Εξασφάλισε πρόκριση από το πρώτο ματς (vid)

Σαν σήμερα στις 18/10/2001, ο ΠΑΟΚ έχοντας ήδη αποκλείσει την αυστριακή Κέρντεν στο Α' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2001-2002, υποδέχτηκε την τσέχικη Πρίμπραμ για το πρώτο παιχνίδι του Β' γύρου...
Εξασφάλισε πρόκριση από το πρώτο ματς (vid)

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές, διέλυσε την αντίπαλό του με το ευρύ 6-1 και ουσιαστικά εξασφάλισε το εισιτήριό του για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης!

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Εγκωμίτη, Κατσιαμπή, Τετράτζε, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοση της ομάδας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια...

Το σκορ για τον ΠΑΟΚ το άνοιξε στο 22' ο Γιασεμάκης. Προηγήθηκε σέντρα του Γ.Χ από τα δεξιά, ο Οκκάς άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Κύπριος επιθετικός άνοιξε το σκορ.

Έξι λεπτά αργότερα ξανακούστηκαν στα μεγάφωνα της Τούμπας "Τα ριάλια", καθώς ο Γιασεμάκης πήρε την κάθετη και διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ!

Στο 37' ήταν η σειρά του Οκκά να χριστεί σκόρερ μετά από μπαλιά του Παντελή Κωνσταντινίδη... Στην επανάληψη ο Κωνσταντινίδης στο 50ό λεπτό με δυνατό σουτ σημείωσε το 4-0, για να μειώσουν οι Τσέχοι στο 57' με το Σιγκλ.

Το 5-1 ήρθε στο 75' από τον Βραζιλιάνο μέσο Λουτσιάνο και ο χορός των γκολ ολοκληρώθηκε στο 87' από τον Οκκά με απίστευτο γυριστό σουτ!

Μέχρι πέρυσι (2015) και την νίκη επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 6-0 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, το 6-1 επί της Πρίμπραμ ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη του Δικεφάλου.

Μια επίδοση που ισοφαρίστηκε την σεζόν 2014-15 όταν ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Ντιναμό Μινσκ για την φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ουντέζε (70' Κουλακιώτης), Μπορμπόκης, Χασιώτης, Αμπονσά, Κωνσταντινίδης, Καφές, Λουτσιάνο (77' Καραδήμος), Γεωργιάδης (86' Φουτσίνι), Οκκάς, Γιασεμάκης

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Μπάγεβιτς είχε δηλώσει:

"Είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα γιατί είναι ένα αποτέλεσμα πρόκρισης. Είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το κενό διάστημα παρατηρήθηκε μετά το 4-0, τότε που δεχτήκαμε το γκολ από την Πρίμπραμ, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί κι άλλο, οπότε θα είχαμε ίσως σοβαρό πρόβλημα.

Ύστερα ήρθαν το 5ο και το 6ο γκολ, για να φτάσουμε έτσι σε ένα σκορ ασφαλείας. Δεν θα πάμε στην Τσεχία για να κάνουμε τουρισμό, αλλά θα επιδιώξουμε και στο δεύτερο παιχνίδι να νικήσουμε, ώστε να χαρίσουμε πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...