Κουπάτος Δικέφαλος στη Σύρο! (2015)

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε σαν σήμερα στις 15/3/2015, στη Σύρο, το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του νικώντας τον γάβρο με 3-1 σετ και πλέον έκανε όνειρα για το ΝΤΑΜΠΛ, που τελικά ... ήρθε!!!
Κουπάτος Δικέφαλος στη Σύρο! (2015)

Τρελό πανηγύρι από παίκτες και παράγοντες, την ώρα που λίγοι γάβροι αποδοκίμαζαν! Με εξαιρετικούς Χιμένες και Γκόμεζ και τον Κουρνέτα να δίνει ρεσιτάλ στο μοίρασμα, ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο τίτλο του στο βόλεϊ ανδρών αφού επιβλήθηκε με 3-1 του ολυμπιακού στην Σύρο.

Το ξεκίνημα του 1ου σετ ήταν αντάξιο ενός τελικού και της δυναμικότητας των δύο ομάδων, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια, τις περισσότερες φάσεις να έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά καμία από τις δύο να μην προηγείται με πάνω από ένα πόντο (εξαίρεση το 11-9 του ΠΑΟΚ με δύο διαδοχικούς άσους του Χιμένες). Ο Κουβανός ακραίος ήταν πάλι αυτός που έδωσε διαφορά δύο πόντων στον δικέφαλο του βορρά με κόντρα επίθεση (16-14). Με άστοχη επίθεση του Κλαρκ ύστερα από ακόμη μία φάση διαρκείας η ομάδα του Καλμαζίδη πήγε στο +3 (18-15), ωστόσο ο άσος του Κόιστρα έφερε την διαφορά στον πόντο (18-17) και στη συνέχεια η άστοχη επίθεση του Παντακίδη έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα (20-20). Ωστόσο η δύσκολη κόντρα επίθεση του Σαφράνοβιτς μετά από εξαιρετικές άμυνες των συμπαικτών του)και η άουτ επίθεση του Γιούρισιτς έφεραν τον ΠΑΟΚ ξανά στο +3 (23-20) και τελικά στην κατάκτηση του σετ με κόντρα επίθεση του κορυφαίου μέχρι εκείνη τη στιγμή Χιμένες.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με φόρα στο 2ο σετ, η μπάλα δεν έπεφτε σχεδόν πότε κάτω και γρήγορα πήραν διαφορά (8-3), με τους γάβρους να δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Ο Καζάζης έριξε στον αγώνα τον Κοκκινάκη αντί του Χριστοφιδέλη και ο ολυμπιακός με τον Προύσαλη στο σερβίς έτρεξε σερί 4-0 και ισοφάρισε (14-14). Με μπλοκ του Ντιάτσκοφ στον Γκόμεζ, η ομάδα του Καζάζη προσπέρασε (17-18), ωστόσο με άουτ επίθεση του Κλαρκ οι ασπρόμαυροι ανέκτησαν το προβάδισμα (21-20) και με το μπλοκ του Χιμένες στον Κοκκινάκη πήρε αέρα 2 πόντων (23-21). Η απάντηση ήρθε με άσο του Κοκκινάκη (23-23), ωστόσο ο Ρανγκέλ με εντυπωσιακό μπλοκ στον Ντιάτσκοφ στέρησε στον ολυμπιακό να πάει πρώτος σε σετ-μπολ (24-23). Μετά από φάση με απίστευτες άμυνες εκατέρωθεν ο Χιμένες τελείωσε πολύ δύσκολη μπάλα (25-24), ο Σαφράνοβιτς αστόχησε (25-26), ο Κουρνέτας έσωσε μια χαμένη φάση με απίστευτη πάσα στον Ρανγκέλ (26-26), ωστόσο ο άσος του Ντιάτσκοφ έδωσε το σετ στον ολυμπιακό (26-28).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες νευρικές και να κάνουν λάθη στο σέρβις, ωστόσο με άσο του Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ πήγε για πρώτη φορά στο +2 (11-9) και στη συνέχεια με επίθεση του Χιμένες, ύστερα από μερικές ακόμα εκπληκτικές άμυνες, στο +3 (14-11). Ο Καζάζης δοκίμασε νέο δίδυμο στα άκρα (Χριστοφιδέλης-Κοκκινάκης). Η ομάδα του Καλμαζίδη έφτασε την διαφορά και στους τέσσερις πόντους, ωστόσο οι πειραιώτες με καλό μπλοκ-άμυνα και τα σερβίς του Κλαρκ ισοφάρισαν (17-17) και με παράβαση τριών μέτρων του Χιμένες προσπέρασαν (17-18). Με άσο του Ντιάτσκοφ η διαφορά πήγε στους δύο (18-20), ωστόσο η εξαιρετική άμυνα του Κουρνέτα και η κόντρα μπάλα του Γκόμεζ έφεραν την ισοφάριση (20-20) και το μπλοκ του Ρανγκέλ στον Κοκκινάκη έφερε και πάλι τους ασπρόμαυρους μπροστά (22-21). Μετά το πιεστικό σερβίς του Γκόμεζ, ο Κοκκινάκης έστειλε την επίθεση άουτ (24-22) και στη συνέχεια ο Βενεζουελάνος διαγώνιος τέλειωσε το σετ με κόντρα επίθεση.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη, οι παίκτες του Καλμαζίδη μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς και πήραν ένα μικρό προβάδισμα (8-6). Ο ολυμπιακός ωστόσο ισοφάρισε με χαμένη επίθεση του Γκόμεζ (8-8) αλλά ο Δικεφαλος ανέκτησε και πάλι μια διαφορά δύο πόντων με άσο του Γκόμεζ (14-12), την οποία και διατηρούσε (16-14, 18-16, 20-18). Με ένα εντυπωσιακό μονό μπλοκ του Χιμένες στο Κλαρκ ο ΠΑΟΚ έκανε το 23-20 και με νέο μπλοκ του Γκόμεζ αυτή τη φορά στον Αμερικάνο διαγώνιο έφτασε μία ανάσα από το Κύπελλο, το τελικά κατέκτησε με επίθεση του Ρανγκέλ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και το ζεστό χειροκρότημα των Συριανών φιλάθλων που ξέρουν βόλεϊ και αναγνώρισαν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έναντι των τριών άλλων ομάδων.

