντμπι: Ρένοβ, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμισί, Έμσκοβ, Ρασάνι, Πίρι (82' Χολστ), Νέργκααρντ, Χιούλζαγκερ, Έρισκσον (72' Πούκι) και Σβαρτζ (61' Ελμάντερ).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βιτόρ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (64' Μακ), Κίτσιου, Τζιόλης (64' Σαββίδης), Κάτσε, Ροντρίγκες, Μυστακίδης και Κουλούρης (77' Δεληγιαννίδης).

Μπορεί η εμφάνιση της ομάδας να κυμάνθηκε σε "ρηχά νερά", αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στην Brodby Arena να χειροκροτήσει τους παίκτες του Δικεφάλου μετά τη λήξη της αναμέτρησης...

Οι 500 και πλέον εκδρομείς, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παικτών του Τούντορ, που μέσα στο κατακαλόκαιρο έδωσαν έξι (!) ευρωπαϊκά ματς και πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, χειροκρότησαν την ομάδα και οι παίκτες με τη σειρά τους κατευθυνόμενοι προς αυτούς, τους έδωσαν τις φανέλες τους.

...................................................................

O προπονητής του Δικεφάλου, Ιγκόρ Τούντορ μίλησε μεταξύ άλλων για την εμφάνιση της ομάδας, καθώς και για την μετέπειτα πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Συγχαρητήρια στα παιδιά μου, είναι σημαντικό για την ομάδα, για την πόλη, να είναι ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Κρατάω και μου άρεσε η νοοτροπία της ομάδας από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό, ήμασταν σοβαροί . Πριν το παιχνίδι τους είπα ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Με το 1-1 δεν κερδίσαμε, αλλά όταν δεν κερδίζεις, σημαντικό είναι να μην χάνεις"

Για το αν κύλησαν όλα ιδανικά ως εκείνη τη στιγμή: "Τίποτα δεν είναι ιδανικό στο ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχουν προβλήματα. Στο μυαλό μου υπάρχει τώρα μόνο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα, να πάμε εκεί να κερδίσουμε".

Για την έως τώρα πορεία στην Ευρώπη: "Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα, ο δρόμος για το Europa League. Παίζαμε την ώρα, που γίνονταν μεταγραφές, έρχονταν παίκτες, δεν ήξερες αν θα παίξουν ή όχι... Φτάσαμε στους ομίλους, δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Έγιναν πολλά, η ιστορία με τον Λούκας, οι παίκτες που έφυγαν, ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα".

Για τα λάθη των γκολκίπερς: "Οι τερματοφύλακες είναι μέρος της ομάδας, μπορεί να κάνουν λάθη, όπως όλοι. Δεν ανησυχώ. Έχουμε δύο καλούς τερματοφύλακες, κι άλλους δύο πίσω απ΄ αυτούς. Οι τερματοφύλακες θα είναι ένα από τα δυνατά μας κομμάτια".

Για τη διακοπή που θα υπάρξει μετά τον αγώνα στα Γιάννενα: "Είναι καλή η διακοπή, το αρνητικό είναι πως θα λείψουν 7-8 παίκτες. Θα δουλέψουμε με τους υπόλοιπους, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια".

Για το αν περιμένει να αποκτηθούν και άλλοι παίκτες: "Θα δούμε"

Για το που χρειάζεται μεγαλύτερη βελτίωση ο ΠΑΟΚ: "Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες, αυτά μένουν στα αποδυτήρια".

Για το αν προσδοκά από τους νέους παίκτες να έχουν ηγετικό ρόλο: "Δεν είναι εύκολο να γίνεις πρωταγωνιστής και ηγέτης σε μια ομάδα. Έχουμε μια νεανική ομάδα, κυρίως, μου αρέσουν οι νέοι παίκτες, η νοοτροπία και το φρέσκο και η ενέργεια που φέρνουν στην ομάδα. Τελειώνοντας οι μεταγραφές και με την επιστροφή του Κλάους, δεν θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, θα είμαστε μια νεανική φιλόδοξη ομάδα, που θα έχει κάποιους έμπειρους παίκτες".

Για την κλήρωση των ομίλων: "Θα ήθελα να έχουμε στον όμιλο τις ομάδες, που θα περάσουμε! Τις χειρότερες δυνατές! Αν μπορώ να διαλέξω, θα ήθελα μια ομάδα από την Ιταλία, όπου έπαιξα χρόνια, θα ήταν ωραίο".

Για το αν ο κύριος στόχος είναι το πρωτάθλημα ή η Ευρώπη: "Ο πρώτος μας στόχος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Europa League δεν μπορείς να πας απλά για να συμμετάσχεις. Ο πρώτος στόχος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να κερδίζεις σε κάθε ματς, να έχεις αυτή τη νοοτροπία".

Για τον Kλάους: "Στα Γιάννενα είναι δύσκολα να παίξει. Μετά τη διακοπή θα είναι έτοιμος".

......................................................

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπρόντμπι, ο Γκάρι Ροντρίγκες είπε ...

"Δουλέψαμε καλά για τα παιχνίδια αυτά κάναμε καλές εμφανίσεις και γι' αυτό περάσαμε στους ομίλους. Στη Θεσσαλονίκη κάναμε σπουδαίο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό πως πετύχαμε πολλά γκολ. Σήμερα δεν ήμασταν τόσο καλοί, σημασία έχει όμως πως δεν χάσαμε και περάσαμε στους ομίλους"

Για τα όνειρα του για την συνέχεια: "Να συνεχίσουμε έτσι. Να δουλεύουμε σκληρά. Μακάρι να πάμε καλά στους ομίλους και να φέρουμε νίκες για τον κόσμο μας"

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του με την φανέλα του ΠΑΟΚ: «Νιώθω καλά εδώ. Μου αρέσει που παίζω που κάνω τα πάντα για την ομάδα. Σημασία έχει πως πάει ο ΠΑΟΚ όμως όχι εγώ. Κάνουμε σκληρή δουλειά και αυτό θα φανεί. Εμείς επικεντρωνόμαστε ήδη στο επόμενο παιχνίδι, αυτό κοιτάμε αυτό μας νοιάζει"

Για τον πρώην συμπαίκτη του Μποάκι, που φημολογείτο πως ενδιέφερε τον Δικέφαλο: "Παίξαμε ένα χρόνο μαζί. Είναι φίλος μου, είναι ένας νεαρός, γρήγορος επιθετικός, που νομίζω ότι θα ταιριάξει στο σύστημα μας. Μιλάμε σχεδόν καθημερινά και του είπα να έρθει"

Διαβάστε ακόμη...