Φτωχό 2-0, αντί για ξεγυρισμένη πεντάρα!

Την αεκ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 30/1/1972 στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...
Φτωχό 2-0, αντί για ξεγυρισμένη πεντάρα!

Ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον ήταν εκπληκτικός, αν και το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ και λασπωμένο γήπεδο, και το τελικό 2-0 τον αδικεί κατάφωρα αφού οι παίκτες μας έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Δικέφαλος του Βορρά, στηρίχτηκε στην εξαιρετική απόδοση της τετράδας της μεσαίας του (Κούδας - Σαράφης - Τερζανίδης - Μπέλλης), αλλά και στο επιθετικό δίδυμο Παρίδη - Αποστολίδη...

Ο πολύ ορεξάτος ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει με την υπόθεση νίκη από νωρίς και στο 18ο λεπτό ο Σεραφείδης μάζεψε για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, όταν μετά από σέντρα του Γούναρη, ο "Καίσαρας" σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε για πρώτη φορά την εστία της αεκ.

Ακολούθησε σειρά χαμένων ευκαιριών από τους Φουντουκίδη, Αποστολίδη, Γούναρη και Παρίδη.  Το 2-0 άργησε λίγο να έρθει καθώς χρειάστηκε να φτάσουμε στο 56', όταν ο Σαράφης με κεφαλιά πάσαρε στον Παρίδη, ο τελευταίος ξεχύθηκε ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή και παρά το γεγονός ότι πιεζόταν από τον Τόσκα, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 (αρχική photo).

O Τερζανίδης με ανάποδο ψαλίδι αποκρούει σέντρα των φιλοξενούμενων με τον Νικολάου να παρακολουθεί...

Περί αντίδρασης της αθηναϊκής ομάδας, ούτε λόγος, εντελώς παθητικά δέχτηκε την ήττα και σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε για τη βαθμολογική της θέση... Ο Σαράφης στο 63' και ο Αποστολίδης (ήταν εξαιρετικός στο β' ημίχρονο) στο 71' είχαν καλές ευκαιρίες για να διευρυνθεί το σκορ, όμως οι προσπάθειές τους πέρασαν άουτ!

Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης (82' Λάζος) 

αεκ: Σεραφείδης, Ιστόριος, Τόσκας, Θεοδωρίδης, Τανίδης, Σκευοφύλαξ, Νικολάου, Ψιμόγιαννος (46' Παπαϊωάννου), Νικολούδης, Λαβαρίδης, Βεντούρης (60' Παπαεμμανουήλ)  

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο βάζελος με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...