Η γλυκόπικρη νίκη επί της PSV Eindhoven (2001)

Σαν σήμερα στις 22/11/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Eindhoven στο πλαίσιο της φάσης των "32" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού είχαμε ήδη αποκλείσει την Κέρντεν (Αυστρίας) και την Πρίμπραμ (Τσεχίας)...
Η γλυκόπικρη νίκη επί της PSV Eindhoven (2001)

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συναντήσαμε την ολλανδική ομάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο μας, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα και πάλι για τη  φάση των "32"  του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είχαμε πρωτοσυναντηθεί.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε ήδη αποκλείσει σε προηγούμενους γύρους την Μπεϊτάρ από το Ισραήλ και την πρωτοπόρο- ως εκείνη τη στιγμή του campionato- Ουντινέζε (στην παράταση 3-0).

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (22/11/2001) σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα (22.516 τα εισιτήρια), η ολλανδική ομάδα είχε προηγηθεί στο σκορ με 0-1 χάρη σε ένα γκολ του Ντε Γιαγκ στο 20'.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ισοφάρισε με προβολή του Γιασεμάκη στο 35΄μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, αλλά ανέτρεψε το σκορ με μια πραγματική φωτοβολίδα του Ουντέζε στο 39΄, που κάρφωσε την μπάλα στο δεξί "Γ" της ολλανδικής εστίας.

Το γκολ το είδαμε εκείνη τη μέρα μόνο όσοι ήμασταν στο γήπεδο, μιας και το ιδιωτικό κανάλι που έδειχνε το ματς είχε πρόβλημα στη μετάδοση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του α΄ ημιχρόνου να μην μεταδοθεί ζωντανά. Μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί και έχει τραβηχτεί από την 4...

Στο 68΄ ο Γιασεμάκης έκανε το 3-1 και ο ΠΑΟΚ έχασε και άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς!

Δυστυχώς όμως ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε την ομάδα μας, που σε μια ανύποπτη φάση, δέχτηκε γκολ από τον Μπρούκινγκ στο 82΄ περιορίζοντας έτσι αισθητά τις ελπίδες για πρόκριση στους «16» .

Ίσως αν ήταν εύστοχος ο Φρούσος στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού - μιλάμε για ανεπανάληπτο τετ α τετ - να είχαν αλλάξει πολλά!

Παρά τη γλυκόπικρη γεύση που μας άφησε το αποτέλεσμα, θα θυμόμαστε τη βραδιά σαν μια μεγάλη ευρωπαϊκή "παράσταση" της ομάδας, μέσα σε μια πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ουντέζε, Γιασεμάκης, Οκκάς, Μπορμπόκης...

Δείτε τα άλλα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης στο video που ακολουθεί...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Αμπονσά, Ουντέζε, Κατσιαμπής, Καφές, Κωνσταντινίδης, Λουτσιάνο, (73΄ Τετράτζε) , Γεωργιάδης (89΄Φρούσος), Γιασεμάκης , Οκκάς

Δηλώσεις Μπάγεβιτς...

"Θέλω να σας πω πριν με ρωτήσετε, να αλλάξω ή τον Λουτσιάνο ή τον Γεωργιάδη για να χρησιμοποιήσω στο κέντρο έναν πιο φρέσκο και πιο αμυντικό παίκτη, μια και σε εκείνο το σημείο (3-1), αποφάσισα επίτηδες να δώσουμε χώρο στην Αϊντχόφεν. Αυτή την επιλογή που δεν βγήκε, χρεώστε την σε μένα! Δικαιούμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα γιατί δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του 2ου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για εμάς. Πιέσαμε ήμασταν πολύ επιθετικοί και λειτουργήσαμε ως ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς πάντως να πετύχουμε το τρίτο γκολ το οποίο ήρθε αργότερα.

Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, αλλά πρέπει να πω ότι και τα δύο γκολ που δεχτήκαμε προήλθαν από λάθη της άμυνάς μας. Στο ποδόσφαιρο όμως χρειάζεται να έχεις και τύχη και εμείς σήμερα δεν είχαμε ... "

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...