Τα σετ: 25-21, 26-28, 25-22, 25-22

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 23 (18/37 εp., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 22% υπ. – 22% άριστες), Παντακίδης 7 (4/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (1 μπλοκ), Γκόμεζ 22 (20/40 επ., 2 άσοι), Ρανγκέλ 13 (7/14 επ., 6 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 13 (12/23 επ., 1 άσο, 52% υπ. – 28% άριστες), Γκαράς –λ (77% υπ. – 71% άριστες) / Ντίνας, Εφραιμίδης 1 (1/1 επ.), Καρασαββίδης –λ (80% υπ. – 60% άριστες)

γάβρος (Καζάζης Δ.): Γιούρισιτς 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 18 (15/32 επ., 3 ασοι, 48% υπ. – 22% άριστες), Προύσαλης 2 (1/3 επ., 1 άσο), Χριστοφιδέλης 2 (2/5 επ., 60% υπ. – 40% άριστες), Κόιστρα 13 (9/13 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κλάρκ 15 (13/35 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στεφάνου –λ (62% υπ. – 52% άριστες) / Κοκκινάκης 6 (5/15 επ., 1 άσο, 78% υπ.- 65% άριστες), Σωτηρίου, Τακουρίδης 1 (1/1 επ.)

Δηλώσεις:

O Γιάννης Καλματζίδης αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση για την κατάκτηση του τροπαίου...

"Είμαστε δύο ομάδες με πολύ μεγάλη ισορροπία στο παιχνίδι τους. Σήμερα έγινε πολύ σκληρό παιχνίδι. Ήταν πολλά τα στοιχεία που είχαμε και μας έφεραν την νίκη. Τα σέρβις και η μεγάλη πίεση που ασκήσαμε στο μπλοκ ήταν καθοριστικά. Θέλαμε πάρα πολύ να κατακτήσουμε αυτό το Κύπελλο αλλά η ικανότητα μας, ήταν αυτή που μας έκανε Κυπελλούχους..."

...........................................................

Ο Γιώργος Ανδρέου πολύ χαρούμενος μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε είπε πως η ομάδα δεν σταματάει εδώ, θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά είπε: "Πρώτα απ' όλα θέλω να πω πως πριν από λίγες μέρες έχασα την μητέρα μου, αλλά θέλω να πιστεύω πως είχα την ευλογία της γι' αυτό που έγινε σήμερα".

Όσο για το που οφείλεται η σημερινή μεγάλη μέρα του Δικέφαλου, είπε: "Οφείλεται στον κόσμο μας, που δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει στη Σύρο, σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, στην διοίκηση και στις πολλές προσπάθειες που κάνει, στην τεχνική ηγεσία και φυσικά στους παίκτες μας που πάλεψαν για το κύπελλο".

