Με τον "αέρα" του πρωταθλητή! (vid)

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1975-1976 ΠΑΟΚ, προετοιμαζόμενος για την καινούρια σεζόν, υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 8/9/1976 στην Τούμπα, τον βάζελο σε φιλικό παιχνίδι!
Με τον "αέρα" του πρωταθλητή! (vid)

Οι χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στην Τούμπα, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα, καθώς είδαν για πρώτη φορά τον Αχιλλέα Ασλανίδη να βρίσκεται αντίπαλος με την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε, έχοντας πάρει λίγες εβδομάδες νωρίτερα μεταγραφή στην αθηναϊκή ομάδα!

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς πλέον στον πάγκο του, ήταν μια κλάση καλύτερος από τον αντίπαλό του και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Τερζανίδης πάσαρε στον Αποστολίδη και αυτός σούταρε με τη μία, σημειώνοντας το 1-0 παρά την προσπάθεια του Κωνσταντίνου.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε στα χαφ την τετράδα Σαράφη - Αποστολίδη - Κούδα - Τερζανίδη, με τους δύο τελευταίους όμως να παίζουν περισσότερο επιθετικά, αφήνοντας κενά στη μεσαία γραμμή, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και έβγαλαν μια δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ασλανίδης!

Στην επανάληψη ο Στάνκοβιτς είδε το κενό στη μεσαία γραμμή, έφερε πιο πίσω τους Κούδα - Τερζανίδη, η κατάσταση διορθώθηκε άμεσα και το παιχνίδι της ομάδας μας ήταν πολύ πιο οργανωμένο! Σε αυτό βοήθησαν και οι τρεις αλλαγές που έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα, την ώρα που ο αντίπαλος είχε περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου.  

Στο 61' ο Κούδας με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Κερμανίδη που ξέφυγε από τον Καψή και πλάσαρε τον Κωνσταντίνου για το 2-0, ενώ στο 71' σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κερμανίδη, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, χωρίς όμως ο διαιτητής Μοσχόπουλος να κατακυρώσει το γκολ!

Καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ υπήρξαν στο 54' με τον Κούδα να σουτάρει εξ επαφής, όμως ο Κωνσταντίνου απέκρουσε, όπως και στο 81' όταν ο Ορφανός μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη αστόχησε από πολύ κοντά!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ που έδειξε έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα ήταν οι: Κούδας, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης (71' Δαμανάκης), Κούδας (75' Παρίδης), Αναστασιάδης (63' Ορφανός)

βάζελος: Κωνσταντίνου, Ελευθεριάδης, Στεφανάκης, Οικονόμου (46' Ροκίδης), Καψής, Γιαννακούλας (63' Γονιός), Λιβαθηνός, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Βακάλης (65' Κίζας), Ασλανίδης  

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σταύρος Σαράφης να πιάνει την κεφαλιά, την ώρα που οι αντίπαλοι απλά τον παρακολουθούν...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...