Ισόπαλος 1-1 με μοιραίο τον Γιώργο Σκαρτάδο!

Σαν σήμερα στις 23/12/1990, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ...
Ισόπαλος 1-1 με μοιραίο τον Γιώργο Σκαρτάδο!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 15.000 περίπου θεατές (13.712 τα εισιτήρια) και τελείωσε ισόπαλο 1-1, με τον Δικέφαλο του Βορρά να προηγείται στο σκορ αλλά να μην καταφέρνει να κρατήσει τα νίκη!

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο μας, καθώς μετά από 46 παιχνίδια πρωταθλήματος λύθηκε η συνεργασία μαζί του, πληρώνοντας τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας ως τότε στη σεζόν. Να τονιστεί πως ο κόσμος της ομάδας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτήν την κίνηση όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, όμως η απόφαση ήταν ειλημμένη!

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και παρά το γεγονός του τραυματισμού του Λεοντιάδη στο 5' (έγινε αλλαγή στο 31') και είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 1' με τον Αναστασιάδη και στο 16' με την καρφωτή κεφαλιά του Σκαρτάδου. Και στις δύο περιπτώσεις επενέβη σωτήρια για την ομάδα του ο Μήνου!

Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 24ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον σκόρερ να τρέχει στη θύρα 1 και να αφιερώνει το γκολ στον Θωμά Βουλινό!

Αμέσως μετά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Σκαρτάδο που δεν μπόρεσε να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ! Το 1-1 έγινε στο 43ο λεπτό, όταν ο Κλόπας εκτέλεσε κόρνερ ο Γκιτσιούδης απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Μπατίστα που πέτυχε την ισοφάριση, σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις των φιλοξενούμενων ως τότε...

Με την έναρξη της επανάληψης η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπατίστα, η απόδοση του ΠΑΟΚ κινήθηκε στην μετριότητα και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Βουρνέλη βρήκε της ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού δεν είχε την καλή εικόνα του πρώτου, μπορούσε να πάρει τη νίκη αλλά είχε μοιραίο παίκτη τον Γιώργο Σκαρτάδο! Ο μέσος του Δικεφάλου στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ και να δώσει στην ομάδα μας τη νίκη, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια!

Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Καραγεωργίου οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Αναστασιάδης (63' Μπασμπανάς), Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Μαγκντί, Λεοντιάδης (31' Πλίτσης)

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Μήνου, Βασιλόπουλος, Πατίκας (81' Μηλόπουλος), Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Καραγιάννης (46' Χατζής), Σαβέφδκι, Μπατίστα, Οκόνσκι, Κλόπας

* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες)

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον βάζελο, με τέρματα 56-39

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται Σκαρτάδος - Μανωλάς σε μια μονομαχία τους, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Μπορμπόκης - Καραγιάννης - Μήνου...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...