Όσο για τη συνέχεια: "Δεν σταματάμε εδώ θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Θανάση Κατσαρή για την βοήθεια του και γιατί ξενυχτάμε μαζί γι' αυτήν την ομάδα..."

............................................................

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτας, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το πού βρίσκεται η ομάδα: "Είμαστε στο αεροδρόμιο στην Αθήνα. Ήρθαμε με το πλοίο από τη Σύρο. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι αλλά και ταλαιπωρημένοι. Ελπίζουμε σαν άθλημα και μεις να ανεβάσουμε τις μετοχές μας και να ζεσταθεί ο κόσμος, δίνοντας ισχυρό παρόν στη Θεσσαλονίκη".

Για τη συγκίνηση και τον φανατισμό των παικτών του ΠΑΟΚ: "Υπάρχει φόρτιση. Και γω δεν άντεξα. Ήταν δυνατός τελικός,. Όποιος το είδε το χάρηκε. Όταν φτάνεις στην κατάκτηση ενός στόχου σου βγαίνουν συναισθήματα. Είμαστε όλοι μαζί έξι μήνες και περάσαμε δύσκολα, με πολλούς τραυματισμούς. Έζησα πολύ έντονα τον τελικό".

Για τον αν παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στο βόλεϊ: "Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα αλλά ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη. Έχουμε και μεις έμπειρους παίκτες αλλά υπάρχουν και κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει σε τελικούς. Ο ενθουσιασμός των νέων δίνει ώθηση και σε μας. Ο oλυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, το βαθύτερο ρόστερ και μεγάλη εμπειρία. Είναι ισορροπημένοι όλοι οι αγώνες μας. Είμαστε 1-1 στο πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει κριθεί ποια ομάδα θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε να πάμε στην Κηφισιά εκεί που έχασε ο oλυμπιακός. Είμαστε τρεις βαθμούς πιο πάνω. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά απόλυτη ισοβαθμία. Δεν έχει ξαναυπάρξει τόσο ισορροπημένη κατάσταση στην κορυφή. Υπάρχει και η πιθανότητα του μπαράζ. Ωστόσο, λίγο μετράει το πλεονέκτημα έδρας όσο η κατάσταση των ομάδων".

Για την τακτική του ΠΑΟΚ στον τελικό: "Πιέσαμε στο σερβίς, στο μπλοκ και στην τακτική. Μαθαίνουμε ακόμα πράγματα και εμείς οι έμπειροι. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις όπως στο μπάσκετ που κερδίζει είκοσι πόντους. Για παράδειγμα στο δεύτερο σετ ήμασταν 23-20 μπροστά και το χάσαμε από τον oλυμπιακό. Ωστόσο στα κρίσιμα σημεία ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κατακτήσαμε το κύπελλο".

Για τις μεταγραφές στο βόλεϊ: "Στο βόλεϊ έχουν εκλείψει τα μεγαλύτερα συμβόλαια του ενός έτους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήμουν 13 συνεχόμενα χρόνια στον oλυμπιακό και τελευταία έτυχε να αλλάζω ομάδα ανά χρόνο. Το καλό χθες είναι ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο. Η άνοδος του ΠΑΟΚ θα δώσει μια ώθηση και αίγλη στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παράπονο από τρόπαια. Στη θητεία μου και στον Φοίνικα κατακτήσαμε Λιγκ Καπ. Υπάρχει μία ποικιλία".

Για το ότι πλησιάζει τα 40: "Μη μου το θυμίζετε. Η αλήθεια είναι ότι η θέση του πασαδόρου σε βοηθάει όσον αφορά την ηλικία σε σχέση με αυτή των ακραίων και των διαγώνιων. Η καλή ζωή και η αγάπη για το άθλημα είναι οι λόγοι που συνεχίζω. Μη με ρωτήσετε για πόσο ακόμα. Το μυαλό, η σκέψη, η ωριμότητα και η ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σ' αυτό το άθλημα".

Για το ότι είχε πολύ κόσμο χθες το γήπεδο: "Είδαμε τους φιλάθλους να κάθονται μαζί. Οπαδοί του oλυμπιακού και του ΠΑΟΚ δίπλα-δίπλα. Είδαμε ωραίες εικόνες χθες και μακάρι να συνεχιστεί έτσι".

..............................................................

Δείτε videos από το παιχνίδι:

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...